Pulp Fiction'dan cezaevine

Güncelleme Tarihi:

Pulp Fictiondan cezaevine
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 13:00

Quentin Tarantino'nun Ucuz Roman, Rezervuar Köpekleri gibi filmlerinin görüntü yönetmeni Andrzej Sekula bu kez bir Türk filminde görev yaptı.

Haberin Devamı

TRT'nin Ev Sineması Kuşağı kapsamında ekrana gelecek olan ve yönetmenliğini Adı Yunus'a Polonyalı usta görüntüleriyle imza attı. 

Pulp Fictiondan cezaevine

Yönetmenliğini Okan Özbay'ın üstlendiği Adı Yunus'un senaryosunu ise uzun yıllar Elbistan'da ifnaz ve koruma memuru olarak görev yapan Hulusi Çelik ile Talha Çelik kaleme aldı. Çekimleri Ulucanlar Cezaevi'nde gerçekleştirilen filmin oyuncu kadrosunda Kemal Uçar, Yıldırım Gücük, İrfan Kılıç, Eda Ateş, Esat Tanrıverdi, Seza Yılmaz, Ergi Özdemir, Başak Onat Özcan, Servet Uğur, Kadri Özcan, İrfan Buzcu, Engin Özsayın ve Ezgi Koç.

1 Aralık Perşembe akşamı saat 21:00'de TRT 1'de ekrana gelecek olan Adı Yunus'un konusu ise şöyle: Asıl adı Uğur Turgut olan Yunus, bir yanlış anlama sonucu cezaevine düşer. İsim konusu başgardiyan Cevdet’le arasında sorun oluşturur.

Haberin Devamı

Pulp Fictiondan cezaevine

Cevdet dik başlı gördüğü bu dindar kişiliği bastırıp, kendince uslandırmak ister, ikinci başgardiyan Cem ise tutuklulara çok iyi davranan biridir ve Yunus’a sahip çıkar. Bu sahip çıkma ve anlayış farkı, Cem ve Cevdet arasında yaşanan usta kalfa ilişkisine yeni bir boyut kazandırır. Cevdet, Cem’e bir ders vermek ister. Artık cezaevinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Her şey karışır, mahkûmlar ayaklanır, Yunus çok büyük bir felaket yaşar, Cem’e sevdalı müebbet mahkûm Zeliha da artık eskisi gibi olamayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!