Blue Jean dergisi yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Blue Jean dergisi yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 13:05

Gençlik ve müzik dergisi Blue Jean tepeden tırnağa değişti. Ocak 2016'dan itibaren yeni Blue Jean, yalnız müzik değil, kültür sanat ve lifestyle konularıyla da zenginleştirilmiş olacak.

Haberin Devamı

1987 yılında yayın hayatına atılan Blue Jean, kuruluşundan bugüne geçen 28 yıl içinde binlerce gencin hayatına eşlik etti, yerli ve yabancı müzik konusunda 1 numaralı başvuru kaynağı oldu. Blue Jean sticker’ları yıllar boyunca gençlerin okul defterlerini, posterleri ise odalarını süsledi. Dergiyi okuyanlar büyüdü, fakat Blue Jean hep aynı yaşlarda kaldı.

Şimdi ise değişim zamanı... Blue Jean, Ocak 2016’dan itibaren logosundan boyutuna, içeriğinden tasarımına kadar her yönüyle değişerek yeni sürümüyle okuyucularının karşısına çıkıyor

Blue Jean’in yeni sürümü hitap kitlesini 10-20 yaş arasından +20’ye taşıyor. Her sayıda bir ana konsept belirlenip, derginin içeriği ağırlıklı olarak o konsept etrafında şekillenecek. Ayrıca konuk olarak tanınmış isimlerin köşe yazıları, sinema, dizi ve müzik dünyasından haberler ve makaleler, özel dosya konuları, trend ve graffiti köşeleri ve özel röportajlar yer alacak. Bu sayede derginin gençlik ve müzik içerikli çizgisi, kültür & sanat ve lifestyle konularıyla zenginleştirilmiş olacak.

Haberin Devamı

YENİ BLUE JEAN'İN İLK SAYISINDA NELER VAR? 

Blue Jean dergisi yenilendi

Yeni Blue Jean’in ilk sayısında kapak konusu “Star Wars” efsanesi. Dergide ayrıca Paris’teki terör saldırısında Bataclan’da bulunan Fehmi Boyacıoğlu’nun yaşadıklarını anlattığı yazısı, dizi, plak, CD, kitap ve mekân tanıtım sayfaları bulunuyor. Derginin yayın yönetmeni Çağlan Tekil bu değişimi şöyle anlatıyor:

“Hayatta her şey müzikle ilgili olmak zorunda değil. Lakin Blue Jean dergisi denince akla ilk gelen hep müzik oldu. Birkaç nesil büyüdü Blue Jean'le, kimisi müziksever kimliğini onunla kazandı, kimiyse zaten var olan kimliğine yeni ufuklar ekledi. Prenses Stephanie kapaklı ilk sayıdan itibaren sürekli aldık dergiyi, 28 yıl boyunca beraber yürüdük… Yürüdük ama bir yandan da bizler büyüdük, oysa 28 yıldır hep aynı yaş diliminde kaldı Blue Jean, nesilleri büyütüp hayatın zorlu koşullarına uğurlarken o Peter Pan'dı. Haylazdı, konu ettiği yıldızların çoğu hayatla ilgili pembe bir tablo çizse de o ülke gerçeklerinden kopmadı, Ali İsmail için de, Berkin için de sözünü ve gözyaşını sakınmadı... Haylazlığı baki ama içerik konusunda artık değişim zamanı. Bu sayıdan itibaren Blue Jean büyüyor, hem yaş hem boyut olarak. Blue Jean'in 28 yıllık ergenlik dönemi resmi olarak sona erdi. Bu geride kalan dönemi bir boy/ girl band’in kariyerine benzetebiliriz, bu grupların değişmez kaderi kendileri ve dinleyicileri büyümeden ortalama beş altı yıllık bir zaman diliminde var olup sonra da dağılmaktır.  Bizse dağılmak yerine tıpkı The Beatles gibi bir boy band olarak başladığımız bu yola daha olgun bir çizgide devam etmeye karar verdik. Bunca yıldır kendi ‘Love Me Do’muzu, 'She Loves You'muzu yazdık, sıra ‘Eleanor Rigby’mizi, 'Don't Let Me Down'ımızı yazmaya geldi.”  

Haberin Devamı

İŞTE YENİ BLUE JEAN’İN KONUK YAZARLARI VE ÇİZERLERİ:

 

Ahmet San, Aydilge, Barbaros Devecioğlu, Biğkem Karavus, Büşra Küçük, Can Temiz, Caner Alper, Cansel Elçin, Çağlan Tekil,  Çetin Cem Yılmaz, Çizenbayan, Doğu Yücel, Ege Çubukçu, Elif Key, Emir Ersoy,  Ercan Mehmet Erdem, Erdem Tatar, Feridun Düzağaç, Ferman Akgül, Genç Osman Yavaş, Gonca Vuslateri, Göktuğ Canbaba, Güven Erkin Erkal,  Hakan Bıçakçı, İpek Atcan, Kutlukhan Kutlu, Melike Acar, Murat Saraçoğlu, Nejat Yavaşoğulları, Oben Budak,  Özge Gürel, Özgür Öğret, Sadi Tirak, Sedat Kapanoğlu, Tuna Kiremitçi, Turgut Alp Bekoğlu, Vedat Özdemiroğlu, Yekta Kopan

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!