Türkiye'nin en genç film festivaline TRT desteği

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en genç film festivaline TRT desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 13:28

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

 Dünyanın 122 ülkesinden 4 bine yakın filmin katılacağı festival 10 ile 18 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)  Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kurumsal iş ortağı oldu. 

Bu çerçevede TRT yapımcılık vizyonu doğrultusunda bir yandan festivalin fikri altyapısına destek olurken, diğer yandan da festival kapsamında sektöre yönelik etkinliklere aktif katılım gösterecek.

Konuya ilişkin TRT adına bir açıklama yapan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren şunları söyledi: “ TRT olarak Uluslararası Saraybosna Film Festivali ile başlattığımız işbirliği ardından, bu yıl 4.üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kurumsal iş ortağı olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Boğaziçi Film Festivali’nin,  genç, dinamik ve kapsayıcı bir festival olarak Türkiye sinemasının dünya sinemaları arasında hak ettiği yeri almasında çok değerli katkıları olacağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Türkiyenin en genç film festivaline TRT desteği



Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Başkanı Ogün Şanlıer ise: ''TRT gibi bir kurumla yaptığımız kurumsal ortaklık anlaşması bizim için de çok gurur verici oldu. TRT'nin özellikle henüz yeni olan TRT TV Filmleri projesini yakından takip ediyorduk, Sinema ve TV sektörü için çok önemli hamleleri hayata geçirmeye başladılar. Bu bağlamda Boğaziçi Film Festivali'nin özellikle Uluslararası boyutuyla TRT'ye önemli katkıları olacağı gibi TRT'nin de festivalimize önemli bir izleyici kitlesini katacağını düşünüyoruz. Bu birliktelikten ortaya çıkacak olan sonuçlar da en çok Türk Sineması'nın ve sektörünün kazanımları olacaktır.'' dedi.

Yarışmanın uluslararası alanda birbirinden farklı kültür ve sinema bakış açılarını bir araya getiren aday 122 ülke ve 3.679 filmin sahipleri yarışma heyecanı içinde jürinin karşısına çıkacağı günü beklerken, festivalin Ulusal Yarışma alanındaki adayları için ise son başvuru tarihi 21 Ekim 2016.

BAKMADAN GEÇME!