Ünlü müzisyen Dr. Dre yoğun bakımda - Dr. Dre kimdir? İşte son durumu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü müzisyen Dr. Dre yoğun bakımda - Dr. Dre kimdir İşte son durumu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2021 10:17

Dr. Dre olarak bilinen rap şarkıcı Andre Young, geçirdiği beyin anevrizması sonrası hastaneye kaldırıldı. Sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Dr. Dre, sosyal medyanın da en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Dr. Dre, Tupac, Snoop Dogg ve Eminem gibi rapçilerle çalışmalara imza atmış ve altı Grammy ödülü kazanmıştı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü rapçi Dr. Dre beyin kanaması geçirdi. Hastanede kendisine gelen Dre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son durumunu anlattı. Dre, kişisel Instagram hesabı üzerinden açıklama yaptı. Dr. Dre, ” Bana destek olan ve iyi dileklerini aktaran aileme, arkadaşlarıma ve hayranlarıma teşekkür ederim. Sağlık ekibim çok iyi bir iş çıkarıyor. Yakında hastaneden çıkacağım” dedi.

DR. DRE HAKKINDA

Andre Romelle Young (d. 18 Şubat 1965), bilindiği sahne adıyla Dr. Dre, Amerikalı prodüktör, rapçi, plak şirketi yöneticisi ve oyuncu.

Aftermath Entertainment'ın kurucusu ve bugünkü CEO'su ve Death Row Records'un kurucularından biri ve sanatçısıdır. Bu plak şirketlerine bağlı Snoop Dogg, Eminem ve 50 Cent gibi sanatçıların albümlerinin prodüktörlüğünü ve akıl hocalığını yapmaktadır. Prodüktör olarak, rap müziğin synthesizer-karakterli ağır ritmlerden oluşmuş biri türü olan West Coast G-funk tarzının popülerleşmesinde önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

Dr. Dre müzik kariyerine World Class Wreckin' Cru'nun bir üyesi olarak başladı ve daha sonraları Eazy-E ve Ice Cube'un da bir üyesi olduğu gangsta rap grubu N.W.A ile şöhreti yakaladı. Grup, sözleriyle sokak hayatındaki şiddeti açıkça dile getirdi. 1992'de çıkan solo albümü The Chronic, Death Row Records etiketiyle yayımlandı. Dre, albümüyle 1993 yılının en çok satan Amerikalı sanatçılarından biri oldu ve "Let Me Ride" parçasıyla bir de Grammy Ödülü kazandı. 1996'da Death Row'dan ayrıldı ve kendi şirketi Aftermath Entertainment'ı kurdu. Bu şirketten 1996'da Dr. Dre Presents the Aftermath adında bir toplama albüm ve 1999'da sonraki yıl ona bir Grammy kazandıracak olan 2001 albümlerini piyasaya çıkardı.

2000'ler boyunca, diğer sanatçıların prodüksiyonlarına ve düetlere ağırlık veren Dr. Dre, 1996'da Eminem ve 2003'te 50 Cent'i plak şirketine kattı. Bu sanatçılar 2000'li yıllarda hip hop müziğin en büyük isimlerinden ikisi oldular. Rolling Stone dergisi Dr. Dre'yi 2001 ve 2004 yıllarında en çok kazanan sanatçı ilan etti. Dr. Dre ayrıca Set It Off, The Wash ve Training Day gibi filmlerde rol aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!