İstanbul'un perili köşkleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun perili köşkleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 11:33

İstanbul… İki bin yıldan fazla geçmişi olan, dünyanın en eski şehirlerinden bir tanesi. Bu tarihi kentin, asırlardır ayakta kalan evleri, sokakları ve yüzlerce farklı mimari zekayla tasarlanmış yapıları bulunuyor. Yüzyıllar önce inşa edilen bu yapılardan bir tanesi var ki mimarisinden çok korkutmasıyla ön plana çıkıyor: Perili köşkler…

Haberin Devamı

Yüzyıllardır ayakta olan ve korkunç görüntüleriyle nam salan İstanbul’un perili köşkleri, günümüzde bile yanından geçenleri tedirgin ediyor. Özellikle tarihi semtlerde bolca bulunan bu köşklerin atıl duruma düşenlerinden hala korkuluyor. Rivayetlere göre kimisi yılda bir kez kayboluyor, kimisinden çığlık sesleri yükseliyor…

İşte İstanbul’daki perili köşkler:

BAKIRPAŞA KÖŞKÜ - BAKIRKÖY

İstanbulun perili köşkleri

Bakırköy İncirli Caddesi üzerinde bulunan bu köşk, rivayete göre her yıl bir kere ortadan kayboluyor. Gerek görünüşü gerekse hakkında çıkan söylentiler bile, akşamları köşkün yanından geçen insanları tedirgin ediyor.

Haberin Devamı

CEMİL MOLLA KÖŞKÜ - KUZGUNCUK

İstanbulun perili köşkleri

Kuzguncuk'ta bulunan Cemil Molla Köşkü uzun yıllar restore edilememişti. Gelen işçiler köşkten koşarak kaçıyorlardı. Restorasyon için gelen işçilerden birisinin dili tutulduğu iddia ediliyor.

MOLLA ZEYREK CAMİİ - FATİH

İstanbulun perili köşkleri

Her ne kadar köşk olmasa da yüzyıllardır ayakta olan yapı kimi zaman korkutuyor. Caminin karşısında, çığlık çığlığa seslerin geldiği bir ahır olduğu ve ahırın altından Ayvansaray'a giden bir tünelin olduğu rivayet ediliyor. Semtin eski sakinlerinden bazıları hala çığlık sesi duyduğunu iddia edenler var.

CEVAHİR BEDESTENİ - KAPALIÇARŞI

İstanbulun perili köşkleri

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en gizemli mekânlarından biri olan Kapalıçarşı, dünyanın en eski alışveriş merkezi olma özelliğine de sahip. Zira bu mistik ve kozmopolit mekân, gün içinde binlerce turisti ağırlıyor. Kapalıçarşı’nın bir diğer özelliği ise, ezoterik tarikat üyelerinin buraya gelmesi. Çünkü tarikat üyelerinin inancına göre, “Cevahir Bedesteni”ndeki bir nokta farklı bir zaman boyutuna açılıyor. Tekin değildir denemez, ama çok mistik olduğu kesin.

Haberin Devamı

DÜNYADAKİ ÖRNEKLER

Perili köşklerin varlığına, sadece Türk insanı değil; diğer ülkelerdeki insanlar da inanıyor. İşte yurtdışından birkaç örnek:

DRAKULA'NIN KÖŞKÜ - MACARİSTAN

İstanbulun perili köşkleri

Efsanaye göre Drakula kaleye yaklaşanları vahşice öldürüp kafataslarını kazıklara geçirmiştir. Öldürülen kişilerin, hayaletlerinin dolaştığına inanılıyor.

MOOSHAM KALESİ - AVUSTURYA

İstanbulun perili köşkleri

Bir tepenin üzerine yapılan kalenin korkunç ve lanetli bir geçmişi var. Avusturya'nın en kanlı cadı mahkemeleri burada yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!