Yahni nasıl yapılır? Yahni tarifi ve malzemeleri

Güncelleme Tarihi:

Yahni nasıl yapılır Yahni tarifi ve malzemeleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 14:11

En lezzetli tencere yemeklerinden olan, kırmızı et ile arpacık soğanın muhteşem uyumunu yansıtan yahni Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip. Yahninin nasıl yapıldığını bilmeyen vatandaşlar ise, en güzel yahniyi yapmak için yahni tarifini ve malzemelerini araştırıyor. Peki, yahni nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Adını duyduğunuzda bile ağzınızın sulanacağı, kimsenin hayır diyemeyeceği enfes lezzet yahninin nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. İşte, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti yahni tarifi ve malzemeleri...

YAHNİ NASIL YAPILIR?

Türk mutfağının geleneksel lezzeti yahniye kim hayır diyebilir ki? İşte, akşam yemeklerini yıldızı yahni tarifi...

MALZEMELER

500 gr. dana kuşbaşı, 2 yemek kaşığı yağ, 30 adet arpacık soğan, 3 adet havuç, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

YAPILIŞI

İlk olarak yıkadığınız dana etini yağ ile birlikte bir tencereye pişmeye bırakın. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar pişme işlemine devam eden bekleyin. Bir yandan da arpacık soğanları temizleyip, etlerin içine atın. Daha sonra havuçları iri iri doğrayın ve etlerle birlikte kavurun.

Haberin Devamı

Tenceredeki soğanlar pembeleşmeye başlayınca, sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Son olarak domates salçasını da ilave ettikten sonra, 5 dakika daha karıştırın ve üzerini örtecek kadar su koyun. Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.

PÜF NOKTASI

Sirke, soğanların hem dağılmasını önler hem de daha parlak görünmelerini sağlar.

BAKMADAN GEÇME!