J. Lo altın çağını yaşıyor, aşkla parlıyor

Güncelleme Tarihi:

J. Lo altın çağını yaşıyor, aşkla parlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 07:00

Dünyanın en popüler isimlerinden biri. Söylediği şarkılar ve yaptığı filmler olay oluyor. Dansıyla hipnotize ediyor. Yaşadığı aşklarla da konuşuluyor, zaten kendisi de her fırsatta bir aşk kadını olduğundan bahsediyor. Ben Affleck’le yıllar sonra yeniden bir araya gelen, yeni bir albüm çıkaran, peş peşe filmler çeken Jennifer Lopez enerjisini ve ışığını hiç kaybetmiyor.

Haberin Devamı

Bundan yaklaşık 23 yıl önce, bir müzik kanalında Jennifer Lopez’in ‘Ain’t It Funny’ videosunun dönmeye başladığını anımsıyorum. İster istemez elimdeki işi bırakıp televizyona kilitlenmiştim. Seksi bir Latin erkeği ve etrafında dans eden güzel kadınlar... Ama yakışıklı adam hiçbirine pas vermiyor. Derken sahneye Jennifer Lopez giriyor ve başlıyor dans etmeye. Öyle böyle bir dans değil bu, insanı hipnotize ediyor...

Aradan geçen yıllara inat, o ışıltısından ve enerjisinden hiçbir şey kaybetmiş değil. 54 yaşında; film çekiyor, albüm yapıyor ve hatta eski aşkıyla yeniden büyük bir aşk yaşıyor...

J. Lo altın çağını yaşıyor, aşkla parlıyor
'This is Me... Now: A Love Story’ müzikalinden bir kare

Haberin Devamı

Önce ünlü sanatçının cuma günü (16 Şubat) yayımlanan dokuzuncu stüdyo albümü ‘This Is Me Now...’dan kısaca bahsedelim. 2002’de piyasaya çıkan üçüncü albümü ‘This Is Me... Then’in devamı niteliğinde. Kendini iyileştirme temasına odaklanıyor ve sanatçının Ben Affleck’le olan aşk hikâyesinden ilham alıyor. Hatta albümdeki ‘Dear Ben, Pt. II’ şarkısı direkt ona yazılmış. Ayrıca bu sadece bir albüm değil. Üç ayaklı bir proje. ‘This is Me... Now: A Love Story’ isimli müzikal de 16 Şubat’ta dijital platformda yayımlanmaya başladı. Albüm ve filmin yapımı hakkında çekilen ‘The Greatest Love Story Never Told’ da (Hiç Anlatılmamış En Büyük Aşk Hikâyesi) 27 Şubat’ta gösterime girecek. Kısacası Lopez bu kez farklı işler peşinde.

J. Lo şu sıralar adeta altın çağını yaşıyor. Tabii hayat her zaman onun için bu kadar gösterişli olmadı. Porto Rikolu mütevazı bir ailenin üç kızından biriyken bugün böyle bir kraliçeye dönüşmesi tam bir başarı öyküsü. Annesi bir kreş öğretmeni, babası da bilgisayar operatörüydü. New York’ta yaşıyorlardı. Küçük kızları Jennifer’a 5 yaşındayken şan ve dans dersleri aldırmaya başladılar. Okuldayken müzikal tiyatrolarda oynadı ve ilk filmi de ‘Küçük Kızım’dı (My Little Girl, 1986).

Haberin Devamı

Liseden sonra kısa süreliğine bir hukuk bürosunda çalıştı ve geceleri dans dersleri aldı. Çıkışını hit komedi dizisi ‘In Living Color’da (1990-1994) yaptı. J. Lo 1991’de New Kids on the Block’un dansçısı oldu. Janet Jackson da J. Lo’nun dansıyla eşlik ettiği sanatçılardan biri...

Aksiyona da el attı

Lopez asıl ‘Selena’ (1997) filminde oynadıktan sonra tanınmaya başladı. Kariyerinin daha ilk günlerinden itibaren müzikten de sinemadan da vazgeçmedi. Ama romantik komedilere özel bir ilgisi vardı.

Matthew McConaughey ile başrolü paylaştığı ‘Darısı Başıma’ (The Wedding Planner, 2001), Ralph Fiennes’la kamera karşısına geçtiği ‘Aşk Masalı’ (Made in Manhattan, 2002) ve Richard Gere’le buluştuğu ‘Aşka Davet’ (Shall We Dance, 2004) oynadığı aşk filmlerinin birkaçı... Daha geçen sene Josh Duhamel’le ‘Hayalimdeki Düğün’ (Shotgun Wedding) filminde rol aldı. Tabii arada yine geçen yıl izlediğimiz ‘The Mother’ gibi aksiyonlara da el atıyor.

Haberin Devamı

J. Lo müzik kariyerinde açılışını 1999’da ‘On the 6’ isimli albümünden ‘If You Had My Love’la yaptı ve çıkış şarkısıyla Billboard Hot 100 listesinde birinciliğe çıkabilen ilk şarkıcı oldu. O meşhur dansını sergilediği ‘Ain’t It Funny’ şarkısıysa sanatçının ikinci albümü ‘J. Lo’daydı (2001). Ardından ‘Jenny From the Block’ (2002), Pitbull’la düet yaptığı ‘On the Floor’ (2011) ve ‘Ain’t Your Mama’ (2017) ‘en iyiler’ listesine hemen eklenebilir. Geçen ay yayımlanan ‘Can’t Get Enough’ şarkısının videosuysa gösterişli düğün sahneleriyle öne çıkıyor.

Latin olmak...

Dünyanın en başarılı Latin sanatçılardan ve girişimcilerden biri... Fakat ünlü sanatçı Latin olmanın zorluklarını yaşadığına da değiniyor. NBC’ye verdiği röportajda Lopez “Hollywood gibi, hiç temsil edilmediğimiz bir dünyanın içine girdiğimde kendimi bir unicorn (tek boynuzlu at) gibi hissettim. Ben Latinim. Bronx’tan Jennifer Lopez’im. Ailem Porto Rikolu ve ben de öyleyim. Ve sanırım bu benim kendimi özel hissetmeme neden oldu” diyor. “Kariyerimde bununla mücadele ettim çünkü ben bir Latinim, bu yüzden dikkate alınmadığım bazı roller var ve adım asla geçmiyor bile” diye de ekliyor.

Haberin Devamı

Küllerinden doğdu

J. Lo, Reuters’a verdiği röportajda “Bir insan ve sanatçı olarak büyümek, daha savunmasız olmak ve bazı şeyler hakkında daha dürüst davranmak benim için daha önemli hale geldi” diyor. Bu yüzden dertlerini paylaşıyor; bir aşk kadını olduğunu gizlemiyor. Açıklamaları da dürüst ve içten. Örneğin Altın Küre ödül töreninde Variety dergisi muhabiri ‘Can’t Get Enough’ klibinden yola çıkarak birkaç düğün deneyimi olduğu şakasını yapınca J. Lo “Garip bir şekilde uzman sayılırım. Evlilik konusunda değil ama düğünler konusunda” diye espriyi sürdürüyor. Lopez ve Affleck’in 2002’de, ‘Zor Aşk’ (Gigli) filminin setinde başlayan aşkları 2 yıl sürdü. Aradan 17 yıl geçti, 2021’de eski bir aşk küllerinden yeniden doğdu ve 2022’de evlendiler. Jennifer Lopez’in daha önceki eşleriyse aktör ve yapımcı Ojani Noa (1997-1998), aktör ve dansçı Chris Judd (2001-2003) ve müzisyen Marc Anthony’ydi (2004-2014).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!