Patronunuzun sevgisini kazanmanın 6 yolu

Güncelleme Tarihi:

Patronunuzun sevgisini kazanmanın 6 yolu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 13:01

Patronunuzla ister yüz yüze olun, ister iletişim halinde olmayın hakkınızda muhakkak bir fikirleri vardır. Çünkü kazanç sağlaması gereken bir şirket vardır ve çalışanların yüksek performans sağlaması istenmektedir. Bunun yanı sıra somut dengeler kadar soyut dengeler de vardır. Yani işinizi ne kadar iyi yaptığınız kadar, ne kadar iyi iletişim sağladığınız da önemlidir. Çünkü iyi iletişim sevgiyi, sevgi ise iyi iletişimi doğurur. Fakat tek başına iletişim yeterli değildir; patronunuzun sizi sevmesi için birtakım şeylere dikkat etmeniz gerekir. İşte patronunuzun sevgisini kazanmanın yolları.

Haberin Devamı

Fikrini alın

Patronunuzun fikrini almak sizi akılsız göstermeyecektir. Aksine, bu durum var olan bir işin iyi olması için neler yapabileceğinizi, ne kadar efor sar edeceğinizi gösterir. Fakat bunu yaparken, siz yapabilecekken öylesine sorduğunuz ve yersiz sorulardan kaçının. Yerinde fikir almak, ‘fikrinizi önemsiyorum’ demenin farklı bir yöntemidir.

Patronunuzun sevgisini kazanmanın 6 yolu

Erken saatlerde işinize gidin

İşiniz ne kadar rahat olursa olsun, patronlar her zaman işe erken gelen insanları sevmektedir. Çünkü işe erken gelmek bir sorumluluk göstergesidir. Ve yapılan araştırmalar ofiste erken gelen insanların performans notlarında her zaman diğer insanlara göre daha yüksek puanlar aldığını göstermektedir.

Haberin Devamı

Patronunuzun sevgisini kazanmanın 6 yolu

Farklı ve büyük hedefler koyun

Hedefler ve azim her ortamda hissedilir; tabii ki patronunuz tarafından da bu durum böyledir. Yapılan araştırmalar şirket içerisinde koyulan büyük hedeflerin, fark edilmek ve sevilmek için etkili olduğu sonucunu gösteriyor. Hedeflerinizi yüksek koymanız, patronunuzun sizin hakkınızda etraflıca ve etkili düşündüğünüz fikrini doğurur.   

Patronunuzun sevgisini kazanmanın 6 yolu

Detaylara boğulmayın fakat detaycı olun

Her zaman detaylarda boğulmanın kötü bir şey olduğu söylenir.  Fakat patronlar detaylara takılan insanları severler Çünkü teslim edilen işlerde akıllarının kalmasını istemezler.

Patronunuzun sevgisini kazanmanın 6 yolu

Patronunuzun ne istediğini anlayın

Her kişinin bir iletişim dili olduğu gibi patronunuzda bir iletişim dili vardır. Bu yüzden patronunuzun neyi ne şekilde istediğini iyi anlayın. Patronunuzun iletişim dilini anlayarak işleri daha hızlı yapabilir ve ön müdahaleler gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde patronunuzun sevgisini kazanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Patronunuzun sevgisini kazanmanın 6 yolu

Teşekkür edin

Evet doğru duydunuz, patronunuza teşekkür edin. Bu yapacağınız eylem hem patronunuzun sevgisi hem de insanlığınızın için oldukça önemlidir. Patronunuzun tarafından gelen tavsiyeler, ödüller, akıllara teşekkür edin. Bu patronunuza yapılan iyiliğin boşa gitmediğini hissettir; ve sıkı bir bağlar kurmanızı sağlar.

 

 

 

İçinizde kalan en büyük şey nedir ? - Sarı Mikrofon

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!