Fatma Turgut & You May Kiss The Bride: 'İçimizden geleni tutkuyla paylaşıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Fatma Turgut & You May Kiss The Bride: İçimizden geleni tutkuyla paylaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 16:40

Ülkemizin önde gelen rock gruplarından Model’in vokalisti Fatma Turgut, ülkemizin metalcore tarzında müzik yapan ender gruplarından You May Kiss the Bride ile bir araya geldi ve ortaya ‘Bensiz Bir Sen’ düeti çıktı. Klibiyle de dikkat çeken parçayı ve işin perde arkasını hem grupla hem de Fatma Turgut ile konuştuk.

Haberin Devamı

Fatma önce senden başlayalım; YMKTB’ı daha önce dinlemiş miydin? Dinledikten sonra fikrin neydi?

Fatma: Kerem (Model davulcusu) ve Can'dan (Model bas gitaristi) duymuştum. Onlar biliyorlardı grubu ve takip ediyorlardı. Hatta Twitter'da falan da RT ettiklerini biliyorum. (Gülüyor.) Sonrasında ben de dinledim. Dedim ki “Ne güzel yapmışlar işlerini! Aslan gibi çalıyorlar, söylüyorlar!”

Sana teklif geldiğinde neler hissettin?

Fatma: Model olarak başka isimlerle ortak işler yaptık: Emre Aydın, Ozan Doğulu gibi... Ama ben böyle bir projede bulunmamıştım kendi başıma. Teklif bana bir şekilde ulaştı ve açıkçası bekleyip düşündüm biraz. Sonra etraflıca baktım onlara. (Gülüyor.) Benim çok sevdiğim bir tarzda müzik yapıyorlardı ve düet yapmak istedikleri parça çok güzeldi. Ve de yapacakları ilk Türkçe şarkı buydu! Daha önce de düet teklifleri gelmişti ama tüm nezaketimle geri çevirmiştim. Farklı bir iş olması benim için en önemli etken. Sonra da kaydettik işte şarkıyı ve gerisi tüm hızıyla geldi.

Haberin Devamı

'EN ÖNEMLİ NOKTA İÇİMİZDEN GELEN MÜZİĞİ TUTKUYLA PAYLAŞMAK' 


Arkadaşlar gelelim size... Bize biraz You May Kiss the Bride’ın bugünlere nasıl geldiğinden bahseder misiniz?

YMKTB: 2011 yılında, İstanbul'da kuruldu grup. Kurucu üyelerden Korhan var şu an sadece kadroda. O dönem Kesha - ‘Take It Off’ cover’ı yaptık ilk olarak, daha sonra “The Wretched” adlı EP'mizi kaydettik, çeşitli yerel etkinliklerde ve festivallerde yer aldık. 2012 yılında Memphis May Fire ile Ankara'da sahneyi paylaştık. 2013 yılında gruba Alptuğ, Berkay ve Enes katıldı ve ilk yurt dışı turumuzu gerçekleştirdik. (Rusya-Belarus-Ukrayna) Dönüşte iki single kaydettik ve bu parçalara klipler çekip Alman plak şirketi Redfield Records ile yayınladık. Dünyaca ünlü hardcore-punk festivali Groezrock'ta ilk olarak jüri oylaması, sonra fan desteğimizle sahne almaya hak kazandık ve Türkiye'yi temsil ettik. Ülkemizde çeşitli festivaller ve barlarda çıktık. 6 ay önce Barış gruba dâhil oldu ve ‘Bensiz Bir Sen’ süreci başladı. Şu an bulunduğumuz noktadayız ve devamı için sabırsızlanıyoruz.

Haberin Devamı

Grubun adının hikâyesi nedir?

YMKTB: İsim aradığımız sırada, bir filmde geçen “Now, you may kiss the bride” (“Şimdi gelini öpebilirsin”) repliğini görüp oradan ilham aldık ve grubumuzun adını You May Kiss the Bride koymaya karar verdik.

Türkiye’de dinleyicisi olan ama üreticisi pek olmayan bir türde müzik yapıyorsunuz. Bu konuda biraz cesur olduğunuzu söyleyebilir miyiz?

YMKTB: Tabii cesaret olmadan bir şeyleri gerçekleştirmeniz çok güç zaten. Biz daha önce çıktığımız yurt dışı turumuz ve Groezrock festivali başarısıyla bunu kanıtladığımızı düşünüyoruz ve günün sonunda baktığınız zaman en önemli nokta, içimizden gelen müziği tutkuyla dinleyicilerimizle paylaşmamız.

