Dilber Ay kimdir ne zaman vefat etti? Hayatı film olan Dilber Ay'ın biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Dilber Ay kimdir ne zaman vefat etti Hayatı film olan Dilber Ayın biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 20:56

Dilber Ay kimdir ve ne zaman vefat etti? 2019 yılının başında yaşamını yitiren Dilber Ay'ın hayatı beyazperdeye taşınıyor. Çekimleri ağustos ayında başlayacak olan filmin gündeme gelmesiyle beraber, Dilber Ay'ın hayatı bir kez daha merak konusu oldu. Altın Koza Ödülü’ne layık görülen arabesk müziğinin ünlü ismi Dilber Ay sinema filmlerinde de oynamıştı. İşte, Dilber Ay'ın biyografisi ve hayatına ilişkin merak edilen bazı bilgiler..

Haberin Devamı

Yapımcılığını Metronom ve Hanedan yapım adına Oguz Sözen, Özgür Tari ve Turgay Keskin'in yapacağı "Dilber Ay" filmi için hazırlıklar başladı. 29 Nisan 2019 tarihinde hayatını kaybeden Dilber Ay’ın hayatı magazin gündeminde yer alan haberlerle bir kez daha gündeme geldi. İki kız ve bir erkek olmak üzere üç çocuğu olan Dilber Ay, kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

DİLBER AY KİMDİR?

Dilber Ay, 1 Ocak 1956 tarihinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Maddi imkanlar nedeniyle ilkokulu üçüncü sınıfa kadar okudu. Çocukluk yılları zor geçen Dilber Ay, 13 yaşında evlendirildi ancak evlenmeden önce Düzce'de bir ses yarışmasına katıldı ve birinci seçildi. İlk evliliğini bitirdikten sonra bir kez daha evlenen Dilber Ay, geçtiğimiz yıllarda Flash TV'de yaptığı 'Kadere Mahkumlar' programıyla televizyon yüzü oldu.

Haberin Devamı

İlk olarak radyoda tanınan Dilber Ay, Hacı Ağa şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu. ‘Beynelmilel’ filminde oynadı ve ilk rolünde Altın Koza Ödülü’ne layık görüldü. Murat Şeker'in yönettiği 'Hayat Sana Güzel' isimli filmde rol aldı 'Yaşamdan Hikayeler' programına konuk olan ünlü türkücü Dilber Ay, canlı yayında hapse girme nedenini paylaştı. Almanya'da turne sırasında kendisine tecavüz etmek isteyen kişiyi öldürdüğünü belirten Dilber Ay, "Başıma kötü bir şey gelmesin diye vurdum adamı. 7-8 yerinden bıçakladım. Ah vah etmedim. Sarkıntılık yapmak istedi, o da boğazında kaldı" açıklamasında bulunmuştu.

1998’de şimdiki eşi İbrahim Karakaş ile evlendi. Dilber Ay'ın iki kız ve bir erkek olmak üzere üç çocuğu var ancak iki kızı nüfusta ünlü sanatçının üzerine kayıtlı değil. Arabesk müziğinin ünlü ismi Dilber Ay, 30 Nisan 2019 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

BAKMADAN GEÇME!