İyi ve kötü dadıyı anlamanın yolları

Güncelleme Tarihi:

İyi ve kötü dadıyı anlamanın yolları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2006 00:00

Çalışıyorsunuz, çocuğunuza bir bakıcı bulmak zorundasınız. En iyi şekilde bakılması için pek çok bakıcı adayı ile görüştünüz, arkadaşlarınızdan tavsiyeler aldınız. Peki ama hangi dadının sizin için en iyisi olduğunu nasıl bileceksiniz? Pembe&Mavi dergisi, Nisan sayısında işte bu konuda önemli ipuçları sunuyor.

Bakıcı adaylarında en çok dikkat etmeniz gereken nokta, tecrübeli ve çocuk gelişimi konusunda eğitimli olması... Bir bakıcı adayına karar verdiyseniz, sizin de evde olduğunuz 2-3 gün süreyle onu deneyin. Dadının işini gerektiği gibi yapıp yapmadığını anlayabilmek için bazen biraz dedektiflik yapmanız gerekebilir. Yanlış giden bir şeylerden şüphelenen kimi anne-babalar, evlerine kamera sistemi kurduruyor. Ama bu kadar aşırıya kaçmadan da bakıcının işini ne kadar özenli yaptığını anlayabilmeniz mümkün.

İyi dadıyı anlamanın yolları

Aşağıda yer alan durumlar evinizde gerçekleşiyorsa, bakıcınızdan endişe etmeyin:

á Çocuğunuz bakıcıyı görünce neşeleniyorsa... Çünkü canayakın dadıların gelmesini dört gözle beklerler.

á Çocuğunuz bakıcısının söylediği veya yaptığı harika şeyleri anlatıp duruyorsa... Dadının çocuklarınızla vakit geçirmekten zevk alması önemli.

á Çocuğunuzun en iyi şekilde bakılması için yaratıcı çözümler getiriyor ve size yardımcı oluyorsa... Örneğin boyaları bittiğinde evdeki malzemeleri kullanarak çocuğunuza alternatif boyalar yaratıyorsa, işini ciddiye alıyor demektir.

á İşe zamanında geliyorsa... Bunun dışında acil bir durumdan dolayı çocuğunuza bakamadığında size haber veriyorsa, size ve iş anlaşmasına saygı duyuyordur.

á Sizinle iletişimde bulunuyorsa... İşini ciddiye alan bakıcı, o gün yaptıklarını sizinle paylaşacak zamanı yaratır veya not yazar.

á Miniğiniz yeni şarkılar ve kelimeler öğrenmeye ve bunları size de göstermeye can atıyorsa... İyi dadılar, onların yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmaya yardımcı olurlar.

á Çocuğunuzun kendisi gibi odası da temizse... İyi bir dadı, miniğinizin temiz ve sağlıklı olması için elinden geleni yapar.

á Onun güvenliğine dikkat ediyorsa... İyi bakıcı, evde ve dışarıda çocuğunuzun kazageçirmemesine dikkat eder. Karşıdan karşıya geçerken elini tutar, kendisi olmadan mutfağa girmesine izin vermez.

Kötü dadıyı anlamanın yolları

Aşağıdaki durumlardan şüpheleniyorsanız, dikkatli olmanızda fayda vardır:

Çocuğunuz bakıcısını görmekten mutlu olmuyorsa, tedirgin ve içine kapanıksa... Çocuğunuzun bakıcısını sevmesi ve ona güvenmesi şarttır.

Bakıcınız gününün nasıl geçtiğini anlatmaya istekli değilse... Çocuğunuzun ve dadısının o gün neler yaptığını bilmeniz sizin en doğal hakkınız. Bakıcınız bunları anlatmaya yanaşmıyorsa, sizden saklamak istediği bir şey olabilir.

Ufaklığınız sürekli olarak küçük kazalar geçiriyorsa... Bu durumda uyurken veya oyun oynarken bakıcısı onunla ilgilenmiyor olabilir.

Yetiştirme tarzınızı eleştiriyorsa... Bakıcınızın yapıcı eleştirilerine kulak vermelisiniz. Ama yemek, uyku ve güvenlik gibi temel konularda anlaşamıyorsanız, yeni bir bakıcı aramaya başlamalısınız.

Hep geç geliyorsa... Güvenilmez bir dadı, sizi olmadık anda terk edebilir. Sürekli geç kalan bakıcı diğer konularda da güvenilir olmaz. Sorumluluk sahibi birini bulun.

Çocuğunuza pis ve dağınık bir şekilde bakıyorsa... Temel konulara bile özen göstermiyorsa, çocuğunuzun diğer ihtiyaçlarını da özenle yerine getirmiyordur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!