Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2022 07:00

Beta Tea’den sonbahara özel çay harmanları... Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi Bölümü öncülüğünde Pera’da yeni bir restoran... Metro Türkiye ve Gastronometro’dan İtalyan Haftası yemeği... Yeme-içme dünyasında yaşananlar...

Haberin Devamı

SONBAHARI RENKLENDİRİN

Dünyaya açılan çay markalarımızdan Beta Tea, sonbahara özel yeni bir koleksiyon çıkardı. İlhamını renklerden alan Beta Tea Tera Nova koleksiyonunda günün farklı saat ve modlarına uyacak harmanlar tasarlanmış.

Oolong çayını limon ve portakal aromasıyla birleştiren ‘açık yeşil’, tazeleyici gücü ve dinginlik hissiyle öne çıkıyor. Pembe funda çiçekleri ve çilekli Kenya çayı ‘pembe’, Earl grey ve Seylan çayını buluşturan ‘mavi’, şeftali aromalı ‘kahverengi’, limon aromasıyla ‘sarı’ ve Çin’in çaylarıyla ünlü bölgesi Fujian’dan toplanıp yasemin çiçekleriyle birleştirilen ‘yeşil’, serinin diğer çeşitleri arasında. Beta Tea Tera Nova koleksiyonu ve diğer tüm çay çeşitleri için betateashop.com internet mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

MEZUNLAR MUTFAKTA

Beyoğlu Pera’da odağına İtalyan ağırlıklı Akdeniz mutfağını alan yepyeni bir restoran açıldı. Scarlatta isimli restoranın hem mutfak hem de işletme kısmı gastronomi mezunlarına emanet. Menü, Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün mutfak direktörü David Shipman tarafından hazırlanmış. Çalışanların hepsi de gastronomi bölümü mezunları. Pizzadan el açması makarnaya, tatlıdan vejetaryen yemeklere pek çok seçenek var. Restoran pazar günleri kapalı.

YEREL ÜRÜNLERİMİZLE İTALYAN YEMEKLERİ

Metro Türkiye ve Gastronometro, bu yıl 7’ncisi düzenlenen İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında yerel malzemelerimizi İtalyan mutfağının sevilen yemekleriyle buluşturdu. Geçen salı akşamı verilen davet yemeğinde Türkiye’de yaşayan ünlü İtalyan şefler; Claudio Chinali, Giancarlo Gottardo, Matteo Bertuletti, Luca de Astis ve Fabio Brambilla’nın bizim yerel malzemelerimizle yorumladığı İtalyan yemekleri tadıldı. Balıkesir’in kıvırcık kuzusu, pastırma, sumak, Anadolu mandalinası ve Ege sızma zeytinyağı kullanılan malzemeler arasındaydı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Martiniyle marine edilmiş levrek carpaccio, sumakla marine edilmiş denizkereviti, kereviz ve parmesanlı ördek bulyon, gorgonzola peynirli fondü üzerinde kıvırcık kuzu, isotlu-kıtır pastırmalı risotto gibi yemeklerin finalindeki tatlıysa sabayon soslu Aydın bademli tart ve kış meyveleriydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!