İsimleri Pastel albümleri Ayışığı ama müzikleri hard rock

Güncelleme Tarihi:

İsimleri Pastel albümleri Ayışığı ama müzikleri hard rock
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2011 00:00

Ankaralı iki kız arkadaş daha sonra birlikte albüm çıkaracaklarını bilmeden, birbirlerinin etrafında dolaşıp durdu. Aynı stüdyolara farklı gruplarla girdiler. Sonunda yolları kesişti: Nightshot, Rakun ve Felis gruplarında birlikte çaldılar. Roxy’nin yarışmasını kazandılar. Sonra Pastel’i kurdular. İki kadının kurduğu bu çetede üç de erkek var. İsimleri Pastel ve albümleri Ayışığı diye onları naif bir pop-rock grubu sanmayın, bayağı dişliler

Önce Nightshot sonra Felis ve Rakun şimdi de Pastel. Grubun ismi neden bu kadar değişti?
BAŞAK GÜLEÇ: Nightshot’ı 2002’de Ezgi kurdu. Ben katıldığımda adımız 2005’te Rakun oldu. Rakun müzik şirketi isim haklarını alınca ismimizi değiştirdik. Bu iki grupta da yabancı şarkıları yorumladık ve Ankara’da kaldık. Daha sonra da Felis ismini aldık. Sanırım hayvansever bir grubuz.

Kapakta pop-rock havası var. İçerik hard rock. Ağlak değilsiniz, sözleriniz son zamanlarda duyduğumuz klişeleri içermiyor. Nasıl bir müzikal geçmişiniz var?
B.G.: Barlarda, kendi dinlediğimiz şeyleri pek çalamıyorduk. Guano Apes ve Skunk Anansie çalardık. Hala da Skin çalarız. Ben hem Queen, Guns’n Roses ve Aerosmith gibi rock gruplarını hem de Amorphis ve Rob Zombie gibi metalcileri dinlemeyi severim. Özellikle de kadın vokalli sert müziklerle çok haşır neşiriz.

Pastel ismi grubun müziğine göre biraz yumuşak kaçıyor, nereden çıktı?
B.G.: Pastel Ezgi’yle bire bir yaşadığımız şeylerden ortaya çıktı. Yeri geldiğinde, kötü şeylere karşı tekrar ayağa kalkıp devam etmeyi anlatan bir şarkı olduğu için isim olarak da bunu seçtik.

OPERA İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Müzik dışında ne işle uğraşıyorsunuz?
EZGİ ÜLKÜ: İkimiz de AB ve BM projelerinde çalışıyorduk. Şu anda da Devlet Opera ve Balesi’nde Festival, Yarışmalar ve Turne Organizasyon Birimi Koordinatör Yardımcılarıyız. 09.00-18.00 çalışıp akşam da organizasyonlara gidiyoruz. İşimiz de müzikle ortak olunca birlikte de çok zaman geçirdik.

Aynı evde yaşayan bir çift havası var sizde...
E.Ü.: 2002’de tanıştık. Bir süre birlikte yurtdışında yaşadığımız da oldu. Nightshot zamanında çok yakın arkadaş olduk, o kadar zaman kopmayınca da, her şeyimizi bilen iki kişiye dönüştük.

Bu kadar yakın olmanız yazdığınız sözleri de etkiliyor mu?
B.G.: Artık her şeyimizi biliyoruz. Sürekli birlikteyiz. Mesela Pastel, ders çalışır gibi ortaya çıkan bir şarkıydı.
E.Ü.: Ben Başak’ın biriyle ilgili düşündüğü şeyi çok iyi anlayabiliyorum. Ya da bir sözünü hemen tamamlayabiliyorum. Artık aynı şeyi düşünüyoruz. Güzel yapboz yapan bir çiftiz. Başak anlatmadan, aklındakilerden bir şarkı yazabilirim.

BABAM SAĞOLSUN

Ertuğrul Güleç, solist Başak Güleç’ın babası. Albümdeki ‘Zehir Gibi Aşkın Var’ onun bestesi. Şarkının sözleriyse Ayşe Irmak Manioğlu’na ait. Ayla Dikmen’in hit yaptığı bir şarkı Zehir Gibi Aşkın Var. Ertuğrul Güleç hem kuşçu hem atçı. Ayrıca besteler yapıp söz yazmış. 400’ün üstünde bestesi olan Güleç, aslında makine mühendisi.

KIZLARLA ÇALMAK BEKLEMEK DEMEK

Pastel’in erkekleriyse Çağcan Aras (bas gitar), Barbaros Evin (gitar) ve Onur Ülgen (davul). Ülgen; “Pastel şarkısına çektiğimiz klipte hepimiz Başak’ın saçlarını örmesini bekledik iki saat. Kadınlarla çalışmanın zor tarafı beklemek. Fakat müzikal anlamda bir sorunumuz yok, her şeye itiraz etmiyorlar” diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!