Haberin Devamı

Kimdir ilham aldığınız, sevdiğiniz gruplar?

Alptuğ: Bring Me the Horizon, Attila
Berkay: Falling in Reverse
Enes: The Ghost Inside
Korhan: Avenged Sevenfold
Barış: Julian Casablancas + The Voidz

Fatma Turgut ile çalışma fikri nasıl geldi aklınıza? Nasıl ilerledi hikâye?

YMKTB: Grup evinde oturup beyin fırtınası yapıyorduk, tartışırken “Neden?” dedik. Bunu söyleten hem ara sıra çıktığımız yurt dışı konserlerinin bize yetmemesi hem de yurt içi festivallerde yapılan saçma davranışlardı. Korhan’ın daha önceden yapmış olduğu besteleri karıştırırken bir ses tınısı bizi genel bir kanıya itti. Fatma Turgut! Parçanın nakarat bölümleri Fatma ile o kadar uyuşuyordu ki, tek düşüncemiz onunla bir an önce iletişime geçmek oldu. Mail yoluyla yapılan görüşmeler sonunda iletişimi sağladık ve olumlu dönüş alınca Alptuğ başlamış olduğu sözleri bitirdi ve her şey kayıtlara hazırdı artık. Stüdyoda yapılan kayıtlar İtalya'ya gönderildi ve dönüşünde, Murad Küçük ve ekibi ile birlikte projeyi kliplendirdik.

Haberin Devamı

'SOĞUKTAN BİTTİK!' 

Fatma Turgut & You May Kiss The Bride: İçimizden geleni tutkuyla paylaşıyoruz

 

Klipten bahsedelim biraz; nerede çekildi, nasıl karar verildi?

Fatma: Murad Küçük'e bir mail attım. Özetle dedim ki; “Sen çekersen aşırı mutlu oluruz:)” Çünkü benim en çok güvendiğim yönetmenlerden biri Murad. Çalıştığı ekip harika, işleri çok güzel... O da kırmadı bizi sağ olsun ve çekti. Ümraniye'de çok büyük bir platoda çekildi. Sanırım eski Netaş fabrikası. Çok ama çok soğuktu. Tam biz çekime başlayacağız kar da yağmaya başladı. Bittik soğuktan bittik! (Gülüyor.)

Söylediğin kısmın sözlerini sen mi yazdın Fatma?

Fatma: Tüm sözler onlara ait. Ben içimden geldiği gibi söyledim...

Haberin Devamı

Birlikte konser vermeyi düşünüyor musunuz?

Fatma: 4 Nisan'da Jolly Joker İstanbul'da lansman konseri olacak. Onlarla birlikte sahneye çıkacağım. Onun dışında bana yakın çaldıkları her yerde gider söylerim. (Gülüyor.)

 

SONBAHARDA YENİ MODEL ALBÜMÜ GELİYOR

Fatma Turgut & You May Kiss The Bride: İçimizden geleni tutkuyla paylaşıyoruz


Bu arada Model’de güncel durum nedir? Yakında yeni bir single geliyor sanırım...

Fatma: Evet, yeni bir şarkı yaptık. Klibini de çektik yine Murad Küçük ile. Albüm habercisi gibi iki şarkımız var. Onları belirli aralıklarla yayınlayıp sonbaharda da albümü yayımlamayı düşünüyoruz.

Arkadaşlar son olarak şunu sorayım; DMC (Doğan Music Company) ile olan anlaşmanız nasıl gerçekleşti? Bu sadece bir single anlaşması mı yoksa albümü de kapsıyor mu?

YMKTB: Cross Stüdyoları’nda kayıtları tamamlamıştık, kaydı İtalya'ya mix/mastering için gönderdik ve tamamlanmış hâli geldiğinde hem biz hem Fatma bu projeyi klibe dökmek için sabırsızlanıyorduk. Bir gece Fatma bize kocaman bir sürpriz yaptı ve şarkıyı Sertab Erener'e dinlettiğini, Erener'in parçayı çok beğendiğini söyledi. Buraya kadar bile her şey olağanüstüyken Fatma şöyle dedi: “Sertab Erener, DMC’den Samsun Bey ile konuştu ve Samsun Bey beğendi... Basıyoruz!” Tam olarak böyle oldu ve evet şu an DMC ile olan anlaşmamız bu single'a özel fakat dileriz devamı gelir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!