Aşka dair...

Güncelleme Tarihi:

Aşka dair...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 09:07

“Çalsın Sazlar” filminin aynı kadına aşık iki yakışıklısı Engin Hepileri ve Caner Cindoruk, Elele için objektif karşısına geçti. İkili, çekim sonrası aşka dair soruları da açık yüreklilikle yanıtladı.

Haberin Devamı

ENGİN HEPİLERİ: ÇOK GÜZEL BİR AŞK YAŞIYORUM

“Çalsın Sazlar”da oynamasaydınız ve izledikten sonra birine anlatacak olsaydınız neler söylerdiniz?
- Keyifli bir film. Hem günümüz hem de geçmiş var. 60’ların Türkiye’sindeki insan ilişkileriyle şimdiki insan ilişkileri var. O zamanki insani değerler ile şimdiki insani değerler var. Dolayısıyla müthiş bir karşılaştırma var. Bir yandan da çok coşkuyla yaşanmış bir aşk hikayesi... Ve merakla yanıtı beklenen bir soru. Filmin başında bir soru soruluyor; “Hacı Baba kim?” Bu sorunun yanıtı aranıyor film boyunca. Yani içinde merak da var. Dolayısıyla hayatın içinden gerçek bir film izlemek istiyorsan, muhakkak izle derim.

Aşka dair...


Aynı kadına aşık olan iki adamın hikayesi var filmde. Peki siz böyle bir aşk yaşasaydınız mücadele eder miydiniz yoksa kenara mı çekilirdiniz?

- Mücadele eder insan muhtemelen.

Aşk sizin hayatınızda nasıl bir yerde duruyor?
- Önemli bir yerde duruyor çünkü yaşam gücü veriyor bana. Gerçekten herkes bir kere bile olsa tatsın isterim bu duyguyu. Çünkü aşkı bir kere tadan insan değişir, dönüşür. Hayata karşı daha farklı yaklaşır.

Yakında Beyza Şekerci ile nişanlanacağınız, yaz aylarında da evleneceğiniz haberini aldık. Sanırım siz şu anda aşkı doruklarda yaşıyorsunuz...

- Evet, çok yukarıdayım çünkü çok güzel bir aşk yaşıyorum. Samimiyetle söyleyebilirim ki çok güzel bir mutluluğun içerisindeyim, çok huzurluyum ve hayatımda bir ferahlama yaşadığımı hissediyorum. O yüzden bu mutluluğu taçlandırmak istedik. Ömür boyu devam etsin istiyoruz mutluluğumuz. Bu ay nişan, yazın da güzel bir düğün yapacağız. Aşk gelip geçicidir derler ama biz buna inanmıyoruz. Her ikimizin de heyecanı çok şükür hiç bitmeyecek kadar güzel.

Aşka dair...


Baba olmaya ne kadar yakın hissediyorsunuz peki kendinizi?
- İsterim tabii baba olmak, neden olmasın. Her ailenin, herkesin içinde vardır neslini devam ettirme duygusu. Doğru insanı bulduğunda da hayata onunla birlikte yeni bir çiçek getirmek çok güzel bir duygu. Beyza ile bu duyguyu tatmayı çok isterim.

En çok ne hayal ediyorsunuz son zamanlarda?
- Öncelikli olarak evliliğin hayali. Çünkü bir an önce açıkçası ikimiz de birbirimize kavuşmak istiyoruz. Bu benim için çok başka bir heyecan.

Haberin Devamı

CANER CİNDORUK: GÖKÇE İLE İYİ ANLAŞIYORUZ, O KADAR

Nasıl bir hikaye anlatacak film bize?

- Bu, iki dostun arasını bozan bir aşkı konu alarak bizi 60’lı yıllara götüren trajikomik bir hikaye... Engin Hepileri meyhane sahibi Barba’yı, Belçim Erdoğan assolist Yasemin’i canlandırıyor, ben de klarnetçi Mahir’i oynuyorum. Yasemin’in meyhaneye gelmesiyle çatışmamız başlıyor. Bir kadın ve iki erkek, tahmin edersiniz neler olabileceğini...

Hiç filmdeki gibi bir aşkın ortasında kaldınız mı?
- Çok şükür yaşamadım, yaşamak da istemem...

Aşka dair...


Böyle bir durum sizin için bir tabu mu, yoksa çok yakın bir arkadaşınızla aynı kadına aşık olabilme ihtimali size normal mi gelir?
- Aşkın tabusu olmaz çünkü aşk insanın kimyasını bozan bir duygu. Büyük konuşmamak gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir yazar, hiçbir edebiyatçı “aşkın kesin tarifi budur” diyebilmiş değil, dolayısıyla tanımı yoruma açık bir duygu aşk. Bence aşk, insana “ben yapmam” dediği birçok çılgınlığı yaptırabilir.

Böyle bir durum yaşasanız içinize mi atarsınız yoksa aşkınız için mücadele mi edersiniz?
- Benim için dostluk kavramı çok önemli, dost dediğim insanın alt metni çok dolu. Kaybetmeyi göze alamayacağım insandır dostum. Bu değer, benim yaşadığım duygumu içime atmama sebep olur.

Aşk şu an nerede?
- Aşk evrende bir yerde. Ben onu çağırıyorum. O beni çağırıyor. Bekliyorum, gelecek bir gün.

İlk görüşte aşka inanır mısınız?
- İnanırım. Lise yıllarımda yaşamıştım.

Aşka dair...


İlgisini hemen belli edebilen tiplerden misiniz yoksa ağırdan alan ya da açılamayanlardan mı?
- Biraz beklemeyi ve bir şeyleri zamanla gerçekleştirmeyi seviyorum. Ama dediğim gibi bu iş kimya meselesi ve yarın bir anda değişebilir fikrim.

En son ne zaman hissettiniz bu duyguyu?
- 3-5 yıl oluyor.

Rol arkadaşınız Gökçe Bahadır ile birlikte olduğunuz konuşuluyor...
- Oyuncuların kaderi belki de rol arkadaşlarıyla yakıştırılmaları. Biz bu sebeple basında yer alan ne ilk çiftiz ne de son olacağız. Eskiden doğruluğu olmayan haberler beni çok etkilerdi artık olağan karşılıyorum. Gökçe ile sette iyi anlaşıyoruz ama sadece o kadar.

Nasıl bir kadın sizi etkileyebilir?
- Anlamak, anlatmak, anlaşılmak çok önemli benim için. Beni ve hayatımı, çok iyi çözümlemesi gerekiyor. Elbette benim de onu doğru çözümleyebilmem...

Aşka dair...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!