Ne Çok Terörist Vurulmuş! raflarda yerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Ne Çok Terörist Vurulmuş raflarda yerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 13:01

Gazeteci Cengiz Mumay Türkiye’de 1982-1991 yılları arasında Güneydoğu’da gazetecilik yaptığı yıllara ait anılarını ‘Ne Çok Terörist Vurulmuş’  isimli ikinci kitabında topladı. La Yayınları tarafından bu hafta satışa sunulan Ne Çok terörist Vurulmuş kitabının ilk imza günü, 8 Kasım 2015 Pazar günü saat 14-17.00 arasında Tüyap Kitap Fuarı’nda düzenlenecek.

Haberin Devamı

Gazeteci Cengiz Mumay, “Ne Çok Terörist Vurulmuş” adlı ikinci kitabında, arşivinde biriken belge yığınlarını romansı bir anlatımla okura sunuyor. Güneydoğu’da gazetecilik yaptığı yıllar ve bugünlerdeki çalışmalarında, bir dönem yazamadığı haberleri, yer yokluğundan yayınlanamayan röportaj ve belgeleri tam sekiz klasörü buldu. Bu kitap için de birlikte sınıflandırılabilecek olayları seçti. Olayları anlatırken, okura hem bölge turu yaptırıyor, hem de “sadece öyküyü değil, bölgenin genel durumunu da anlasın, hayal etsin” istiyor. Gazeteci Mumay kitabı neden yazdığını şöyle anlatıyor: “Bölgede gezdiğim yıllar ve bugünlerdeki çalışmalarım bir belge yığını oluşturdu arşivimde. Yazamadığım haberler, sansüre uğrayan bölümler, yer yokluğundan yayınlanamayan röportaj ve belgeler tam sekiz klasörü buldu. Bu kitap için de birlikte sınıflandırılabilecek olayları seçtim. Her bölümü öyküsel bir şekilde kaleme alırken, okura bölge turu yaptırmayı amaçladım. İstedim ki, sadece öyküyü değil, bölgenin genel durumunu da anlasın, hayal etsin.

Ne Çok Terörist Vurulmuş raflarda yerini aldı


Haberin Devamı

SADECE TANIKLIK YAPMAYA ÇALIŞTIM

Olaylara sadece gazeteci sorumluluğunda ve insan hakları temelinde baktım. Sadece tanıklık yapmaya çalıştım. İşin ideolojilere, ülkülere, hamasete yönelik tarafı beni hiçbir zaman ilgilendirmedi. Demokrasiye olan inancımla, olayların tüm taraflarının görüşlerini aktardım.

44 OLAYDA 77 KİŞİ

Dokuz yılı aşkın bir süre izledim Güneydoğu olaylarını. Bu dönemde neredeyse tüm olayların içinde oldum. Her yönüyle araştırma ve gözleme olanağım oldu. Son üç aydır da yeniden alevlendirilen olaylar, tıpkı baştaki haline çevirdi bölgeyi. Çeşit çeşit olaylar içinde en çok ilgimi çekenler, masum insanların öldürülmeleri oldu. Ve bu olaylarının faillerinin çoğu bir türlü yargılanamadı. Oysa kitabımda kırk dört ayrı olayda yetmiş yedi kişinin ölümü söz konusu. Elinizdeki kitapta, son üç ayda yaşanan benzeri olaylar dahil, bu olayları işledim. Gezi olayları sırasında polisin gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan ile Silvan’da PKK’nın yerleştirdiği patlayıcıyla feci şekilde ölen Fırat Sımpil’in ortak noktası, “evden ekmek almak için sokağa çıkmış olmaları”ydı. Kitap iki çocuğun ölümündeki benzerlikleri gözler önüne sererek bitiyor.

Haberin Devamı

İMZA GÜNÜ 8 KASIM PAZAR

La Yayınları tarafından bu hafta satışa sunulan Ne Çok terörist Vurulmuş kitabının ilk imza günü, 8 Kasım 2015 Pazar günü saat 14-17.00 arasında Tüyap Kitap Fuarı’nda düzenlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!