Mağazayı evlere taşıdılar

Güncelleme Tarihi:

Mağazayı evlere taşıdılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2005 00:02

1999’dan beri triko üzerine tasarımlar yapan ve koleksiyonu özellikle 30 yaş üstü kadınlara hitap eden İdil Tarzi, bir süre önce başlattığı ‘evlere servis’ uygulamasıyla vakti olmayan ve alışveriş merkezlerinin kalabalığından sıkılan müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor. Satış danışmanları, koleksiyonu müşterilerin evlerine ve ofislerine taşıyor.

Evlere ve ofislere giysi servisi vermeye nasıl başladınız?

Müşterilerimizin bazıları iş hayatının içinde çok ciddi yükümlülükleri ve sorumlulukları olan kadınlar, bazıları ev kadınları. Çoğu, vakti olmadığı ya da kalabalıkta alışveriş yapmayı tercih etmediği için bizi yönlendirmeye başladı. Bunun üzerine ‘Onlar bize geleceğine, biz onların ayağına gidelim’ projesini oluşturduk ve evlere servise başladık.

- Sistemin işleyişinden bahsedebilir misiniz?

Satış kadromuzdakiler randevu sistemiyle müşterilerimizin evlerine ve işyerlerine koleksiyon servisi yapıyorlar. Randevulaşıldıktan sonra danışmanlarımız müşteriye gidiyor, zaten bir-iki alışverişten sonra müşterinin tarzını öğreniyorlar. Ürünleri renk ve beden alternatifleriyle götürüyoruz.

- Müşterileriniz neden bu uygulamayı tercih ediyorlar?

Bu uygulama müşterilere çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Rahat olması, aklının dingin olması, dilediği gibi soyunup giyinebilmesi, denediği elbiseye istediği kadar uzun süre bakabilmesi, giysileri arkadaşlarına gösterebilmesi bu kolaylıklardan birkaçı... Müşterilerimiz birine hediye göndermek istediğinde de kolaylık sağlıyoruz. Bizi aradıkları zaman, çok şık bir hediye paketi içinde arkadaşlarına hediyeyi gönderiyoruz.

- Kaç müşterinize bu hizmeti veriyorsunuz?

Her ay yaklaşık 35 kişiye...

- Bu hizmetin ekstra bir ücreti var mı?

Hayır, hiçbir ekstra ücret yok. Bu, tamamen markanın sunduğu bir hizmet.

- Tasarımlarınızı 30 yaş üstü kadınlar mı tercih ediyor?

Bunu ben belirlemedim, gençlerin de tasarımlarımı giymesini çok isterim. Ama evet, ben 30 yaş üstünü giydiriyorum. 80 yaşında müşterim de var.

YILDA ALTI KOLEKSİYON

İlkbahar-yaz, sonbahar-kış olarak iki ana koleksiyonumuz var. Bunun haricinde aralarda dört koleksiyon daha çıkarıyoruz. Ekim 15’te yeni koleksiyon tam bayram öncesi çıkacak. Kasım ayının 20’sinde ise yılbaşı koleksiyonu mağazaya girecek. Koleksiyonların mağazaya girişini biraz da meteoroloji koşullarına göre ayarlıyoruz. Bizim bir müşteri arşivimiz var, bütün müşterilerin telefonları sürekli güncelleniyor. Yeni koleksiyon geldiği zaman mutlaka müşterilerimize haber veriyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!