Zombie’nin kanununu çalsam yeniden

Güncelleme Tarihi:

Zombie’nin kanununu çalsam yeniden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 13:43

Vodafone Liselerarası Müzik Yarışması her sene farklı ilginç hikâyelere ev sahipliği yapıyor. Bu senenin dikkat çeken grubu, Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri. Sulukuleli beş arkadaştan oluşan ‘Müzik, Dedem ve Ben’ grubunun iyi olması kaçınılmaz çünkü hepsi aileden müzisyen!

Haberin Devamı

Vodafone Liselerarası Müzik Yarışması her sene farklı ilginç hikayelere ev sahipliği yapıyor. Bu senenin dikkat çeken grubu Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri. Sululukeli 5 arkadaştan oluşan ‘Müzik, Dedem ve Ben’ grubunun iyi olması kaçınılmaz çünkü hepsi aileden müzisyen!

Yıllardır devam eden bir yarışma Liselerarası Müzik Yarışması. Candan Erçetin’den Nilüfer’e kimler kimler geçmemiş ki bu yarışmadan! Müziğe biraz ilgisi olan herkesi heyecanlandıran bu yarışmanın adında son 6 senedir Vodafone var. Bu sayede çok daha fazla kişiye ulaşabildi, ödülleri çok daha cazip hale geldi. Mesela icra dalında ödülü alan okula, tam teçhizatlı bir müzik odası kuruluyor. Geçtiğimiz sene Gaziantep’te müzik odası kuruldu. Artık uluslararası boyut kazanan ve 4 milyon kişi tarafından izlenen yarışma finali, bu sene 29 Nisan’da Volkswagen Arena’da yapılacak. Finaller herkese açık ama İstanbul’a gelmeden arkadaşlarına destek olmak isteyenler de finalleri canlı olarak internet üzerinden izleyebilecek. 

 

Haberin Devamı

KANUNLA ZOMBIE ÇALAN GRUP

Zombie’nin kanununu çalsam yeniden

 

Bu sene dikkat çeken grupların başında Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri olan Sulukuleli bir ekip var. Neredeyse tamamı aileden müzisyen olan ve hepsi birbirinden fırlama olan bu grubu farklı kılan Türk müziği ezgileri ile The Cranberries’in Zombie şarkısını çalarak yarışmaya katılmaları.

Tamer Severler (vokal ve gitar) 11. sınıfta. Müziğe ilkokulda öğretmeni Doğan Koç sayesinde başlamış. Konservatuara gitmek ve Amerika’da gitar eğitimi almak istiyor. ‘Bizi bir arada tutan, kardeşliğimiz ve dostluğumuzun yanı sıra müzik. diye anlatıyor Tamer. 

Emirhan Özbingöl (cajon), 9. sınıfı tekrar okuyor. Müziğe dedesi sayesinde başlamış. Dedesi 45 senedir aynı restoranda müzik yapıyor. Konservatuar okumak istiyor. 

Haberin Devamı

Gürkan Lebe  (keman), 9. sınıfta. 13 yaşındayken böbreklerinden ciddi bir rahatsızlık geçiriyor. Bu nedenle uzun süre hastanede kalması gerekince doktorlar müzikle ilgilenmesini söyleyince kemanla ilgilenmeye başlamış. Bu bir tesadüf değil çünkü amcası ve dayısı da kemanymiş. 

Eyüp Pekcan (kanun), o da 9. sınıfı tekrar okuyor. Abisinin kanunu izinsiz olarak çalarak ve hatta tellerini kopararak başlamış müziğe. Sonunda babası ona kendi kanunu almış ve o gün bugündür kanun çalıyor. 

Emircan Matoğlu (keman), 10. sınıfta ve Eyüp’ün yeğeni. O da aileden müzisyen.

 

‘GENÇLER İÇİN ÖZGÜRLÜK BİR İHTİYAÇ’

Zombie’nin kanununu çalsam yeniden

Haberin Devamı

Ender Buruk

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Ender Buruk, günlük yaşamında gotik rock dinleyen biri. Buruk ‘Türkiye’nin geleceğinin gençler ile birlikte oluşturulması müzikten geçiyor’ diyerek anlatıyor: ‘Gençler için özgürlük ve kafalarına göre davranmak önemli ihtiyaçlar. Müzik, gençlerin özgürlüklerinin bir parçası çünkü kendilerini ifade etmeleri için bir araç.’ 

‘ETİK REKABET ÖĞRENİLİYOR’

Yarışmacılar Turhan Yükseler, Özkan Uğur ve Tarkan Gözübüyük’ten müzik dersleri alıyor. Turhan Yükseler ‘Yarışma sayesinde gençler birlikte müzik yapmayı, etik kurallar çerçevesinde rekabet yaşamayı öğreniyorlar. 

SAVAŞIN ÇÖZÜMÜ MÜZİK

Özkan Uğur, ‘Keşke herkes müzikle uğraşsa. O zaman dünyada ne savaş kalır ne terör’ diyerek bir kez daha müziğe inancımızı pekiştiriyor. 

Haberin Devamı

Yarışmacılar Turhan Yükseler, Özkan Uğur ve Tarkan Gözübüyük’ten müzik dersleri alıyor. Turhan Yükseler “Yarışma sayesinde gençler birlikte müzik yapmayı, etik kurallar çerçevesinde rekabet yaşamayı öğreniyorlar” diyor.

 

BAKMADAN GEÇME!