İkinciyi şimdiden düşünmeye başladım

Güncelleme Tarihi:

İkinciyi şimdiden düşünmeye başladım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 00:00

Bir ay önce oğlu Leo’yu kucağına alan Özge Özberk, şu sıralar hayatının en mutlu ve en huzurlu günlerini yaşıyor. Anneliğe çok çabuk uyum sağlayan ünlü oyuncu, “İkinciyi de çok bekletmeyeceğiz” diyor. Minik oğluyla Mother&Baby objektifine poz veren Özberk, anneliğin yaşamına getirdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

İŞTE ÖZGE'NİN LEO'SU (FOTO-GALERİ)

Sezaryen miydi Leo bebek?         


- Evet. 38’inci haftada doğdu.

Nasıl bir hamilelik geçirdiniz?          

- İnanın, çok rahat bir hamilelik yaşadım. Ne bulantım oldu ne de aşerdim. Gerçi ilk üç ay biraz gergindim. Sanırım hormonlarla ilgili olarak, her şeye çok çabuk sinirlenir olmuştum. Ama zamanla geçti. 14-15 kilo aldım.

Hamilelikte istediğiniz her şeyi yiyebilmişsinizdir o zaman?     

- Evet, diyet yapmadım tabii ama bebeğe ne yararsa onları yemeye dikkat ettim. Bir de vitaminler çok önemli. Örneğin folik asit sayesinde bebekler artık neredeyse doğar doğmaz başlarını dik tutabiliyor. şanslıyız bu konuda.

Fazla kiloların hepsi gitmiş gibi...  

- Eh, sayılır. 10 kilom gitti. Kalanı da zamanla geçer diye düşünüyorum. Zaten Leo henüz bir aylık. Doğrusunu isterseniz şu an kilolarımı hiç kafama takmıyorum. Bu çok güzel bir duygu çünkü.

HAMİLELİĞİMDE BOL BOL ŞIMARDIM     

Spor yaptınız mı?


- İnanın hiç yapmadım. O koltuktan bu koltuğa geçti zamanım! Hamileliğimde bol bol ‘şımardım’ anlayacağınız. ıyi de oldu. Çok huzurlu bir dönemimdi çok şükür, şimdi bebeğimiz de öyle.

Anneniz, aile büyükleri yardım ediyor mu?

- Evet tabii. Ama her şey o kadar değişiyor ki... Eskiden çok az su verilirmiş, şimdi doktorlar “asla su vermeyin” diyor. Onları da kırmak istemiyorum, idare ediyoruz işte.

Depresyon ya da lohusa sendromu pek yok sizde...

- Evet, çok huzurluyum. Biraz yorgunluk oluyor tabii ama inanın ona değiyor. Sabah çok erken kalkmış olsam da bir bakmışım akşam olmuş. Leo’lu günler hızlı ve renkli geçiyor.

İkinci çocuğu düşünüyor musunuz?

- Hemen! Gerçekten hemen istiyorum! Herkes “Sen enteresansın, nasıl lohusayken ikinciyi düşünebiliyorsun?” diyor ama ben istiyorum.

BU YAZ SETLERE GERİ DÖNÜYORUM

Peki oyunculuğa ne zaman döneceksiniz?

- Bu yaz sanırım. Çünkü ağabeyimin yazıp yöneteceği bir film olacak. O filmde rol alacağım.

Dizilerde tekrar ne zaman görürüz sizi?

- Dizi setleri yeni doğmuş çocuğunuz varsa, biraz yorucu ve çok zaman alıyor. O yüzden en azından bir yıl düşünmüyorum. Ayrıca özellikle özel sektörde, anne olduktan sonra işe dönme süresinin biraz uzatılması gerektiğini düşünüyorum.

Siz dönem dizilerinde çok rol aldınız ama sanki size komedi daha çok yakışıyor...

- Evet. Örneğin en son oynadığım “Yol Arkadaşım”da komediye yatkın olduğumu keşfettim. Tabii tiyatroda da senelerce BKM’de Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ ile oynadım. Komediyi severim. Tiyatro dizilerden daha erken olabilir mesela...

Sizin hamilelere tavsiyeleriniz neler?

- Stresten mümkün olduğunca uzak dursunlar. Evhama da gerek yok. ışten, günlük koşuşturmalardan fırsat bulup kendilerine zaman aralığı yaratsınlar. Biliyorum çok az vakit kalıyor ama o vakit aralığında da nasıl mutlu olacaklarsa onu yapsınlar. Bunun çok özel bir şey olmasına da gerek yok. Sakin bir şekilde müzik dinleyip kitap okumak bile olabilir. Önemli olan kendilerine zaman ayırmaları.

Haberin Devamı

ŞEYLA’NIN DA KIZI OLDU

Hamileliğinizde danıştığınız, konuştuğunuz anneler, hamileler var mıydı? Bizim de tanıdığımız?


- Şeyla (Halis) vardı. “Cennet Mahallesi” dizisinden tanırsınız. O da yeni doğum yaptı. Benim doğumumla arasında bir hafta var. Bir kızı oldu. Sürekli telefonlaşıyoruz. “Seninki kaç kilo, benimki bugün tekmeledi” gibi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde de aynı sınıftaydık zaten. Daha çok var aslında da en çok telefonlaştığım şeyla.

Haberin Devamı

LEO’NUN ÇEKİM GÜCÜ

Bebeğinizin adı neden Leo?


- Eşim de ben de ilk andan itibaren oğlumuz olursa adının Leo olmasını istedik. Hem söylemesi kolay hem de adının anlamı olan aslan gibi güçlü olmasını istedik.

Emziriyor musunuz?

- Evet. Leo’nun çekim gücü sayesinde! ınşallah böyle devam eder...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!