Köpek dostu otomobiller

Güncelleme Tarihi:

Köpek dostu otomobiller
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

Köpek sahipleri için toplu taşıma araçlarında yolculuk yapmak zor. Bazı taksiler de köpek taşımaya karşı çıkıyor. Bu durum otomobili olmayan köpek sahiplerini otomobil almaya yöneltiyor. ‘Köpekler ve Otomobiller’ konulu bir araştırma yapan petarkadas.com, bu konuda ilginç sonuçlar ortaya koydu

Haberin Devamı

Sosyal medya belirli ilgi alanlarına sahip insanları bir araya topluyor. Bu sosyal ağlar otomobil sektörü gibi birçok sektörde, meraklılarına çeşit çeşit bilgiler sunuyor. Petarkadas.com da bu ağlardan biri. Evcil hayvanlar ve sahipleri için kurulan sitenin 120 binden fazla üyesi var ve sorunlara yardım etmek için uğraşıyor.
Sitenin ‘Köpekler ve Otomobiller’ adlı son araştırmasına 2 bin 500 köpek sahibini katıldı. Araştırmaya göre köpek sahiplerinin yüzde 40’ının otomobili yok, geri kalanınsa bir veya birden fazla otomobili var. Otomobil sahibi olmayan her beş köpek sahibinden dördü ulaşımla ilgili zorluk yaşıyor. Bir yıl içinde otomobil alacakların oranıysa yüzde 82.
Araştırma; otomobil markaları için daha ilginç bilgilerle devam ediyor. Araştırmaya katılanlar “Bir otomobil köpekler için temel konfor ve güvenlik aksesuvarları sunduğu takdirde” yüzde 76-79 oranında bu otomobili alacaklarını belirtiyor. Konfor aksesuvarları olarak daha az tüy tutan veya yıkanabilir koltuk kumaşları; güvenlik aksesuvarları olarak köpeğin otomobil içinde hareket etmesini engelleyen bagaj filesi ve emniyet kemeri bağlantısı gibi aksesuvarlar sayılıyor.
Araştırmanın ilginç yanlarından biri de, otomobili olan her dört köpek sahibinden üçünün tüylerinden rahatsız olması. Yeni bir otomobil aldıklarında bu konuda hem köpeklerin hem de kendi konforlarını düşüneceklerini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

ARAŞTIRMADAN ÇIKAN SONUÇLAR

* “Otomobil satın almayı planlıyor musunuz?” sorusuna; “Evet, birkaç ay içinde” diyenlerin oranı yüzde 16, “Evet, üç ay-altı ay içinde” diyenlerin oranı yüzde 36, “Evet altı ay-bir sene içinde” diyenlerin oranı yüzde 30 ve “Hayır” yanıtını verenlerin oranıysa yüzde 18.
* “Yeni bir otomobil alırken köpeğinizle ilgili güvenlik aksesuvarları sunan bir otomobil markası tercihinizi etkiler mi?” sorusunu “Evet” diye yanıtlayanların oranı yüzde 76. Aynı sorunun konfor aksesuvarlarıyla ilgili olan versiyonuna “Evet” diyenlerin oranıysa yüzde 79.
* “Otomobilinizi yenisiyle değiştirirken köpeğinizle ilgili konfor aksesuvarları sunan bir otomobil markası tercihinizi etkiler mi?” sorusuna “Evet” yanıtı verenlerin oranı yüzde 76.

PAKO PANO

Haberin Devamı

* Bu dişi bir yaşlarında. Kısırlaştırıldı, ona yuvanızı açmak ister misiniz? (543) 723 83 83

* İki aylık bu kedilerin ilk bakımları yapıldı. Bu kedilere acil yuvalar aranıyor. (532) 312 73 80

* Bu ikisi dişi üçü erkek kedileri, ikişer ikişer sahiplendirmek istiyoruz. Bir kediyi annesiyle sahiplendireceğiz. Onlara uygun yuva bulamazsak sokağa bırakmak zorundayız. Onlara yuvalarını açacak hayvanseverler arıyoruz. (555) 422 88 95

* Golden Retriever, beş yaşında erkek köpek. 13 Nisan Çarşamba akşamı Moda’da kayboldu. Kulak içlerinde ameliyat izleri var ve göğsünun tam ortasında beyaz bir bölümü var. Görenler arayabilir mi? (532) 775 32 34

* 20 günden beri İstanbul Kurtuluş’da bulunan PinoPet Pet Shop’un köpeği, Golden Retriever ve Labrador kırması olan sarı tüylü on yaşındaki Rodi kayıptır. Üstünde mavi tişört boynunda metal zincir bulunmaktadır. Görenlerin aramalarını rica ederiz. (533) 560 12 38

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!