İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak İçin Epilasyonu Tercih Etmenin Avantajları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak İçin Epilasyonu Tercih Etmenin Avantajları Nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 16:44

Vücudun belli bölgelerinde görünen tüyler estetik açıdan çirkin bir görüntü yaratır. Kollarda, koltuk altlarında, yanaklarda, boyunda ve diğer bölgelerde görülen bu tüyler kötü bir görüntü yaratacağı gibi aşırı terleme, kaşıntı gibi problemlere de sebep olabilmektedir. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın birçok yolu var ancak uzmanlar epilasyon yönteminin bu konuda daha avantajlı olduğunu belirtiyor. Epilasyon, derinin altına uygulanarak tüylerin kökünü kurutmaya yarayan bir yöntemdir. Günümüzde genellikle lazer ile yapılsa da iğneler yoluyla tüy köklerine elektro şok verilerek de uygulanmaktadır. Bölgeyi traş etmek veya tüy dökücü kremler uygulamak sadece geçici çözümler sunacaktır. Tüylerin köklerinden kurtulduğunuz zaman bölgede tekrar tüy oluşmasını tamamen engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

EPİLASYON NEDEN TERCİH EDİLMELİDİR?

  • Tüy, büyüme ve gelişme dönemlerine sahip olan bir yapıdır. Belirtildiği gibi, kökü derinin altında yaşadığı sürece tüy oluşumunu engelleyecek hiçbir faktör bulunmuyor. Epilasyon yöntemini uygulayarak deri altındaki tüy köklerini tamamen temizleyebilir ve bölgedeki oluşumların önüne geçebilirsiniz.
  • Epilasyon tamamen steril bir yöntemdir. Traş, krem gibi yöntemler cildin mikrop kapma riskini arttırır. Epilasyon işlemi uygulanmadan önce bölgeye anti bakteriyel bir losyon sürülmekte ve işlem tamamen sterilize edilmiş gereçlerle yapılmaktadır.
  • Traş, krem, ağda gibi yöntemler ilk bakışta daha ucuz gibi görünse de uzun vadede daha çok masrafa sebep olacaktır. Çünkü bölgedeki tüy oluşumu devam edecek ve bu materyallerin tekrar tekrar satın alınması gerekecektir. Ancak epilasyon yöntemine başvurarak tüy oluşumunun tamamen önüne geçebilirsiniz.

EPİLASYON YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

  • Operasyondan önce gerekli kontroller yapılmalıdır. Lazer epilasyon etkili ve sağlıklı bir yöntem olduğu gibi bazı cilt hastalıklarını tetikleyebilir. Bir epilasyon işlemi için kliniğe başvurmadan önce herhangi bir cilt sorununuz olup olmadığını kontrol etmeli ve önemsiz görünse de kaşıntı, kızarıklık vs cilt problemleriniz varsa bunu doktorunuzla paylaşmalısınız.
  • Tek bir seans ile tüylerden kurtulmak mümkün değildir. Operasyonun tam anlamıyla uygulanabilmesi için 3-4 seans gerekebilir. Bu yüzden epilasyon işlemi yaptırırken zamanınızı ona göre ayarlamalısınız.

                

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!