Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

Güncelleme Tarihi:

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 16:35

Bir döneme damgasını vuran ünlü model, artık hayatta olmayan eşinin, gençlik yıllarında hayatını nasıl bir hapishaneye çevirdiğini anlattı.

Haberin Devamı

''KOCAM BANA TAKINTILIYDI'
Model, ne yapacağına, nereye gideceğine ve hatta ne giyeceğine bile, kendisinden 21 yaş büyük eşinin karar verdiğini, hatta tüm hayatını kontrol ettiğini anlattı. İki çocuk annesi model "Kocam bana takıntılıydı" diye konuştu.

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

EVLİLİĞİNİN BİLİNMEYENLERİNİ ANLATTI
1980 ve 90'lara damgasını vuran model Paulina Porizkova, yasal olarak ayrılmalarına rağmen birlikte yaşadıkları evde son nefesini veren eski eşiyle geçirdiği evlilik hayatına dair ayrıntıları Anlattı. Amanda de Cadenet'nin podcast yayınına konuk olan 56 yaşındaki Porizkova, The Cars grubunun solisti Ric Ocasek ile olan evliliğinin bilinmeyenlerini gün yüzüne çıkardı.

Haberin Devamı

KLİP ÇEKİMİNDE TANIŞIP FLÖRT ETMEYE BAŞLADILAR
Paulina Porizkova, Ric Ocasek ile tanıştığında henüz 19 yaşındaydı. Porizkova ile Ocasek, The Cars grubunun 1984 tarihli Drive adlı şarkısının klip çekimlerinde tanıştı. Sette tanışan ikili kısa süre sonra flört etmeye başladı. Paulina Porizkova 24, Ocasek 45 yaşındayken de evlendiler. Fakat evlilikleri ünlü modelin beklemediği şekilde ilerledi.

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

"SAPLANTIYI AÅžK Ä°LE KARIÅžTIRDIM"
Porizkova, Amanda de Cadenet'nin yayınında o dönemde düşündüklerini şöyle anlattı: "Onun bana olan ilgisini "aşk" olarak yorumladım. Oysa sanırım daha çok "saplantıydı." Bana takıntılıydı ve ben bunu aşk sandım. Benim herhangi bir şey yapmamı istemiyordu, hiçbir yere gitmemi istemiyordu. Sadece onun çevresinde olmamı istiyordu. Ve ben bunu aşk ile karıştırdım."  Porizkova, genç yaşında bu durumu, Ocasek'in kendisine duyduğu büyük aşk olarak nitelediği için de kaybetmek istemediğini sözlerine ekledi.

"İSTEKLERİNE UYDUM, ÇÜNKÜ ONU KAYBETMEK İSTEMİYORDUM"
Porizkova, sözün burasında Ric Ocasek'i Yunan mitolojisindeki, kendi yarattığı heykele aşık olan Pygmalion'a benzetti. Sonra da şunları söyledi: " Beni kanatları altına aldı. Bana ne giyeceğimi söyledi, ne yapacağımı söyledi. Onun isteklerine uydum. Çünkü bunu yapmamak, onu kaybetme riskini göze almak demekti. Onun sevgisi benim için herhangi bir arkadaştan, kariyerimden ya da yapmak istediğim her şeyden daha önemliydi."

Haberin Devamı

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

"BENİ DEĞERLİ BİR MÜLK OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ YILLAR SONRA FARK ETTİM"
Birliktelikleri ve evlilikleri sırasında hayatındaki en önemli erkeğin Ric Ocasek olduğunu belirtti Porizkova. Yıllar boyunca da her şeyi onun arzusuna göre yaptığını sözlerine ekledi. Porizkova "Ve ne zaman onun istediklerini yapmamaya başladım, işte o zaman işler iyi gitmemeye başladı" diye konuştu. Paulina Porizkova, sözün bir noktasında, kendisinin, kocası Ocasek için "değerli bir mülk" olmaktan öteye gitmediğini uzun zaman sonra anladığını itiraf etti. Sonra da " Sevilen bir insan yerine değerli bir mülk gibi görüldüğünüz zaman değişemeyeceğinizi, büyüyemeyeceğinizi, yaşlanamayacağınızı çok uzun süre fark etmedim" dedi.

