Ne oluyor, ne bitiyor? Cevabı burada

Güncelleme Tarihi:

Ne oluyor, ne bitiyor Cevabı burada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 12:03

Bu site ve uygulama sayesinde hep birlikte aynı kanepede, aynı programı izliyormuşuz gibiyiz. Yerli-yabancı diziler, filmler, spor programları, yarışmalar artık N’oluyo’da… Bu yeni oluşumu kurucularından Ali Atalık ve Eren Alphan anlattı.

Haberin Devamı

N’oluyo nedir? 
Ali Atalık: Türk izleyicisi olarak televizyon veya diğer ekranların başında saatler geçiriyoruz ve izlediklerimizle ilgili konuşmayı çok seviyoruz. Buradan yola çıkarak biz de izleyicinin takip ettiği herhangi bir programla ilgili aradığı her şeyi tek uygulamada bulabilmesi için N’oluyo’yu yarattık. İzleyiciyle izlediği arasında daha sıkı bir bağ kurulsun istedik. 

Neden bu ismi seçtiniz?
Eren Alphan: Televizyonda “Ne oluyor ne bitiyor”un cevabının burada olduğunu direkt anlatsın diye. Hemen dikkat çekip merak uyandırıyor. Toplantılarda, fuarlarda ismimiz “Eee N’oluyo?” diye ortamı yumuşatıyor hemen.

 

Ne oluyor, ne bitiyor Cevabı burada
Eren Alphan (solda) ve Ali Atalık, N’oluyo’nun 60 bini aşkın kayıtlı üyesi olduğunu söylüyor. Siteden ‘yazar ol’ butonuna tıklayarak siz de yazar olabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Fikir kimden çıktı?
E.A: Benden çıktı ama Ali ve diğer ortağımız Burçin olayı vizyonumun daha ötesine taşıdı. Fikrin temeli maç seyrederken fanatiklerin, dizi seyrederken dizi severlerin, haber takip ederken de bilgisayar başında dünyayı kurtaracak bir grubunun söylediklerini merak ediyor olmamız. Diğer tüm sosyal mecraların aksine N’oluyo’da her programın kendi akışı var. Dolayısıyla maça kızanla, Kiralık Aşk’taki çifte yorum yapan birbirine karışmıyor. Amacımız izleyicinin televizyon deneyiminden daha fazla keyif almasını sağlamak. İzleyicinin N’oluyo’yu kullanırken anında eğlenmesini, bilgilenmesini ve yeni programlar keşfedebilmesini istiyoruz. 

Sitenizde televizyonu elinizde telefonunuz, kucağınızda bilgisayarınız olmadan seyredemediğinizden söz ediyorsunuz. Size iPhone uygulaması yaptıran neden tam da bu mudur?
E.A: Ben en son kucağımda bilgisayar ya da elimde telefon olmadan televizyon ne zaman seyrettim bilmiyorum. Televizyonda gördüğüm komik bir şeyi benden başka kim fark etmiş, kim ne yorum yapmış hemen kontrol ediyorum. Deprem oldu mu diye Twitter’dan kontrol eden milletiz, o pozisyon penaltı mıydı değil miydi onu mu kontrol etmeyeceğiz? Özellikle Survivor, O Ses Türkiye benzeri programlar tam da biz konuşalım diye var… Benim gibi milyonlarca insan televizyondakiler hakkında konuşmadan duramıyor. N’oluyo sayesinde hepimiz aynı kanepede, aynı programı seyrediyormuş gibi konuşuyoruz artık. Dolayısıyla bir mobil uygulamamızın olmaması büyük eksiklik olurdu. Android için de güzel bir çalışma içerisindeyiz, çok yakında çıkıyor.

 

Haberin Devamı

Ne oluyor, ne bitiyor Cevabı burada

 

Sizi diğer televizyon yorumu sitelerinden ayıran özelliğiniz nedir?
E.A: Biz televizyonla yatıp kalkan, genç ve yaratıcı bir ekibiz. Bize gelen basın bültenlerini copy-paste etmenin ötesine geçmeye çalışıyoruz. Farklı içerikler, farklı uygulamalar üretiyoruz. İllüstrasyon da yapıyoruz, yeni içerik formatları da üretiyoruz. Televizyon içeriği hiç bitmeyecek. Takip edenleri de en az takım tutanlar kadar fanatik. Güneşin Kızları’ndaki bir karakter hakkında kötü bir şey söylemekle, Beşiktaş’ın forvetine laf etmek arasında pek fark yok. İkisi de evinizden alınmaya kadar gider. Dolayısıyla bu içeriğin sadece prime-time sırasında tüketilip bitirilmesine imkân yok. Biz bu içeriği toparlayıp tek platformda izleyicilere sunuyoruz. 

 

Haberin Devamı

Ne oluyor, ne bitiyor Cevabı burada


A.A:  N’oluyo sadece bir içerik platformu değil. Evet, önemli bir özelliği kullanıcı içeriklerini bir araya topluyor olması ama bunun yanında servisleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Örneğin diğer platformlarda olmayan hatırlatma servisimiz. Son 4 ayda 350 bini aşkın hatırlatma kurulmuş durumda. Hatırlatma nedir derseniz, üyelerimiz izlemek istediği bir programa hatırlatma kurabiliyor biz de push mesaj veya e-postayla hatırlatıyoruz. Bunu 15 bini aşkın program için yapıyoruz.  
E.A: Özellikle yabancı dizi izleyicisinin korkulu rüyası olan ‘spoiler yeme’ durumuna da N’oluyo olarak bir son verdiğimizi söyleyebilirim.  Gelin rahat rahat ‘spoiler’ verin, merak etmeyin, biz onları güzel güzel gizliyoruz. 

 

 

Haberin Devamı

Şu an sitede kaç üyeniz var, yazar olma prosedürü nedir?
A.A: 60 bini aşmış kayıtlı üyemiz var. Yazar olmak isteyenlerinse öncelikle iyi bir televizyon izleyicisi olması gerekiyor. İlla ki dizi veya film olmasına gerek yok, televizyona dair herhangi bir konuda söyleyecekleriniz varsa sitemizden ‘Yazar ol’ butonuna tıklayarak başvurunuzu yapabiliyorsunuz.

N’oluyo’da aradığımız her programı bulabiliyor muyuz? Sitenizde hakkında konuşabileceğimiz en eski dizi hangisi?
E.A: N’oluyo’nun içeriği, programların sayısı her geçen gün artıyor. Perihan Abla, yerli diziler arasında en eskisi. Mahallenin Muhtarları, Bizimkiler, İkinci Bahar... Bunların hepsi hakkında nostaljik konuşmalar yapabilirsiniz. Yabancılardaysa Cheers ve Happy Days en eskiler.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!