Hollywood'un kafası dumanlı

Güncelleme Tarihi:

Hollywoodun kafası dumanlı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 00:00

Kimi tedavi haberleriyle, kimisi ise Jim Morrison, Kurt Cobain gibi hayata veda ederek manşet oldu. Hollywood, en son Anna Nicole Smith’in ölümüyle uyuşturucu gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. US dergisi editörlerine bakılırsa bu kez sorun daha da ciddi. İşte en ince ayrıntılarıyla Hollywood’un son uyuşturucu dosyası

Hollywoodun kafası dumanlı
Kiminin bağımlılık tedavisi gördüğü, kiminin bu yüzden hayatını kaybettiği bu ışıltılı dünyada, tablo hızla kararıyor. Hollywood'un uyuşturucu dosyası ise bugün Kelebek'te açılıyor.
Haberin Devamı

En karanlık dönem

US'in editörlerine göre Hollywood kurulduğundan beri bugünkü kadar uyuşturucu batağına saplanmamıştı. Nicole Richie'nin uyuşturucu kullandığı iddiasıyla tutuklanması, Britney Spears'ın skandalları, Lindsay Lohan'ın rehabilitasyon merkezlerindeki maceraları ve son olarak hap bağımlısı Anna Nicole Smith'in ölümü ile alarm verildi.

Gizlemiyorlar bile

Geçmişte, Hollywood'da rehabilitasyon kliniğine yatırılan bir oyuncunun sanat hayatı sona ermiş sayılırdı. Günümüzde uyuşturucu kullanırken görüntülenmemek için özel bir çaba bile harcamıyorlar. Tıpkı Hawaii sahilinde uluorta esrar içen Cameron Diaz ve bir ödül töreninde sahneye burnunda kokain artıklarıyla çıkan Jack Nicholson gibi...

Kafasğ dumanlı Hollywood

Hollywood ünlülerinin adı her dönem uyuşturucu maddelerle anıldı. Kimi tedavi haberleriyle, kimisi ise Jim Morrison, Kurt Cobain gibi hayata veda ederek manşet oldu. Hollywood, en son Anna Nicole Smith’in ölümüyle uyuşturucu gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. US dergisi editörlerine bakılırsa bu kez sorun daha da ciddi. İşte en ince ayrıntılarıyla Hollywood’un son uyuşturucu dosyası.

Haberin Devamı

Ünlü magazin dergisi US’in editörlerine göre Hollywood kurulduğundan bu yana bugünkü kadar uyuşturucu batağına saplanmadı. Nicole Richie’nin uyuşturucu kullandığı iddiasıyla tutuklanması, Britney Spears’ın skandalları, Lindsay Lohan’ın rehabilitasyon merkezlerindeki maceraları ve hap bağımlısı Anna Nicole Smith’in ölümü... Hollywood’da hemen her hafta uyuşturucu madde bağımlılığının neden olduğu bir adli vaka ya da skandal yaşanıyor. Ancak US editörleri, asıl tehlikenin uyuşturucu madde kullanımının doğal karşılanması olduğunu belirtiyorlar.

Eskiden Hollywood’da rehabilitasyon kliniÄŸine yatırılan bir oyuncunun sanat hayatı sona ermiÅŸ sayılırdı. Günümüzde ise ünlüler, gazetecilere uyuÅŸturucu kullandıklarını hiç çekinmeden açıklıyor. ÖrneÄŸin; Lindsay Lohan, Vanity Fair dergisinde yayınlanan röportajında uyuÅŸturucu kullandığını itiraf etti. Fergie, Justin Timberlake bir dönem kokain ve marihuana kullandıklarını açık açık anlattı. Jessica Simpson, daha da ileri gitti, Rolling Stone dergisinin muhabirinin sorularını marihuana içerken yanıtladı.  Â

Haberin Devamı

Uyuşturucu sadece ünlüleri değil onların çocuklarını da etkiliyor. Rock müziğin efsane ismi Ozzy Osbourne’un 22 yaşındaki oğlu Jack, 2003 yılında uyuşturucu tedavisi için kliniğe yatırıldı. Jack daha 21 yaşında otobiyografisini yazmaya karar verdi. Jack, "21 Yıl Geçti" adlı kitabında yaşadıklarını şöyle özetliyor: "Dilediğim kadar esrar ve hap alabiliyordum. Ünlüyseniz Hollywood’da partilere katılmak için davetiyeye gerek yok. İçeri girdiğinizde biri size "Kokain çekmek ister misin?" diye sorar. Sonrasını anlatmaya gerek yok..."

