Doya doya sanat

Güncelleme Tarihi:

Doya doya sanat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 11:09

Artkolik dergisi, bundan bir buçuk sene önce sanatı tanıtmak, sanatı hayatın içine katmak ve herkesin sanatsever olabileceğini göstermek için yola çıkmıştı... Kurucusu Nazlı Keçili, dergiyi çok yönlü bir sanat platformu olarak geliştirdi ve geçen sene bir sanat tarihi ve bir çağdaş sanat olmak üzere iki ders denemesi yaptı. Geri dönüşler de güzel olunca, Artkolik, bünyesine yeni dersler ekledi. Bebek’teki ofislerinde verilen eğitim programlarının bazılarını sizler için seçtik.

Haberin Devamı

İŞİN İÇİNDE SİYASET DE VAR

Eğitmen Buket Şakarcan’ın ilk dersi, ‘Türk Resim Sanatı Tarihinde Bir Yolculuk-I’ Türklerde resim sanatının başlangıcı üzerine. Osman Hamdi Bey, ünlü resmi Kaplumbağa Terbiyecisi’nde ne anlatmak istedi? 14 Kuşağı sanatçıları kimlerdi? Peki, Cumhuriyet’le birlikte gelen yeni akımlar neler? Klasik resim tarihimizden en güzel örneklerle dönemin siyasal ve kültürel tarihinde bir yolculuğa hazırsanız, dersler 4 Ekim’de başlıyor, 12 hafta boyunca 11.00-13.00 saatleri arasında sürüyor. (1500 TL + KDV)

KOLEKSİYONER OLMAK YA DA KOLEKSİYONERLİĞİ TAKDİR ETMEK

Çağdaş sanat nedir, ne değildir? Dünyadan ve Türkiye’den önemli koleksiyonlar hangileri, bu koleksiyonlar hangi ortak noktada birleşiyor? Eğitmen Ayşegül Sönmez’in ‘Toplamak ve biriktirmenin incelikleri’ başlıklı eğitim programı, 5 Ekim’den itibaren dört hafta boyunca çarşamba günleri 18.00-20.00 arasında. (1500 TL + KDV)

 

Haberin Devamı

Doya doya sanat

 

FİNE ART FOTOĞRAF ATÖLYESİ

Sanat fotoğrafı ne demektir? Peki, fotoğrafta Doğu ve Batı akımları nelerdir? Portfolyo nedir, nasıl hazırlanır? Eğitmen Coşar Kulaksız, atölye boyunca katılımcılara temel fotoğraf teknik bilgisi veriyor; her ders bir ödev verilerek kişisel gelişim sağlanıyor. Ödevlerse bireysel ve grup olarak hazırlanıyor. 20 Ekim’den itibaren beş hafta boyunca 18.00-20.00 saatleri arasında. (1500 TL + KDV) 

ARTKOLİK İLE PARİS SANAT TURU

13-16 Ekim tarihleri arasında Paris’in en etkileyici çağdaş sanat galerileri ve kurumları arası hızlı bir tur... Fransa’nın en güçlü galerilerinin direktörleri hatta kurucularıyla tanışma imkânı da cabası... Musée d’Orsay, henüz yeniden açılmış olan Musée Picasso, Centre Pompidou, etkileyici Foundation Louis Vuitton veya muhteşem Musée Baccarat... Hepsi görülmeye değer. Galleria Continua’ysa çağdaş sanatseverler için şehir dışında muhteşem bir keşif. Programda 80’lerde kurulan Hollywood Africans grubu üyesi Torrick Ablack’la gizli bir grafiti atölyesini gezmek de var. Gezi rehberliği, konaklama ve uçak biletini kapsayan programın ücreti 4 bin euro.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için: info@artkolik.biz

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!