Internationale Theater’ı Güneş ekibi yönetecek

Güncelleme Tarihi:

Internationale Theater’ı Güneş ekibi yönetecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 09:56

Frankfurt’un Gallus semtinde faaliyetlerini sürdüren Güneş Tiyatrosu, 2018 yılının başından itibaren, kentin köklü sanat merkezlerinden Das Internationale Theater’in yönetimini üstlenecek.

Haberin Devamı

GÜNEŞ ekibi, 22 Haziran’da düzenlenecek törende Das Internationale Theater’in yöneticisi Jan Mayer’den yeni mekanın anahtarını alacak.

Tülay Yongacı, Cüneyt Sezer ve Müjdat Albak’tan oluşan Güneş ekibi, 1991 yılında Ankara’da ‘Can Şenliği Oyuncuları’ adıyla sanatsal faaliyetlerine başlamış, 1998’den itibaren Frankfurt Gallus’ta Güneş Tiyatrosu adıyla oyunları sahnelemeye başlamıştı.

Internationale Theater’ı Güneş ekibi yönetecek

Güneş ekibinden yapılan açıklamada, “Artık ‘Das Internationale Theater’in yönetimini ve işletmesini devralarak, iki tiyatro mekanımızın olduğunu sizlere bildirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Das Internationale Theater, Türklerin de kendi dillerinde kendi hikayelerini anlatıp, dinleyeceği ve Türkiye’ den konuk olacak sanatçıların etkinliklerine ev sahipliği edeceği bir kurum olmuştur. 2017 yılının Eylül ayından itibaren Güneş Tiyatrosu’nun tüm oyunlarını ve Türkiye’den katılacak müzik, tiyatro alanındaki sanatçıların da gösterilerini yeni evimizde izleyebileceksiniz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!