Hayata tutunuş

Güncelleme Tarihi:

Hayata tutunuş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 22:51

Ailece gidilebilecek, kendini iyi hisset filmi isteyenler için aranan kan bulundu: Düşler Bahçesi. Başrolünde ünlü aktör Matt Damon’ın olduğu film gerçek bir hikâyeye dayanan aynı adlı romanın beyazperde uyarlaması. Düşler Bahçesi, eşini kaybettikten sonra iki çocuğuyla yalnız kalan ve kapanmakta olan bir hayvanat behçesine yeniden hayat veren bir adamın hikâyesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Çoğumuzun aklının bir köşesinde doğaya dönmek, şehirden uzaklaşıp kendimiz ya toprağa ya da hayvanlara adamak vardır mutlaka.
Düşler Bahçesi işte bu düşlerimize hitap ediyor.
Yanında da hüzünlü ama bir o kadar da umut dolu bir aile hikâyesi anlatıyor.

HAYVANAT BAHÇESİNİ SATIN ALAN GAZETECİ

Düşler Bahçesi’nin dayandığı gerçek olay hayli ilginç.
İngiltere’nin güneyinde yer alan Dartmoor Vahşi Yaşam Parkı, araziyi satın alan Ellis Daw tarafından yeniden açıldıktan bir süre sonra, 1968 yılında maddi sorunlar nedeniyle kapanıyor.
Aynı yılın ağustos ayında The Guardian’da yazan gazeteci Benjamin Mee, ailesiyle birlikte buraya taşınıyor, uzun bir uğraştan sonra burayı Dartmoor Zoological Park ismiyle halka açıyor. Ve tüm bu uğraşı bir kitap yazarak anlatıyor.
Kitaptaki öykü Cameron Crowe’un yönettiği filmde İngiltere’den Amerika’ya taşınmış. Ve başkahraman dul bir babaya dönüştürülmüş. (Mee’nin beyin tümöründen ölen karısı arazi satın alındığında hayattaymış).
Hikâyenin romantik ayağına da hayvanat bahçesinde çalışan genç bir kadın eklenmiş.

Haberin Devamı

Hayata tutunuş

OĞLU OKULDA SORUN YAŞIYOR

Benjamin Mee, maceradan maceraya koşan başarılı bir araştırmacı gazeteci.
İki çocukla kurulu olan mutlu aile tablosu eşini kaybetmesinin ardından parçalanmış.
Tek başına kalmanın yükünü kaldırmakta zorluk çekiyor.
Bu zorluklara 14 yaşındaki oğlu Dylan’ın okulundan gelen şikayetler ve uyum çabaları da eklenince çareyi yeni bir muhite taşınmakta buluyor.
Ama karşısına çıkan değişiklik tahmin ettiğinden de fazla.
Satın aldığı arazinin içinde maddi sıkıntılar yüzünden kapanmış bir hayvanat bahçesi var.
Bu yenilik 7 yaşındaki kızına iyi geliyor. Dylan ise hâlâ sorun yaşamakta.
Benjamin’in maceracı ruhuna kızının mutluluğu da eklenince bu zorlu deneyim, ailenin yeniden bir araya gelmesi anlamına gelebilir.

HAYVANAT BAHÇESİNE KARŞIYIM AMA...

Hayvanat bahçesi kavramı bir hayvansever olarak pek takdir ettiğim bir şey değil. Ama kaderlerine terk edilmiş hayvanların bakımını üstlenen bu aile herkes gibi benim de duygulanmama neden oldu.
Hayata karşı kırıkları ve kırgınlıkları olan bir ailenin, terk edilmiş hayvanlar için yaptıkları mücadeleyle kendilerine gelmelerini anlatan Düşler Bahçesi, tavsiye edeceğim filmler arasında.

Haberin Devamı

WE BOUGHT A ZOO
DÜŞLER BAHÇESİ
Yön: Cameron Crowe
Oyn: Matt Damon, Scarlett Johansson, Elle Fanning, Thomas Haden Church
Tür: Dram

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

HAPPY FEET TWO
NEŞELİ AYAKLAR İKİ
Yön: George Miller
Ses: Elijah Wood, Robin Williams
Tür: Animasyon
Süre: 100 dk.

Çevre sorunlarına dikkat

Mad Max’in ünlü yönetmeni George Miller, Neşeli Ayaklar ile Oscar adayı olmakla kalmamış, ödülü almayı da başarmıştı. Neşeli Ayaklar büyük ödüle uzandı, aynı zamanda gişe anlamında da yapımcılarının yüzünü güldürdü; 100 milyon dolar bütçeye 400 bin dolar hasılat! Devam filmi geldi tabii. Çevreci mesajları ve üçüncü boyutuyla. Neşeli Ayaklar 2, dans eden, şarkı söyleyen penguenlerin dünyasında bir baba oğul hikâyesi anlatırken, çevre sorunlarına da dikkat çekmeye çalışıyor. Görsellik, danslar ve müzikler konusunda zirveye çıkan film, hikaye ve diyaloglar söz konusu olduğunda Oscar’lı ilk filmin hayli gerisinde. Neşeli Ayaklar filmlerinin en güçlü özelliklerinden biri müzikleri. Bu devam filminde de penguenler ve diğer kutup hayvanları gerek günümüzden gerekse de geçmişten gelen popüler şarkıların hareketli düzenlemeleriyle harika danslar sergiliyorlar. Janet Jackson’ın ‘Rhythm Nation’ından Justin Timberlake’in ‘SexyBack’ine kadar pek çok şarkı kulaklarımızın pasını siliyor. ‘Shake Your Body (Down to the Ground)’, ‘Mama Said Knock You Out’, ‘Ain’t Nobody (Does It Better)’, ‘Do Your Thing’ duyduğumuz diğer melodiler arasında. Puccini’nin Tosca Operası’ndan ‘E Lucevan Le Stelle’ aryası ise filmin her anlamda zirvesi.

Haberin Devamı

THE DEVIL INSIDE
İÇİMDEKİ ŞEYTAN
Yön: William Brent Bell
Oyn: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth
Tür: Korku

Şeytan çıkarma okulları

Beyazperde şeytan çıkarma ayinlerinden vazgeçmiyor. Ancak bu ayinlerin dayandırıldığı olaylar farklılık göstermekte. Yapımcılar daha etkili olsun diye şeytan çıkarma olaylarını gerçek hikayelere dayandırmaya özen gösteriyorlar. İçimdeki Şeytan’ın dayanağı ise Vatikan’ın şeytan çıkarma eğitimi veren özel okullar açması ile ilgili haberler. 1989 yılında acil yardım hattı Maria’dan üç kişiyi vahşice öldürdüğünü belirten bir çağrı alıyor. 20 yıl sonra, Maria’nın kızı Isabella o gece olanların peşine düşüyor. Annesinin akıl hastası mı olduğunu, yoksa kötü ruhlar tarafından mı ele geçirildiğini öğrenmek için, annesinin de müşahade altında tutulduğu, akıl hastalarının yattığı hastahaneye gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!