'Karadayı'dan tanıdığımız Sema Öztürk formunu etle koruyor

Güncelleme Tarihi:

Karadayıdan tanıdığımız Sema Öztürk formunu etle koruyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 10:15

Ekranların sevilen dizisi ‘Karadayı’nın başarılı ve güzel oyuncusu Sema Öztürk, formunu et yiyerek koruyor. Aynı zamanda spor yapmayı da ihmal etmeyen Öztürk, oyunculukta olduğu kadar mutfakta da iddialı. Sema Öztürk, rol arkadaşı ‘et’ ile birlikte objektifin karşısına geçti…

Haberin Devamı

Ekranların sevilen dizisi ‘Karadayı’nın başarılı ve güzel oyuncusu Sema Öztürk, formunu et yiyerek koruyor. Aynı zamanda spor yapmayı da ihmal etmeyen Öztürk, oyunculukta olduğu kadar mutfakta da iddialı. Sema Öztürk, rol arkadaşı ‘et’ ile birlikte Beef&Fish dergisi için açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan satırbaşları:

ETTEKİ PROTEİN CİLDİ DE SIKILAŞTIRIR

Karadayıdan tanıdığımız Sema Öztürk formunu etle koruyor

  • “Et beni zayıflatan tek şey diyebilirim. Bunu kendim keşfettim. Kan grubum 0 negatif. Bu gruptakiler İlk Çağ insanlarıymış ve avlanarak beslendiklerinden daha çok etçi oluyorlarmış. Et galiba bana da yarıyor. Tabii ki sırf etle beslenmiyorum ama etçiyim diyebilirim.”
  • “Etten aldığım proteine çok değer veriyorum. Doğal ortamda ve sağlıklı beslenen hayvanlardan alınan protein cilt için de çok değerli. Bu yüzden, genç kalmak isteyenler mutlaka protein tüketmeli. Çünkü cildin sıkılaşmasını sağlıyor.”

ETİ YAĞDA KIZARTMAMAK VE SOS EKLEMEMEK GEREKİYOR

Karadayıdan tanıdığımız Sema Öztürk formunu etle koruyor

  • “Eti nasıl tükketiğimiz çok önemli. Örneğin yağda kızartmak çok zararlı. Çok ağır soslar eklemek de…Ben eti mutlaka C vitamini içeren bir yiyecekle birlikte yiyorum. Bu, etin içindeki demirin kaybolmaması açısından önemli. Yoğurdu da çok severim ama etle birlikte tüketmem.”

ET VE SEBZEYİ BUHARDA PİŞİRMEK ÖNEMLİ

Haberin Devamı
  • “Bonfile ve köfteyi çok severim. Köftenin içine asla ekmek konulmamalı, yağ olmadan, baharatıyla ve iyi yoğrulmuş köfteyi çok severim. Pirzolaya ölürüm çocukluktan beri. Bu, babamdan geçmedir bana. Çocukluğumda hep mangalda ızgara yapılırdı.”
  • “Çok güzel yemek yaparım. Tatlısından etine ve sebzesine kadar her yemeği pişiririm. Eti ve sebzeleri buharda pişirmeyi tercih ederim. Baharatla tatlandırırım. Etin kendi yağını kullanmayı severim çünkü yemeğe lezzet veriyor.”

Karadayıdan tanıdığımız Sema Öztürk formunu etle koruyor


App Store: Beef & Fish

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!