Haberin Devamı

"O ZAMANLARDA BU ÇEŞİT BİR AŞK İSTİYORDUM"
1965 yılında Çekoslavakya'da (günümüzde Çekya ve Slovakya olarak iki ayrı ülke) dünyaya gelen, İsveç'te büyüyen Porizkova bu tür bir evliliğe nasıl razı geldiğini sorusuna da "Gençlik yıllarında ihtiyacım olan şey buydu" diye yanıt verdi. Porizkova bu konu hakkında "Bu çeşit bir ilgi istiyordum, bu çeşit bir aşk istiyordum. Bana uzun yıllar boyunca verdiği her şeyi istiyordum" diye konuştu. Bütün bunları sevilme isteği yüzünden razı geldiğini belirtti ünlü model. "İzlemek istediğim filmleri görmek için sinemaya gitmedim, istediğim gibi bir kariyerim olmadı. Ama bu dünyadaki en önemli şey olan "aşka" sahip olduğumu düşündüm" diyerek o dönemdeki mantığını kelimelere döktü.

Haberin Devamı

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

"ÇOCUKLARI İÇİN ÇOK İYİ BİR BABAYDI"
Bunların yanı sıra Ocasek'in şu anda 23 ve 28 yaşında olan oğulları Jonathan ile Oliver için çok iyi bir baba olduğunu da sözlerine ekledi. Porizkova, Ocasek'in kendisinden önceki ilişki ve evliliklerinden dört tane daha çocuğu olduğunu da hatırlattı. Geçen yıllar içinde evlilikleri çok iyi gitmese de hatta kocası yatak odalarını ayırmış olsa da sonsuza kadar onunla birlikte kalmayı arzu ettiğini söyledi Porizkova. Model "Sadece onun benimle konuşmasına, onunla iletişim kurmaya ihtiyacım vardı" dedi.

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

Haberin Devamı

"ARZU EDÄ°LMEYEN KADIN OLMAYA DAHA FAZLA KATLANAMADIM"
Sorunlara rağmen kocasını sevmekten hiç vazgeçmediğini anlatan Porizkova 2017'de 30 yıllık evliliğin sessizce bitmesinden sonra bile ona olan sevgisinin bitmediğini belirtti. Ocasek'den ayrılmayı kabul etme sebebinin de "çektiği yalnızlık ve arzu edilmeyen kadın olma duygusuyla baş edememek" olduğunu itiraf etti.

AYRILIK KARARINA RAÄžMEN BÄ°RLÄ°KTE YAÅžIYORLARDI
Ric Ocasek geçirdiği kalp ameliyatının ardından Porizkova ile birlikte yaşadıkları Manhattan'daki evde 2019 yılının Eylül ayında son nefesini verdi. 75 yaşındaki Ocasek'in uykusunda öldüğünü ilk fark eden de elinde kahve ile odasına giren Porizkova oldu.

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

KOCASININ ÖLÜMÜNDEN SONRA HAYAL KIRIKLIĞI
Paulina Porizkova, kocası tarafından büyük bir hayal kırıklığına uğratıldığını da onun ölümünden sonra öğrenmişti. Bunu da yaptığı bir söyleşide itiraf etti. Bu yılın şubat ayında USB Global Wealth Management'ın başkanı Paula Polita ile bir söyleşi yapan Paulina Porizkova, 1989'da Ocasek ile dünyaevine girerken evlilik sözleşmesi yapmadığı için ilk kez o dönemde pişmanlık duyduğunu da sözlerine ekledi. 

