Çocukların moda ikonu olması doğru mu?

Güncelleme Tarihi:

Çocukların moda ikonu olması doğru mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 13:12

Sosyal medya özellikle de Instagram, günlük hayata girdiğinden bu yana kendi şöhretlerini yarattı. Her gün yeni bir 'fenomen'le tanışıyoruz.Konu yetişkin fenomenler olunca mesele yok. Ama ya çocuksa... Hatta bebekse! İşte o zaman ne olacak? İşte gazeteci annelerinin 4 yaşındaki ikizlerini moda ikonu yapma çabasının bizce trajik ama ona göre 'şöhret' hikayesi...

Haberin Devamı

Sözünü ettiğimiz yeni ve şimdiye kadarki en küçük Instagram yıldızları Amerikalı Bella ve Chloe adında ikiz kardeşler. Onları tartışmaların odağına taşıyan ise henüz sadece 4 yaşında olmaları!

Sosyal medyada 'Kraliyet İkizleri' olarak anılan Chloe ve Bella Abir, anneleri Lucy Abir tarafından "yaratıldı."

Çocukların moda ikonu olması doğru mu

Magazin gazetecisi olan anne Abir, kızlarını kılıktan kılığa sokup fotoğraflarını çekti ve onların adına açtığı Instagram sayfasında paylaştı. Moda ikonu haline dönüşen ikizler kısa sürede 21 bin takipçiye sahip oldu.

Onları takip edenler arasında, TV ünlüsü ve sosyetik Brittny Gastineau da var. Zaten Chloe ve Bella bu kadar ünlü olmalarını biraz da ona borçlu.

Haberin Devamı

İkizleri Instagram'da takip eden Gastineau, onların bir fotoğrafını beğenip repost ettiğinde arkadaşı Kim Kardashian da "Ne kadar da tatlılar" diye yorum yaptı. Böylece Chloe ve Bella'nın Instagram'daki fırtınası da esmeye başladı.

Çocukların moda ikonu olması doğru mu

Chloe ve Bella'nın Instagram fenomeni haline gelmesinin ilk adımı doğum günleri davetiyesi için çekilen pozları oldu.

Anneleri Lucy Abir, onları sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden Tiffany'de Kahvaltı'daki Holly Golightly karakteri gibi giydirdi. Filmde bu rolü canlandıran Audrey Hepburn'e benzedikleri poz da ikizlere Instagram şöhreti olmanın yolunu açtı.

Abir bundan sonrasını da şöyle anlattı: "Onların bu pozunu Instagram'da paylaştım ve çok ilgi gördü. İnsanlar bizi takip etmeye başladılar. Daha sonra da kızlarımın çeşitli pozlarını çekip paylaşmaya devam ettim."

Çocukların moda ikonu olması doğru mu

İkizler, Cadılar Bayramı için de Chanel tasarımcısı Karl Lagerfeld ile Vogue dergisinin efsane genel yayın yönetmeni Anna Wintour kılığına girdiler. Bu pozları da Instagram'da büyük yankı yarattı.

Haberin Devamı

Anneleri Lucy'nin anlattığına göre Chloe daha çok parlak ve rengarenk giysileri seviyor. Bella ise daha klasik bir tarza sahip.

Chloe ve Bella henüz ne olup bittiğinin tam olarak farkında değil belki. Birçok kız çocuğunda benzer örnekleri görülebileceği gibi giyinip kuşanıp poz vermeyi de seviyorlar. Ama bu durum onları bir tartışmanın da merkezine taşıdı.

Daha anaokulunu bile bitirmeyen ikizlerin kocaman kadınlar gibi giyinip süslenmesi, topuklu ayakkabılarla objektif karşısına geçmesi "Anneleri bu çocukları vaktinden önce büyütmeye çalışıyor" yorumlarına neden oldu.

Bu durumda eleştiri oklarından en çok nasibini alan ise ikizlerin annesi Amy Abir aldı. Birçok kişi "Bu kızlar öyle çabuk büyümüş ki aradan yıllar geçtikten sonra çocukluklarını asla hatırlayamayacaklar. Annelerinin onları böyle giydirip kamuoyunun gözü önüne çıkarması zalimce bir davranış" diyerek ikizlerin annesi Lucy Abir'i eleştirdi.

Haberin Devamı

Hatta işi daha da ileri götürüp "Anneleri bu yaptığından utanmalı" diye yorumladı durumu.

Her ne kadar onları beğeniyle takip eden ve son derece sevimli bulan insanlar olsa da anne Abir'e "çocuklarını rahat bırak" diyenler çoğunlukta.

Chloe ve Bella'yı Kardashian kardeşlere benzetip onlar için üzüldüğünü  söyleyenler de var.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!