Danny Williams: Deliormanlı kan ter ve gözyaşı filmi

Güncelleme Tarihi:

Danny Williams: Deliormanlı kan ter ve gözyaşı filmi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 14:47

Başrollerinde Sarp Levendoğlu ve Birce Akalay’ın olduğu “Deliormanlı”, vizyon için gün sayıyor. Tarihi Haydaraşa Garı’nda gerçekleşen ring çekimlerinde filmin yönetmeni Murat Şeker ve Sarp Levendoğlu’yla aynı sahneyi paylaşan ünlü boksör Danny Williams’la bir araya geldik.

Haberin Devamı

Danny Williams

* Filmde Tommy Dixon rolündesiniz. Projeyi nasıl kabul ettiniz?
- Kendime yeni bir macera ararken bu rol teklif edildi. Ben de oynamaktan mutluluk duyacağımı söyledim.

* Bu sizin ikinci filminiz mi?
- Evet. Daha önce de bir filmde ufak bir rolüm vardı. Ama bu sefer sahnelerim daha fazla. Böyle bir filmde yer aldığım için de çok mutluyum.

* İngiltere’de yaşıyorsunuz. Orada neler yapıyorsunuz?
- VIP güvenlik hizmeti veriyorum. Dönünce de işime kaldığım yerden devam edeceğim.

* Sarp Levendoğlu ile karşılıklı oynadınız. Bu nasıl bir deneyimdi?
- Karşımdaki Türkiye’nin en iyi genç oyuncularından bir tanesi. Alçakgönüllü, çok iyi bir adam.

* Uzun zamandır boks eğitimi alan bir partneriniz var. Ona baktığınızda karşınızda bir boksör görüyor musunuz?
- Hayır ama bunu kötü anlamda söylemiyorum. Çok başarılı oyuncu olduğunu biliyorum. Bu film için iyi bir çalışma yapmış, vücudu çok dayanıklı. Sabahın erken saatlerinden bu yana çalışma yapıyor. Filmde de bunun sonuçlarını güzel anlamda görecektir.

* Siz de oldukça heyecanlısınız.
- Bunu herkese söyledim ama kimse inanmıyor. Bu rolü oynarken Mike Tyson ile olan karşılaşmamdan daha çok gergindim. Çünkü oyunculuğumun iyi olmasını istiyordum. Her sahneden sonra yapımcıya ve yönetmene dönüp “iyi miyim” diye sordum.

Haberin Devamı

Danny Williams: Deliormanlı kan ter ve gözyaşı filmi




TÜRK İNSANI ÇOK İYİ

* Murat Şeker, sinirleriniz yatışsın diye tespih hediye etmiş, işe yaradı mı?
- Hayır ama güzel bir hediyeydi. Yanımda taşıyorum.

* Boks dünyasında olduğu kadar oyunculuk konusunda da bu film dikkat çekmenizi sağlayacak belki de.
- Umarım öyle olur.

* Yarışma haricinde bu Türkiye’ye ilk gelişiniz mi?
- Aslında 3’üncü gelişim. Maç için geldikten sonra iki kez de İstanbul’a ailemle tatile geldim. Türk insanı çok iyi. Her toplumda kötü adam vardır, orası kesin ama hiç kötü bir Türk ile tanışmadım. Hepsi bana iyi davrandı.

* Peki Türkiye’ye gelirken hiç endişeniz oldu mu?
- Bana bir baksana! Hiç olmadı... (Gülüyor)

Haberin Devamı

Mike Tyson’ı yendi Şamil Sam’a yenildi

2004 yılında Mike Tyson ile yaptığı maçla tanınan ve o maçta Mike Tyson’ı 4. rauntta nakavt eden Danny Williams, “Deliormanlı” filminde Tommy Dixon karakterini canlandırıyor. Danny Williams, 2003’te de, Ekim 2015 gecesi karaciğer yetmezliği yüzünden hayatını kaybeden Sinan Şamil Sam’a yenilmişti.

Murat Şeker

* Çektiğiniz romantik komedi filmlerinden sonra ne oldu da “Deliormanlı” gibi bir projeye karar verdiniz?
- Madalyonun öbür yüzünü çevirmenin zamanı gelmişti. Bu benim 10’uncu yönetmenlik, 7’nci yapımcılık projem. Hep komedilerden gittik. Ama bu kan, ter ve gözyaşı filmi oldu.

* “Rocky” tadı alacak mıyız?
- Alacağız ama böyle açıklamak yanlış olur. O “Rocky” idi bu ise “Deliormanlı”. Muhtemelen daha duygusal bir film olacak. Deliormanlı, annesinin hastalığı yüzünden paraya ihtiyaç duyması nedeniyle bıraktığı ringlere dönüyor. Altında bir dram zaten var. Dolayısıyla bizden bir konu, Savaş Türkyılmaz da bizden bir karakter. Biliyorum, film vizyona 1 Nisan’da girdiğinde bu tip yakıştırmalar da olacak. Sylvester Stallone’un oynadığı “Creed” filmi de yakın zamanda giriyor çünkü. “Yerli Rocky” lafları dolaşmaya başladı ama bizimki ayrı bir film.

* Sinan Şamil Sam’ın hikayesinden bir esinlenmediniz değil mi?
- Tam tersine, Sam’a selamımızı da film içinde göndereceğiz. Savaş Türkyılmaz hayali bir karakter. Bizim yeni kahramanlara ihtiyacımız var. Biz boksu seçtik, umarım diğer spor dalları için de böyle filmler çekilir.

* Neden spor?
- Çünkü spor, dil, din, ırk gözetmeden herkesi aynı yerde toplayan, müthiş bir çatı. Hiç kimse başarılı bir sporcunun memleketini sorgulamaz.

Haberin Devamı



* Peki ya neden Sarp Levendoğlu?
- İki sebep var: Birincisi arkadaşımız olması, ikincisi ise Türkiye’de fiziksel özellikleri nedeniyle bu role yatkın kişi olması. Rolün de hakkını verdi zaten. Profesyonel boksör gibi çalıştı. Önemli olan boksörü oynayacak kişinin ringde emanet durmamasıydı. Bu adam emanet durmuyor.

DANNY, ADAM GİBİ ADAM

Danny Williams filme nasıl dahil oldu?
- Basın danışmanımız Bilgehan Demir ve Sarp’ın boks hocası Ali Çıtak’la birlikte düşündük, en uygun seçeneğin Danny Williams olduğuna karar verdik. Geçmişini de bilince iyi ki de onu seçmişiz diyoruz. Adam gibi adam çıktı. İlk sahneyi çekerken tedirgindim. Gerçek bir boksör ama nasıl rol yapacağını kestiremiyordum ama süper oynadı. Ağır siklet boksörlerine has, sakin bir gizem vardır. O da buna sahip.

* Filmde Sarp Levendoğlu dışında Gürkan Uygun da var. Onu nasıl izleyeceğiz?
- Öyle bir rolü var ki, herkes ondan nefret edecek. O kadar kötü bir kötü adam.

* Peki ya Birce Akalay?
- Ünlü bir televizyon spikeri, ana haber sunucusu. Herkesin tanıdığı Hülya Yiğit karakteri. Bir boks filmi çekiyoruz dedik ama senaryoda müthiş sürprizler var. Filmde dövüş sahnelerindeki estetik kadar şaşırtacak başka noktalar da bulunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!