Sadece Malibu’da tam 25 tedavi merkezinin bulunması bir rastlantı olmasa gerek. Eski TV sunucularından Molly Shannon, insanların uyuşturucu belasına bulaşmalarının nedenini şöyle açıklıyor: "Bana göre ünlü olmak içinizdeki boşluğu doldurmanıza yetmiyor. Bu durumda siz de o boşluğu doldurmak için kafayı bulmayı tercih ediyorsunuz."

Haberin Devamı

Esrar ÅŸirin bir yeÅŸillik!

George Clooney: Bu hayattan kaçmak için birçok uyuşturucu madde kullandım... Kokain sizi partiye hazırlar ama hiçbir zaman partinin içine sokmaz.

Pink: Esrar, uyuşturucu değil,  topraktan yeşeren şirin bir yeşillik! İnsanın kendisini iyi hissetmesine yarıyor. George Washington da esrar çekerdi.

Kiefer Sutherland: 18 yaşımda esrara başladım.  Esrarın  bir seremonisi vardır; sizi kokaine hazırlar. Bu seremoniyi çok severdim.

Brad Pitt: Esrar benim için eğitim gibi bir şeydi. Ne zaman esrar ya da marihuana’nın olduğu ortama gitsem yanımda kağıt, kalem götürürdüm.

Yaşamayan en zengin şarkıcı

Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain, Los Angeles’taki uyuşturucu tedavisi gördüğü rehabilitasyon merkezinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra 5 Nisan 1994 tarihinde Seattle’daki evinde kendini vurdu. 27 yaşında hayata veda eden efsane şarkıcıya yapılan otopside kanında büyük oranda uyuşturucu madde bulunmuştu. Kurt, Forbes dergisinin 2006 yılında "Dünyanın En Çok Kazanan Hayatta Olmayan Ünlüleri" listesinde, Elvis Presley’i geride bırakarak birinciliğe ulaştı.

Haberin Devamı

Benim güzel haplarım

Anna Nicole Smith, geçtiğimiz şubat ayında 39 yaşında hayata veda etmeden önce de tehlike sinyalleri veriyordu. Hap ve kokain bağımlısı olduğu herkes tarafından bilinen Anna, 2004 yılında kullandığı haplar yüzünden komaya girmişti. Aynı haplar ne yazık ki, eski Playboy güzeline ikinci bir şans tanımadı. Anna, geride büyük bir servet ve minik kızı Danielynn’ın babası olduğunu kanıtlamaya çalışan üç sevgili bıraktı.

Suçüstü

Fotoğrafa iyi bakın, sigaraya değil, Jack Nicholson’ın burun deliklerine... Efsane oyuncu, 2003 yılında "Something Gotta Give" filminin New York galasında burun deliklerine bulaşan kokainle objektiflere gülümsedi.

Haberin Devamı

Paris Hilton, 2005 yılında Miami’deki kulüplerden birinde marihuana’sından derin derin çekerken...

TEDAVÄ° MERKEZLERÄ°

Beau Monde Kaliforniya’daki Beau Monde rehabilitasyon merkezinde, hastalar sürekli psikiyatri uzmanlarının gözetiminde tutuluyor. Kısıtlı sayıda hastaya hizmet veren tesiste, Nicole Richie ve Courtney Love tedavi gördü.  Merkezin aylık ücreti 80 bin dolar.

Betty Ford Kaliforniya’da hizmet veren bir diğer rehabilitasyon merkezi Betty Ford’da bağımlılara burada öncelikle kendi hayatlarının sorumluluğunu üstlenmeleri öğretiliyor. Burada bağımlılar odasını hastalar temizliyor. Keith Urban, Drew Barrymore’un tedavi gördüğü merkezin aylık ücreti 21 bin dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!