Sefarad müziğinin ünlü ismi Selim Hubeş hayatını kaybetti...

Güncelleme Tarihi:

Sefarad müziğinin ünlü ismi Selim Hubeş hayatını kaybetti...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2021 11:43

Sefarad müziğinin ünlü ismi Selim Hubeş'ten kötü haber... Ladino müziği bestecisi, Los Paşaros Sefaradis gurubu eski üyesi Selim Hubeş hayatını kaybetti. Selim Hubeş, Los Paşaros Sefaradis grubunda İzzet Bana, Karen Gerşon, Yavuz Hubeş ile yurt içi ve yurt dışında sayısız konser vermiş bir isimdir.

Haberin Devamı

Müzisyen Renan Koen, Selim Hubeş'in vefat haberini "Sefarad müziğinin çok kıymetli ismi, değerli müzisyen, müzisyenliğinin yanı sıra bit derya olan Selim Hubeş’i kaybettik. Çok üzgünüm." sözleriyle duyurdu. 

Los Pasharos Sefaradis grubunun 1978 yılından 2013’e kadar birlikte yol alan 4 üyesi vardı. Bu üyelerden biri de Selim Hubeş idi. Selim Hubeş, 2013 yılında gruptan ayrılmıştı.


SEFARADİS GRUBU HAKKINDA

Los Pasharos Sefaradis Müzik Grubu, Türk-Sefarad kültürünün yeniden canlandırılmasında çok önemli bir rol oynamıştır. Grubun 1978’den beri dil ve “halk şarkıları” alanında yaptığı araştırmalar, bu konudaki ciddiyetlerinin kanıtıdır. Los Pasharos Sefaradis, bugüne dek Avrupa ve Amerika’daki birçok kültür başkentinde önemli konserler vermiş ve çalışmalarını sergilemiştir.

BAKMADAN GEÇME!