Bu akşam ne yapalım?

Güncelleme Tarihi:

Bu akşam ne yapalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 07:15

Haftanın ilk iş günü yorucu mu geçti? Öyleyse günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için size bazı önerilerimiz var.

Haberin Devamı

SERGİ
Karanlıkta Diyalog
Gayrettepe Metro istasyonu Diyalog Sergi Alanı’nda sergilenen "Karanlıkta Diyalog" sizi parkta dolaşmak, bir caddede karşıdan karşıya geçmek, vapura binmek gibi günlük hayat deneyimlerine sokar; ama tümüyle karanlıkta, duyularınızı uyandırarak ve farkındalığınızı derinleştirerek... 19.00’da başlayan etkinliğin bilet fiyatı 28 TL.

KONSER
Anadolu Quartet ve Mehmet Atlı

Bu akşam ne yapalım


Bu akşam dışarı çıkıp iyi müzik dinlemek isteyenlere bir önerimiz var. Anadolu Quartet ve Mehmet Atlı, 20.30’da BKM Mutfak Sahne’de çalıyor. Misafir sanatçı olarak katılan Mehmet Atlı son albümü “Birîn”den seslendireceği eserlerin yanı sıra Anadolu Quartet ile birlikte Kürt Halk müziği eserlerinden örnekler sunacak. Bilet fiyatları 34 TL.

Haberin Devamı

TİYATRO
Üst Kattaki Terörist

Bu akşam ne yapalım


Emrah Serbes'in "Erken Kaybedenler" adlı öykü kitabındaki aynı isimli hikayeden tiyatroya uyarlanan "Üst Kattaki Terörist", abisi askerde mayına basarak ölmüş Küçük Faşo Nurettin'in üst katına taşınan Kürt öğrenci Semih'le arkadaş olabilmesi üzerine. Börteçinesi sebebiyle hiç çıkmayacağı üst kattan, belki de barış sürecine dair en büyük adımları 12 yaşındaki kahraman atacaktır. Yaşadığımız faşo dünyada insanları ayırmadan sevebilmenin altını çizen oyunu daha önce "Küçük", "Limonata", "Yalnızlar Kulübü" oyunlarını yazan Sami Berat Marçalı tiyatroya uyarlayıp yönetti. Karaköy İkincikat’ta yer alan oyunuın başlama saati 20.30, bilet fiyatları 29-56 TL.

SİNEMA
Evim evim, güzel evim!

Bu akşam ne yapalım


Bu hafta vizyonda olan yeni filmlerden biri, animasyon türündeki ‘Evim.’ Tom Johnson’un yönetmenliğini üstlendiği filmin seslendirmelerde The Big Bang Theory’nin Sheldon’u Jim Parsons, Rihanna ve Steve Martin gibi ünlü isimlerin imzası var. Filmin konusu kısaca şöyle: Kendi halkı tarafından kovalanan ve peşindeki düşmanlardan kurtulabilmek için Dünya'da bir yerlerde saklanmaya karar veren Of, bu gezegende güvende olacağına inanmaktadır. Fakat Of, peşindeki düşmanlara yanlışıkla saklandıkları yeri ifşa edince büyük bir karmaşa başlar ve tek çareyi bir genç kızdan yardım almakta bulur. Film Zorlu Center (Beşiktaş)’ta 19.00 ve 21.15’te, Kanyon’da (Levent) 19.45 ve 22.00’de, Caddebostan Kültür Merkezi’nde (Caddebostan) 20.00, 22.15’te ve ANKAmall’da (Ankara) 18.15 ve 20.30 seanslarında izlenebilir.

Haberin Devamı

TELEVİZYON
Paramparça, Star TV

Bu akşam ne yapalım


Yeni diziler arasında şimdiden fenomen olmaya aday Paramparça’nın yeni bölümü bu akşam 20.30’da Star TV’de yayınlanıyor. Başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya’nın paylaştığı dizide heyecan dolu dakikalar izleyiciyi bekliyor.

KİTAP
Hande Altaylı- Delice

Bu akşam ne yapalım


Eğer sakin bir akşam geçirmek niyetindeyseniz, önerimiz Hande Altaylı’nın Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini alan yeni kitabı ‘Delice’. Kitabın konusu ise Kuzey Ege’nin Çakalağzı Köyü’nde geçiyor. 29 yaşında evde kalmış Meryem şirret, ağzı bozuk, kimseyi sevmeyen ve kimsenin sevmediği çirkince bir kızdır. Ama kendine güveni tamdır. Anne babasıyla yaşayan Meryem, onlardan da nefret etmektedir. Köyde sadece bakkalın karısı Nurdan’la arası iyidir.

Haberin Devamı

MEKAN
Capitol ve Akasya’ya Bistro 33

Bu akşam ne yapalım


Akşam yemeği için mekan arayanlar için bir önerimiz var. İstanbul Anadolu Yakası’nda Bistro 33 rüzgârı esiyor. Erenköy’deki ilk şubenin meşhur kahvaltısı Kadıköylülerin malumuydu. Şimdi Palladium, Capitol ve Akasya AVM’de de varlar. Özelliği ekmekten soslara her şeyin kendi mutfaklarında hazırlanması. Bütün alışverişi çarşı-pazardan sahipleri bizzat yapıyor. Endüstriyel tavuk kullanmıyorlar mesela. Yolunuz bu AVM’lere düşerse odun ateşinde pişen pizzaları, klasik İtalyan makarnaları, bonfile dilimleriyle enginarı buluşturan özel et yemeğini deneyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!