İstanbul’un kışlıkları sezonu açtı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un kışlıkları sezonu açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2007 00:00

Demet Akalın Güverte’de çıkacak, Işın Karaca Balans’ta. Reina’dan ses yok, Wanna bu akşam açılıyor. Niş’te tekila partileri var, İzzet Çapa’nın Cabaret’si yıkılıyor, Lucca mönüsünü yeniledi. Bu kış Moldova şarabı Cricova çok popüler.

Asmalımescit cıvıl cıvıl, gez-dolaş-seç-otur. Roxy yan tarafa bir gastro-bar ekledi, Babylon da yeni bir lounge. Hepsini biliyorsunuz, peki söyleyin bakalım Ghetto’ya kim taşındı, 2500 kişilik kulüp nereye açıldı?

CANLI MÜZİKSEVENLERE

Demet, Işın, Berksan, Teoman

Balans’ın giriş katındaki Brau kendi özel biralarını satıyor. Özelliği, İstanbul’da yaşayan yabancıların rugby gibi maçları seyretmek için toplandığı bir mekan olması. Balans’ın terasındaki Tonique balkonu kapattı ama kapalı alanında aynen devam ediyor. Asıl salonda ise Teoman, Işın Karaca, Pinhani, Chantage ve Dolapdere Big Gang her ay birer kez çıkıyor. Bu yıl girişler etkinliğe göre 15-30 lira. (212) 251 70 20.

Demet Akalın Güverte’de

Canlı müzik demişken Türkbükü’nün popüler mekanı Güverte, bu kış Ortaköy’e geldi. Cumartesi akşamları Ferhat Göçer çıkıyor. Limitsiz yerli içki, adambaşı 100 lira. Demet Akalın da burada sahne alacak ama program henüz belli değil. (212) 258 28 48.

Fancy’de bye bye Berksan

Bütün yaz listebaşlarından inmeyen bye bye Berksan, bu sezon her çarşamba Levent-Fancy’de çıkıyor. Yeni dekoruyla geçen hafta açılış yapan Fancy’de perşembe akşamları da mankenlerin-modellerin katıldığı Fashion TV partileri var. Göz hakkı kontenjanından, mutlaka gidilmeli: (212) 281 63 72.

ELEKTRONİKSEVENLERE

Indigo Ursus’u sunar

Eylül sonunda açılan Indigo sezona çok hızlı girdi. Cuma-cumartesi kuyruk-kıyamet, full çekiyor. Dekorasyonda bir değişiklik yok, sadece gece görünen yeni duvar kağıtları yapılmış. Bu sezon yerli grup hemen hemen hiç yok programda. Bir tek geçen hafta Bedük çıktı. Bu akşam Digitalism var. Ama yarın akşamki grup daha iyi, TRT korosu gibi 8 kişi çıkıyorlar: Nokia Supersound’un partisine Dub Pistols geliyor. Giriş 15-25 lira. (212) 244 85 67. Asıl yenilik, Indigo’nun içinde telefon çekmediği için konuşmak için kapıya çıkanlar tam karşısına açılan Culina Kafe’de oturuyor. Zaten önce burada buluşuluyor, mekana öyle giriliyor. Indigo’nun bu sezen fonladığı içki Ursus. Ursus yüzde 21 alkol oranına haiz bir flemenk votkası.

Godet Ghetto’da

Bu arada elektronikseverlerin diğer bir kült mekanı Godet ve ahalisi SOAP olarak İlhan Erşahin’in Beyoğlu’nda açtığı Ghetto’nun üçüncü katına taşındı. Umarım artık burada kalıcı olur. Ghetto’nun ikinci katında ise Bayan Patricia’nın İtalyan tasarım lokantası var. Girişteki ana salon ise bu kış daha konser ağırlıklı çalışacak. Bu akşam Ayhan Sicimoğlu’yla Latin All Stars var mesela. Girişler 10-15 lira.

Talimhane’de Dans

Talimhane’de geçen yıl açılan Dans, yandaki boya fabrikasını kışlık yaptı. Ortaya 2500 kişilik dev bir kulüp çıktı. Şehrin en hit mekanlarından olacağa benzer. Açılış Stephane Pompougnac’laydı. Cuma-cumartesileri sabah 05.00’e kadar açık olacak, giriş ücretsiz. (212) 241 44 54.