1965 yılında o dönemdeki adı Çekoslavakya olan Çekya'da dünyaya gelen Paulina Porizkova, henüz 3 yaşındayken anne ve babası, ülkeden kaçıp Ä°sveç'e gitti. Paulina Porizkova'yı ise büyükannesine bıraktılar. O dönemde bir demir perde ülkesi olan Çekoslavakya hükümeti, Porizkova'nın anne ve babasının onu almasına izin vermedi. Bu durum, o dönemin Ä°sveç basınında uzun süre manÅŸetlerde kaldı. Daha sonra annesi Anna çocuklarını almak için ülkeye döndü. O sırada hamile olan Anna Porizkova, ev hahsine alındı. Uluslararası baskı sonucu ailenin ülkeden çıkmasına izin verildi. Bunun üzerine Porizkova ve annesi Ä°sveç'e gitti. Fakat orada da babası onları terk etti.

KOCASI MİRASINDAN ÇIKARMIŞ
Porizkova ile yollarını ayırma kararı alan ama aynı evde yaşamayı ve kağıt üzerinde evli kalmayı sürdüren Ric Ocasek, 2019 yılının eylül ayında hayata veda etti. Onun ölümünden sonra da Porizkova, kocasının vasiyetinden çıkarıldığını öğrendi. Bu olayın ardından da kendisi için finansal açıdan zorlu bir süreç başladığını anlattı Paulina Porizkova. "O dönemde iki tane ev kredim vardı ancak ödemem mümkün değildi" diye konuştu. Evleri satışa çıkardığını anlatan ünlü model "Ama satılıncaya kadar, yaşamımı sürdürecek param yoktu" diye devam etti. Ünlü model, o sırada yiyecek alacak maddi imkanı bile olmadığını, bu konuda arkadaşlarının kendisine destek olduğunu sözlerine ekledi.
Â

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

 

'KOCAMIN SÖZÜ ÇOK ÖNEMLİYDİ'
Porizkova'nın anlattığına göre o dönemde evlilik sözleşmesi gündeme gelmiş ama Osacek bunu "kötüye alamet" olarak nitelendirmişti. Porizkova bu konudaki konuşmalarını yaptığı anları "Onun sözünün, Tanrı sözü gibi olduğuna dair bir inancım vardı o dönemde" diye anlattı.

Paulina Porizkova çok gençken bir makyöz olan arkadaşı onun ve birkaç arkadaşının fotoÄŸraflarını çekip Paris'te bir modellik ajansına gönderdi. Bu sayede Porizkova'nın da hayatı deÄŸiÅŸti. 1980'lerin ilk yarısında Porizkova kısa sürede kendini moda dünyasına kabul ettirdi. Hatta Orta Avrupa'dan çıkıp bu alanda isim yapan ilk model olarak da tarihe geçti. Uzun yıllar mesleÄŸini sürdüren Paulina Porizkova, moda ve TV çalışmalarının yanı sıra 1992 yılında bir çocuk kitabı yazdı. 2007 yılında da A Model Summer adlı romanı yayınlandı.

 'ONUN İŞİ GERÇEKTİ, BENİMKİ HOBİ'
Paulina Porizkova; mesleğinin en parlak dönemlerinde yılda 6 milyon dolar kazandı ama evi geçindirme rolünün onda olmadığını da belirtti. Ric Ocasek ile aralarındaki para ilişkisini de "Benim param gerçek para değildi, bir tür hobi parasıydı. Gerçek para ise onun kazandığıydı" sözleriyle tanımladı Porizkova.

Paulina Porizkova evliliğini anlattı: Ne giyeceğime bile kocam karar veriyordu

KİRAYA ÇIKTI
Ünlü model, geçtiğimiz eylül ayında 30 yıldan fazla zamandır yaşadıkları evi 10 milyon dolara sattı. New York'ta bir dairesi olan Porizkova, Manhattan'da daha küçük bir eve kiraya çıktı. Paulina Porizkova bu yaşadıklarını da şu sözlerle değerlendirdi: "Bana olanlar önlenebilir şeylerdi. Ve bunlar kötü kadere bağlı değil, tamamen benim aptallığımdı" dedi ve bunlar için kendisinden başka kimseyi suçlamadığını da sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!