İstanbul'da satışta

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda satışta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 18:04

Portakal Sanat ve Kültür Evi, Monet’den Picasso’ya Batı resminin büyük ustalarını İstanbullu sanatseverlerle buluşturuyor. 16-28 Şubat tarihleri arasında açık kalacak sergide 28 sanatçının 36 eseri yer alacak. Serginin en önemli özelliği ise satışa açık olması. Yani görmenin bile hayal olduğu eserlerin satın alınabilecek olması.

Haberin Devamı

SATIŞA ÇIKACAK ESERLER - FOTO ANALİZ

Dünyaca ünlü ressamların herhangi bir eserinin Türkiye’de sergilenmesinin hayal olduğu günleri düşünmek için çok fazla geriye gitmeye gerek yok. Sabancı, Pera gibi özel müzeler açıldıktan sonra Picasso’ları, Dali’leri Chagall’ları Türkiye’de görebildik.

"Adları bile ulaşılmazdı"

Portakal Sanat Evi Sahibi Raffi Portakal da sergiyle alakalı olarak "İlk kez 2004’te ‘Batı Resminin Büyük Ustaları’ başlığıyla gerçekleştirdiğimiz sergimizden sonra, bugün Batı resminin büyük ustalarından özenle seçilmiş 36 eserleden oluşan bir sergiyi, İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Sergide yer alan sanatçıların yalnızca adları bile Monet, Manet, Renoir, Picasso, Dali, Chagall, Miro, Rodin, çok yakın bir geçmişte, ulaşılmaz değerler olarak görülürdü. Bugün, eğer satışa açık böylesi bir sergi gerçekleşebiliyorsa, ülkemiz koleksiyoncularının dünya sanatına açılmaları gecikmeyecek demektir. Eğer bu oluşumda bir küçük katkımız varsa, bundan mutluluk duyacağız." dedi.

Haberin Devamı

16 Şubat 2010’dan itibaren bu anlamda yeni bir döneme giriliyor. Portakal Sanat ve Kültür Evi bütün bu büyük ustaların eserlerinin satışının da yapıldığı bir sergi açıyor.

Monet’den Picasso’ya Batı Resminin Büyük Ustaları sergisinde 28 sanatçının 36 eseri satışlı olarak sergilenecek. Dünya müzayedelerinde rekor kıran satış rakamlarıyla haber olan eserler şimdi Nişantaşı’nda Türkiye’deki alıcısını bekliyor. Osman Hamdi, Burhan Doğançay, Ömer Uluç gibi klasik ve modern Türk sanatçıların eserlerinin rekor fiyatlara satılabildiği Türk resim piyasası bu sergiyle uluslararası piyasanın da dikkatini çektiğini gösteriyor. Eserlerin fiyatları ve serginin detayları cumartesi günü yapılacak bir basın toplantısıyla açıklanacak.

Bu ünlülerin tabloları satışa sunulacak

Pierre Bonnard,  Eugene Boudin, Georges Braque, Marc Chagall, Giorgio De Chricio, Salvador Dali, Jean Dubuffet, Raoul Dufy, Diego Giacometti, Moise Kisling, Le Corbusier, Henri Lebasque, Fernand Leger, Andre Lhote, Edouard Manet, Albert Marquet, Henri Martin, Henri Matisse, Joan Miro, Claude Monet, Francis Picabia, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Auguste Rodin, Alfred Sisley, Maurica Utrillo, Kees Van Dongen, Maurice de Vlaminck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!