Tayfun Duygulu 'Kar Beyaz'ın hikayesini anlattı: Kerim Tekin 'ben ölürsem çok satar' diyordu...

Güncelleme Tarihi:

Tayfun Duygulu Kar Beyazın hikayesini anlattı: Kerim Tekin  ben ölürsem çok satar diyordu...
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2022 13:07

90'lı yılların popüler isimlerinden Tayfun Duygulu Tv8'de yayınlanan 2. Sayfa programına konuk oldu. Duygulu 24 yıl önce hayatını kaybeden Kerim Tekin'in unutulmaz şarkısı 'Kar Beyaz'ın hikayesini canlı yayında anlattı.

Haberin Devamı

KAZA YERİNE İLK BİZ GİTTİK

Bora Gencer ile ödül almış geri dönüş yolunda Bilal Özcan aradı beni 'Kerim kaza yapmış, vefat etmiş' dedi. Ben de 'yok canım biz kaza yaptık 2 gün evvel giderken, bizimki olmasın' dedim. 'Senin haberin yok, tamam' dedi. Bir yerde durduk, televizyonu açtırdık. Yarım saatlik mesafedeydik. Kazanın olduğu yere ilk giden biziz. İlk yanına giden biziz. Helikopter ile Halis alındı.

'BU ŞARKI BENİM'

Kerim'in 'Kar Beyaz'ı alma nedeni de Halis'tir.

Evde otururken Halis'in eşi 'vardır senin kendine sakladığın şarkılar' dedi. 'Yok' falan dedim. Israr etti. Baktım Kerim uzakta, balkona çıkmıştı.  'Hadi çalayım' dedim, mırıldandım şarkıyı... (Kerim Tekin) Kapıdan 'Bu parça benim!' dedi. 'Yok senin olamaz, ben okuyacağım' dedim. 20 dakika boyunca cebelleşti benimle. 'Ben trafik kazası yapacağım' derdi o hep. 'Ben ölürsem belki çok satar...' falan diyordu. 'Ya sen yaşa da çok satsın, öyler şey mi olur' derdik biz de. Onun kısmetiymiş. Nur içinde uyusun inşallah. Annesinin yanında gittiğimde 'Oğluma neden böyle bi şarkı yaptın?' dedi. 'Annem ben nerden bilirim, karbeyaz derken ben onun ruhunu anlatmışım meğer...' dedim.

Haberin Devamı

'NİLÜFER İÇİN YAPMIŞTIM'

Tayfun yıllar önce 'Kar Beyaz'ı sanatçı Nilüfer için çıkış parçası olarak yaptığını anlatmıştı:

“Ben bu parçayı ilk önce Nilüfer için yapmıştım. Ben bu eserin Nilüferin çıkış parçası olarak vereceğimden Kayahan ile aramızda bir küs durum oluştu. Ancak Nilüfer çalışmasını tamamladığı ve kendi eserlerine yer verdiği için bu şarkı kasetinde yer alamamıştı. Sözü ve bestesi bana aittir bu parçanın..."

SANDIKLI'DA TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

Sandıklı Termal'98 Festivali'ne katılan Kerim Tekin, arkadaşının nişan törenine katılmak için 27 Haziran 1998'de kendi kullandığı otomobille İstanbul'a doğru yola çıkmış, Afyon-Sandıklı' karayolunun 20. kilometresinde trafik kazası geçirmişti. Tekin, olay yerinde yaşamını yitirirken aynı araçta bulunan baterist Halis Bütünley ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı...

Tayfun Duygulu Kar Beyazın hikayesini anlattı: Kerim Tekin  ben ölürsem çok satar diyordu...

Haberin Devamı

İşte Kar Beyaz'ın sözleri:

Hasret vuruyor, gecenin koynunda
Anılar vuruyor gözyaşlarıma
Çılgın bulutlar, dönüyor başımda
Uykusuz geceler, kapımda
Yıkılsa dünya
Kıyamet kopsa
Yine de vazgeçmem
Ölürüm derdimden
Karbeyazdır ölüm
Ellerinden gülüm
Yine yoksun diye
Düşmanım her güne
Dursun dünya
Dönmesin sensiz
Yaşatmasın Allah'ım sensiz...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!