ÜNLÜSEVENLERE

Cabaret yıkılıyor

İzzet Çapa’nın Maçka’daki Cabaret’sinde adım atacak yer yok. Avizesinden localarına, siyah barmeninden müziklerine kadar yıkılıyor. "Rakıyı da şaraba katalım mııı vaaay vay" türküsünde İstanbul yuppy’lerini, entelektüelleri, ünlüleri toplu halde eğlenirken görebilceğiniz tek mekan. Geçen cumartesi öyle bir hücum vardı ki sonradan geldi diye yemek rezervasyonu olanlar bile alınamadı. Reina şu anda kapalı. Ne zaman açılacağı önümüzdeki hafta kesinleşecek. Hakeza Sortie’den de ses-seda yok. Bebek’in HDI (her daim in) mekanı Lucca mönüsünü yeniledi. Bir de isli alabalık salatası getirdiler ki, herkes bunu yiyor. Geçen kış başlayan sergiler bu kış aynen devam. Kasım’da Sıtkı Kösemen fotoğrafları sergilenecek.

Niş’te tekila partileri

Nişantaşı’ndan bomba haber yok. Sadece Niş’te salı ve cuma akşamları Olmeca tekila partileri başladı, cumayı feda etmem ama salıları güzel olabilir.

Sapphire Levent’te

Kuruçeşme’deki yazlıktan pılı pırtıyı toplayıp Levent’te kışlığa geçenlerden biri de Sapphire. Daha doğrusu, kışlık adıyla Sapphire Bronze. (212) 264 34 32. Burada hafta içleri yapılan R&B partilerini öve öve bitiremiyorlar. Katılamamıştım, bu kış artık...

Radisson’da Zuma

Wanna bu akşam açılıyor. Geçen yılki cuma partileri yıl boyunca devam edecek. Elektronik seviyorsanız takibe alın sıkı bir program hazırlamışlar, ilk konuk bu akşam Terry Lee Brown Junior. İstanbul Doors Group Anjelique’i 2008 Mayısı’na kadar kapattı ama çıkardıkları Anjelique albümünün satışları gayet iyi gidiyor. D&R’lardan edinilebilir. Anjelique’e mukabil, yeni sürprizleri Ortaköy Radisson Otel’in altına açacakları Zuma. Dünyaca ünlü bu Japon lokantasının Londra ve Hong Kong’tan sonra 3. yeri olacak.

Jojo 360’ta

Galatasaray’daki Mısır Apartmanı’nın terasından full İstanbul gören 360’da cuma ve cumartesileri Jojo soft-rock söylüyor. Jojo’yla yemek yedikten sonra İngiliz DJ Leish dans müzikleri çalıyor. Bira 10 lira. (212) 251 10 42.

SOKAKSEVENLERE

Leyla sürgünde

Cihangir ayrı bir cumhuriyetse, Meclis’i Leyla’dır. Ama Leyla elde olmayan sebeplerden Tünel’e, meydanda Kaffeehaus’un yerine taşındı: Tabii hep beraber Tünel’e taşınılıyor. Buyrun size Sürgünde Cihangir Parlamentosu. Gerçi fena olmadı. Çünkü Tünel-Asmalımescit hattı, hiç olmadığı kadar popüler. Bade’den başlayın, Taps, Sofyalı, Lokal derken Babylon, Refik, Yakup’a kadar bütün ara sokaklar cıvıl cıvıl, Nevizade kıvamında. Gez-dolaş-seç-otur. Ama ortam daha nezih.

Otto’da fındıklı votka

Asmalımescit’ten bahsetmişken meşhur kulüp-pizzacı Otto, Santralistanbul’da da yeni bir yer açtı. Hem bu şubesi, hem Asmalımescit’teki asıl yeri çok şikayet edilen servisine rağmen, dolmaya devam ediyor. İçeri sığmayanlar inceden ısıran soğuklara rağmen sokağa taşıyor. 25-30 yaş grubu için ideal geceye başlama mekanı. Dillere destan pizzalarından mı yersiniz, geç gidip fındıklı votkaları mı devirirsiniz ona siz karar verin.

ŞARAPSEVENLERE

Kadeh kadeh Chianti

Sezonun haberi Mezzaluna’dan: Hillside Trio’da yeni bir şarap barı açtılar: Il Chianti. Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Afrika, Şili, Arjantin ve İtalyan şaraplarının yanında Chianti Bölgesi’nin şarapları sunuluyor. Güzelliği, şarapları şişe açtırmadan kadehle deneyebilmeniz. (216) 315 54 48

Şarabi’de Cricova

Beyoğlu’nun 9 yıllık mekanı Şarabi bu kış canlı müziğe başladı. Salıları caz, cuma ve cumartesileri Şarband grubundan güncel pop var. Moldova şarabı Cricova çok popüler. Yemek fiks 40 lira. (212) 244 46 09.

Düzeltme: Geçen haftaki sayımızda 27 Ekim’de yapılacağını duyurduğumuz Galata Perform Görünürlük Projesi 3 etkinlikleri, 3 Kasım Cumartesi günü (yarın) gerçekleştirilecektir. Yarın sabah 11.00’den gece 23.00 kadar, 12 saat boyunca Galata Kulesi ve çevresindeki etkinlere katılabilirsiniz. Bilgi için www.galataperform.com. Düzeltir, özür dileriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!