Anneler Günü’nde tek isteğim tüm günü onlarla geçirmek

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü’nde tek isteğim tüm günü onlarla geçirmek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 15:58

İş hayatına başarılı bir giriş yapan, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Yasemin Özilhan, MAG Mayıs sayısı için objektiflerin karşısına geçti. Özilhan ile hayatında en sevdiği rol olan anneliği, iş hayatını ve sosyal sorumluluk projelerini konuştuk...

Haberin Devamı

Hayatınızda en sevdiğiniz rolün “annelik” olduğundan bahsediyorsunuz her zaman... Bu ay sizin ayınız. Anneler Günü’nü nasıl geçirmeyi planlıyorsunuz?
- Anneler Günü, planlamak zorunda olmadığım nadir günlerden biri. Tüm ebeveyn görevlerini bir günlüğüne İzzet (Özilhan) üstleniyor. Tekrar iş hayatına atıldığım günden beri, mesai düzeni ve yoğun çalışma temposu var. Çocuklarımla dilediğim kadar vakit geçiremiyorum. Bu yüzden Anneler Günü için öncelikli isteğim tüm günü onlarla geçirmek.

Tekrar profesyonel iş hayatına atılma süreciniz nasıl gelişti?
- Evliliğe adım attığım ilk günden itibaren Emine Anne her zaman yanımda oldu. Onun bilge kişiliği ve engin tecrübeleri her zaman bana rehberdir. Özellikle ilk çocuğum doğduktan sonra, Emine Anne’nin ve İpek Abla’nın benimle paylaştığı tecrübelerden biri de çocuk giyimi. Yakın dönemde mümessilliğini devraldığımız Carter’s markasını bana ilk öneren Emine Anne’dir. Yani Carter’s, -tüm ailede- çocukların gelişiminde önem taşıyan bir marka. Bu kadar önemli bir markanın Türkiye temsilciliğini üstlenme kararı, bu ve benzer açılardan baktığımızda oldukça rasyonel bir karardı. Markayı devraldıktan sonra, gerekli şirket içi operasyonel düzenlemeleri yaparak, Carter’s Türkiye’yi geliştirmek üzere hızlıca kolları sıvadık. benim görevim, carter’s felsefesini kitlelere daha iyi anlatabilmek.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİME KATKIDA BULUNMAYI HEDEFLİYORUZ

Unicef ile ortak bir projeye imza attınız. Proje hakkında bizlere biraz bilgi verebilir misiniz?

- Bu işbirliği ile UNICEF’in Türkiye’deki “Okul Öncesi Eğitim” projesi kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilecek çalışmalarla, çocukların okul öncesi eğitimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Böylece, çocukların gelişiminde çok önemli bir yeri olan “Okul Öncesi Eğitim”den mümkün olduğunca çok çocuğun yararlanmasını sağlayarak, ülkemizin geleceğine de katkıda bulunmuş olacağız.

İleriye yönelik başka sosyal sorumluluk projeleri düşünüyor musunuz, planlarınız var mi?
- Tabi ki... Biz sosyal sorumluluk projelerine her zaman açık olacağız. Öncelikle sosyal sorumluluk, Özilhan Ailesi’nin kültüründe var. Ayrıca Carter’s markasının, üretiminden satışına her aşamasında, sosyal sorumluluk bilinci üzerine kurulmuş etik kuralları var. Örneğin, Carter’s’ın pamuk tedarik ettiği üreticinin tarlasında çocuk işçi çalıştıramazsınız. Çalışma saatleri, güvenlik, sağlık ve eğitim gibi onlarca konuda ciddi kuralları ve hedefleri var.

Zarif, şık ve sade stilinizle her zaman beğeni topluyorsunuz. Sizin en çok beğendiğiniz stil ikonları kimler?
- Kendi tarzıma yakın bulduğum ve çok beğendiğim iki isim var. İkisi de sadeliği bozmadan stil yakalamış insanlar... Audrey Hepburn’un, sade fakat göz alıcı olmayı başaran nadir insanlardan olduğunu düşünüyorum. Bir diğeri de serseri, umursamaz ama yine de şık tarzı ile Jane Birkin. Erkeklerde de salaş görünümle şıklığı birleştirmeyi başardığı için Jude Law diyebilirim.

GENETİK OLARAK ŞANSLIYIM
İki çocuk annesi olmanıza rağmen her zaman formda kalmayı nasıl başarıyorsunuz?

- Genetik olarak şanslı insanlardanım. Çocukluğumdan beri zayıf oldum, ince bir kemik yapım var. Unlu mamullere, özellikle de makarna, pirinç gibi gıdalara hiçbir zaman eğilimim olmadı. Sebze ve protein ağırlıklı bir beslenme düzenine alışkınım ve bunu koruyorum. Bunun dışında tabii ki düzenli spor yapıyorum. Bu aralar ağırlıklı kick boks ve crossfit çalışıyorum. Hava güzel olduğunda mutlaka ağaçların arasında yürüyüş yapmayı tercih ederim. Çeşitli bitkilerden hazırladığım bir çayım vardır. Şişkinlik hissettiğim ve su tuttuğumu düşündüğüm zamanlarda bu çayı tüketirim. Tarifi çok basit: Kiraz sapı, mısır püskülü, maydanoz ve karanfil. Kaynatıp içiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!