Attila İlhan Edebiyat Ödülleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Attila İlhan Edebiyat Ödülleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 11:40

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteği ile düzenlediği Roman ve Şiir Ödüllerini kazananlar belli oldu. Roman dalında ödülü ‘Tavanarası’ adlı eseriyle Ali Gür, Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nü de "Bir Sabah Uyandığımda Yoktum" adlı ilk romanıyla Işıl Kocaoğlan kazandı. ‘Gelecek Günlerin Şarabı’ adlı kitabıyla Tuğrul Tanyol’a Attilaƒ İlhan Şiir Ödülü’nün ve ‘Gamdan Kale’ adlı ilk şiir kitabıyla Onur Şahin’e Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün verilmesi uygun görüldü.

Haberin Devamı

2008 yılında İlhan ailesi tarafından kurulan Attilƒa İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından desteklenen, Attilaƒ İlhan Edebiyat Ödülleri yarışmasının seçici kurulları geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek ödül sahiplerini belirlediler.

Roman Ödülü Ali Gür’ün ‘Tavanarası’ adlı eserine, Vakıf Özel Ödülü de Işıl Kocaoğlan’ın ‘Bir Sabah Uyandığımda Yoktum’ adlı ilk romanına verilirken, Şiir Ödülü Tuğrul Tanyol’un ‘Gelecek Günlerin Şarabı’ adlı eserine ve Vakıf Özel Teşvik Ödülü de Onur Şahin’in ‘Gamdan Kale’ adlı ilk şiir kitabına verildi.


ATTİLA İLHAN ŞİİR ÖDÜLLERİ


Attila İlhan Edebiyat Ödülleri açıklandı



Attilƒ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı, düzenlediği Edebiyat Ödülleri ile rahmetli Attilaƒ İlhan’ın her eserinde yansımaları bulunan ‘ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme’ misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesini hedefliyor. Bunun yanı sıra Attilƒ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı bu ödüller ile, rahmetli Attilƒ İlhan’ın hayattayken yaptığı gibi, ilk kitaplarıyla genç ve kadın yazarları teşvik etmeyi amaçlıyor.

2015 yılı içerisinde yayımlanmış eserlerin katıldığı bu yarışmada, "Attilƒ İlhan Edebiyat Ödülü’ne hak kazanan şiir kitabı ve roman sahibi 10.000 TL; "Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne hak kazanan ilk şiir kitabı ve ilk roman sahibi ise 5.000 TL ile ödüllendiriliyor.

2016 Attilƒ İlhan Edebiyat Ödülleri’ni kazanan şair ve romancılara ödülleri, Vakfın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteği ile Ocak 2017’de düzenleyeceği törenle verilecek.









DHA-Genel - - DHA
2016-11-04 10:46:58

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!