Gonca Akkuş 'yuva yoktu ki yıkılsın' sözlerini affetmedi

Güncelleme Tarihi:

Gonca Akkuş yuva yoktu ki yıkılsın sözlerini affetmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2020 09:21

Ebru Şallı ile üç ay önce evlenen iş adamı Uğur Akkuş’a eski eşi Gonca Sağlam, boşanma protokolüne aykırı davrandığı iddiasıyla 100 bin dolarlık dava açtı.

Haberin Devamı

Dava dilekçesinde, “Uğur Akkuş boşandıktan sonra basına verdiği röportajda, ‘Yuvanızı Ebru Şallı mı yıktı?’ sorusuna, ‘Yuva yoktu ki yıkılsın. Biz 2014’te ayrıldık. Psikolojik sorunları olan eşim tedavi görüyor, ciddi ilaçlar kullanıyordu. Ona destek oldum, ama olmadı. O zaman ayrıldık’ diyerek Gonca Sağlam’ı rencide edici açıklamalar yapmıştır” denildi.

GONCA SAĞLAM’I RENCİDE ETTİ

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nden görevsizlik kararıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne gönderilen davada Gonca Sağlam ile iki yıl önce boşanan Uğur Akkuş’un boşandıktan yaklaşık bir buçuk ay sonra bir gazeteye, boşanma protokolüne aykırı şekilde bir röportaj verdiği anlatıldı. Dava dilekçesinde, “Protokole göre taraflar hiçbir sosyal medyada ve basında boşanma konusunda açıklama yapmayacak, aksi takdirde 100 bin dolar cezai şart parası ödeyeceklerdi. Uğur Akkuş da protokole aykırı davranarak geçen yıl Temmuz ayında bir gazeteye röportaj vermiştir.

Uğur Akkuş, ‘Bizim davamız 2014’te başladı. Her insan boşanabilir. Sıradan bir boşanma davası. Ancak çocuklarımın annesi için yorum yapmak istemiyorum. Dava bitti, her insan gibi biz de boşandık. Onun da mutlu olmasını isterim, evlensin, çocukları olsun’ demiştir. Uğur Akkuş röportajda, ‘Evliliğinizi Ebru Şallı mı yıktı?’ sorusuna ise, “…Var olan yuva yıkılır! Yuva yoktu ki yıkılsın. Biz 2014’te ayrıldık ve evlerimizi ayırdık. Psikolojik sorunları olan eşim tedavi görüyor, ciddi ilaçlar kullanıyordu. Ona destek oldum, ama olmadı. O zaman ayrıldık. Ben de hayatımı yaşamaya başladım’ diyerek boşanma üzerinden basın aracılığıyla Gonca Sağlam hakkında küçük düşürücü ve rencide edici açıklamalar yapmıştır.

Haberin Devamı

100 BİN DOLAR CEZAİ ŞARTI ÖDEMEKLE SORUMLU

Dilekçede, “Uğur Akkuş, ‘Eski eşinizin ‘kolumu kırdı, çayıma ilaç kattı’ gibi iddiaları var. Eşinize şiddet uyguladınız mı?’ sorusuna da, “Ne kol kırması, ne şiddeti! Bunlar boşanma sürecindeki yalan ve iftiralar. Ben boşandım, bitti artık. Bunlarla uğraştığı vakti, çocukları için harcasa daha makbul olur benim için’ diyerek yine boşanma protokolüne aykırı davranmıştır. Uğur Akkuş röportajın devamında, ‘Çocukların geçici velayeti 8 ay bendeydi... Hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyorum. Kendisi o süreçte televizyona çıkıp ‘çocuklarım kaçırıldı’ diyor. Bu ne televizyona çıkma aşkı?’ diyerek iftirada bulunmuş ve açıklama yapmama yasağına yine aykırı davranmıştır. Dava sürecinde asıl mağdur olan Gonca Sağlam’ın kendisidir. Gonca Sağlam, çocuklarının tüm bakım ve ihtiyaçlarını karşılarken, bir de cezai şartın ihlal edilmesi ve iftiralarda bulunması, onu daha da küçük düşürmekte ve hayatını zorlaştırmaktadır. Uğur Akkuş cezai şartı ödemekle yükümlüdür. Protokolü ihlal eden Uğur Akkuş’un 100 bin dolar olan cezai şartı ödemesine karar verilmesini istiyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!