Kadın talk show’cu çağını kapatacak

Güncelleme Tarihi:

Kadın talk show’cu çağını kapatacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:00

TRT’nin "Memleketten Haber Var" adlı programını canlı olarak 2,5 yıldan beri sunan Ayçe Dikmen, sunuculuğun dışında eğitim ve kültür anlayışına uygun farklı projelere de imza atmak istiyor.

İzmirliler, fiziksel görüntüsünün verdiği avantajı iyi bir diksiyonla birleştiren Ayçe Dikmen’i, TRT’de 10 yıla yakın süre yaptığı programlardan dolayı çok iyi tanıyorlar. En son TRT-INT’te canlı yayınlanan "Memleketten Haber Var"ın sunuculuğunu yapan Dikmen, gurbetteki Türkler’in Türkiye ve İzmir ile bağlantısını sağlıyor. Onlara memleketten haberler veriyor.

Sunuculuğun çok iyi bir iletişim ve halkla ilişkiler donanımına sahip olunması gerektirdiğini dile getiren Dikmen, "İyi bir sunucu engin bir kültür birikimi ve donanımına sahip olmalı. Gündemi takip etmeli. Türkçe’yi çok iyi konuşmalı ve geliştirmeli. Psikolojik açıdan karşıdakini rahatlatabilmeli, onu anlamalı ve bilgi sahibi olmalı" diyor.

Bugüne kadar TRT’de çok sayıda program yaptığını kaydeden Dikmen, TRT’de "Gün Başlıyor" canlı yayını ile başlattığı program dizisini anlatırken, bu zamana kadar sunmadığı programın neredeyse kalmadığını vurguluyor:

"Gün Başlıyor programından sonra kısa bir ara verip yurt dışına gittim. Döndükten sonra da Star TV’de prodüksiyonu İzmir’de yapılan ’Batı Yakası’ programını birkaç ay sundum. Sonra yine TRT’de ’Dört Mevsim Kadın’ programını canlı olarak sunmaya başladım. Aynı anda da TRT-INT’te canlı yayınlanan ’Sizin İçin’i yaptım. Çevre programı ’Doğa ile Barış’ı sundum. İki yıldır da TRT-INT’te ’Memleketten Haber Var’ devam ediyor" diyen Dikmen, artık bunlarla yetinmiyor.

Daha iddialı programlar hazırlamayı planladığını belirten Ayçe Dikmen, şunları söylüyor: "Artık bu birikimimle daha farklı çalışmalar yapmayı planlıyorum. Örneğin, Türkiye’de doğru dürüst bir kadın talk show’cu yok. Bu konuda yeterli alt yapıya sahip olduğumu düşünüyorum. Neşeli sohbet programlarını seviyorum. İnsanları konuşturmaktan hoşlanıyorum. Bazı dizi teklifleri aldım. Ancak aldığım eğitime ve kültür yapıma uygun bir projede yer almak istiyorum. Hedefim, iyi bir televizyoncu olmak. Sunuculuğun dışındaki projeleri de en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Bunun için gerekli donanıma sahip olduğuma inanıyorum."

Günümüz sanat dünyasında donanımlı sanatçılara yeterince değer verilmediğini belirten Ayçe Dikmen, bu tablonun kendisini her zaman ürküttüğünü, bu yüzden geçmiş yıllarda kendisine gelen bazı projeleri kabul etmediğini söylüyor: "Artık ne yapacağımı, hangi tür projelerde kendimi daha doğru ifade edebileceğimi biliyorum. Sektör zaman zaman gözümü korkutuyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!