O çaresizlik hissini asla unutmayacağım

Güncelleme Tarihi:

O çaresizlik hissini asla unutmayacağım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 16:10

Merhum sanatçı Oya Aydoğan’ın oğlu Gurur Aydoğan ilk kez bir sinema filminde rol aldı, “Hürkuş: Göklerdeki Kahraman”da pilot Mehmet Fazıl’ı canlandırdı. Şimdilerde film heyecanının yanında düğün telaşı da yaşayan oyuncuyla hem geçen cuma vizyona giren yapımı hem de evlilik hazırlıklarını konuştuk.

Haberin Devamı

◊ “Hürkuş: Göklerdeki Kahraman” ilk sinema filminiz. Nasıl bir tecrübe oldu sizin için?
- Çok değerli bir tecrübe... “Hürkuş: Göklerdeki Kahraman” önemli bir ismin biyografisi ve bir kahramanlık hikayesi. Bunlar benim için önemli. İlk sinema projemde Kudret Sabancı’yla çalıştığım için de mutluyum. Kendisiyle daha önce de çalışma fırsatı bulmuştum, onun setinde olmak heyecan ve gurur verici.
◊ Siz filmde Mehmet Fazıl’ı canlandırdınız, değil mi?
- Evet. Fazıl Bey, Türk ordusunun ilk beş tayyarecisinden biri, dünyanın ilk akrobasi pilotlarından ikincisi. II. Balkan Savaşı, I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda savaşmış, sonrasında Türk Hava Kuvvetleri için birçok tayyareci yetiştirmiş bir kahraman.
Hayatını araştırdıkça, böyle önemli bir kahramana hayat vermenin değerini çok daha iyi anladım. Ülkemizi korumak için canını ortaya koymuş bir kahramanı canlandırmak ayrı bir sorumluluk veriyor insana.
◊ Çekimler nasıl geçti?
- Benim adıma çok güzel ve heyecanlı geçti. Tecrübelerime bir yenisini daha ekledim.

O çaresizlik hissini asla unutmayacağım


BENİM İÇİN DİZİLER
DAHA AĞIR BASIYOR
◊ Zorlandığınız sahneler oldu mu?
- Zorlandığım demeyelim de unutamayacağım sahneler oldu. İlk green box sahnelerimi bu filmde çektim mesela. Bu benim için yeni bir tecrübe ve aklımda kalacak anlardan. I. Dünya Savaşı’nın sonlarında, İngilizlerin benim sorumluluğumdaki Yeşilköy Hava Üssü’ne el koydukları sahnelerde yaşadığım çaresizlik hissini de ömrüm boyunca unutacağımı zannetmiyorum.
Gerçekten o güne döndüm, askerlerimizin yaşadığı o siniri, öfkeyi resmen ben de hissettim.
◊ Dizilerden sonra sinema setlerine de adım attınız. Yakın zamanda başka bir film projesi var mı?
- Yakın tarihte hayata geçecek bir proje şu an için yok. Ama yine önemli bir projeyle yollarımız kesiştiğinde sinemada olacağım.
◊ Sinema ve dizi setlerini karşılaştırmanızı istesem...
- Setlerin çok benzer olduğunu söyleyebilirim. Ama filmler dizilere göre ömürlük oluyor ve kalıcı bir iş olarak raflarda yerini alıyor.
◊ Sizin önceliğiniz hangisi?
- Diziler biraz daha ağır basıyor diyebilirim. Çok daha yoğun ve aktif bir çalışma ortamı var çünkü.

Haberin Devamı

O çaresizlik hissini asla unutmayacağım


KENDİME MEYDAN
OKUMAYI SEVİYORUM
◊ Gerçekleştirmek istediğiniz bir proje ya da rol almak istediğiniz bir yapım var mı?
- Bunu tek bir projeye indirgeyemem. Benim için önemli olan, kaliteli bir projede aradığım özelliklere sahip bir rolü oynamak. Her zaman beni zorlayacak önemli karakterlere hayat vermek istiyorum. Bu konuda kendime meydan okumayı ve karakterimle iyi işler çıkarmayı çok seviyorum.
◊ Kendinize kimleri örnek alıyorsunuz?
- Ben mesleğimde çok çalışmayı, zor görünen rollerin üstesinden gelmeyi ve ahlaklı olmayı çok önemsiyorum.
Önceliklerim bunlar. Örnek aldığım kişilere gelirsek; onlardan biri Matthew McConaughey. Kendini rolüne adayışı, projeleri için yaşadığı fiziksel ve duygusal değişimler gerçekten dikkat çekici.
◊ Mesleğe dair hayaliniz nedir?
- Hayalim; yurtdışında da büyük bir izleyici kitlesi oluşturmuş başarılı bir projede önemli bir rolü canlandırmak.
◊ Peki aynı projede olmak istediğiniz isimler var mı?
- Türk sinemasının temellerini atan Yeşilçam sanatçıları benim için çok değerliler.
O nedenle Cüneyt Arkın, Ediz Hun ve Kadir İnanır, birlikte rol almak istediğim oyuncuların başında geliyor.

Haberin Devamı

AŞK ÖNEMLİ
◊ Bu arada evlilik heyecanı yaşıyorsunuz. Nasıl gidiyor düğün hazırlıkları?
- Evet, evlilik telaşı başladı. Düğünümüzü İstanbul’da yapacağız, bunun kararlaştırdık ama nasıl bir organizasyon olacağına yaz sonrası karar vereceğiz.
◊ Size göre aşk her şeyin üstünde midir?
- Aşk çok önemli tabii ki, bunu şu an çok iyi anlıyorum ama sağlık ve huzur da kesinlikle onunla birlikte olması gerekenlerden. Bunlar sanki iç içe geçmiş bir dengede ve hepsi yerinde olunca hayat daha da keyifli.
EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUM

Gerçek bir kahramanlık öyküsünün anlatıldığı bir filmde yer almak ve o kahramanlardan birine hayat vermek çok gurur verici. Gün geçtikçe tecrübelerime bir yenisini daha ekliyorum. Her geçen gün mesleğimde daha da başarılı, daha da iyi olmak için çalışıyorum. Ve emin adımlarla ilerlediğim bu yol benim için çok değerli.

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!