Lerzan Mutlu: Bu şarkıyı beni aldatan adama yazdım

Güncelleme Tarihi:

Lerzan Mutlu: Bu şarkıyı beni aldatan adama yazdım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2022 07:42

Lerzan Mutlu, “Kusura Bakma” adlı yeni single’ını dinleyicileriyle buluşturdu. Mutlu’yla 4 yıllık ilişkisinin ardından yazdığı şarkının hikâyesini ve gündemindeki projeleri konuştuk.

Haberin Devamı

Yeni single’ınız “Kusura Bakma” yayınlandı. Söz ve müzik de size ait. Nasıl ortaya çıktı bu şarkı?

- Aslında bu yazdığım ilk şarkı değil, dördüncü şarkı. İlki “Kibrit”ti, Demet Akalın da okudu. Daha sonra “Oyuncu” ve “Bizde Böyle” şarkılarını yazdım. Şimdi de “Kusura Bakma” çıktı. Daha öncekiler kimseye yazılmış şarkılar değildi ama “Kusura Bakma”nın bir hikâyesi var...

Öyle mi, kime yazdınız? Paylaşır mısınız bizimle o hikâyeyi?

- 4 senelik bir ilişkim vardı. Pandemiden önce bir gün ona mesaj attım. Hani insan çok iyi tanıdığı birinin yazım dilini bilir ya, gece yarısı farklı yazım diliyle cevap geldi. “Sen kimsin?” diye yazdığımda onun telefonundan bir kız aradı beni. Adamı uyutup, gidip içeriden bunları yapmış. “Çabuk uyandır, telefonu ona ver” dedim. Adam uyku sersemi kızın elindeki telefonda benim sesimi duyunca hayatının şokunu yaşadı. Ve ilişkiyi o anda noktaladım. Her yerden engellememe rağmen farklı telefonlardan aylarca aradı ve sonunda “Eee yeter artık, arama beni. Kusura bakma!” deyip bu şarkıyı yazdım.

Haberin Devamı

Şarkıların dijital mecralarda çok çabuk tüketildiği söyleniyor, katılıyor musunuz?

- Evet, dijital mecralarda her şey çabuk tüketiliyor. Ancak insanların seslerini duyurabildikleri kendi televizyonları ve gazeteleri yani sosyal medyalarının olması da büyük avantaj.

OYUNCULUĞU DENEDİM BENLİK DEĞİL

Yeni projelerinizi konuşalım. Var mı yeni bir televizyon programı gündeminizde?

- Televizyon her zaman olacak. Aslında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, konservatuvarda okumuş biri olarak konuşmayı şarkı söylemek kadar çok seviyorum. Ama içerik konusunda çok seçiciyim. İçime sinen bir projeyle çok yakında yine beraber olacağız.

Bir dizide oynamayı düşünmez misiniz?

- Oyunculuğu hayatımda bir kere denedim. Bir sahne çok kez tekrar ediliyor, benlik değil. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum, zor bir iş. Hepsine helal olsun valla. Bütün set çalışanlarına da.

SANAT CAMİASINDAN DOST OLMAZ, KÜREK OLUR

Yıllar önce Hülya Avşar “Sanat camiasından dost olmaz” demişti. Sizin de geçtiğimiz günlerde benzer bir söyleminiz oldu. “Sanat camiasından ne dost olması olsa olsa kuyunu kazan, kürek olur ancak!” dediniz...

Haberin Devamı

- (Gülüyor) Hülya Avşar doğru söylemişti. O zaman galiba ben üniversitede okuyorum. Şimdi çok iyi anlıyorum onu. “Dost”, içi dolu bir kelime. Dost olmaz, menfaate dayalı yüzeysel arkadaşlıklar olur ancak.

Gerçekten sanat dünyasından hiç mi
dostunuz yok?

- Sadece arkadaşlarım var. Herkesin olduğu gibi.

Hayatta asla yapamayacağınız bir şey
var mı?

- Birinin ekmeğiyle oynamak ve hak yemek.

İLK GÖRÜŞTE AŞKTI AMA POTANSİYELİ YOKMUŞ

 ◊ Gelelim evliliğe... “Aniden evlenebilirim” dediniz. Hayatınızda biri mi var?

- Hayatımda kimse yok. Olur gibi oldu. İlk görüşte aşk gibi bir şeydi. Ama potansiyeli yokmuş. Bir yanlışıyla beni kaybetti. Bu sene kararlıyım, bu milletin sürekli yaptığı şeyi yani evliliği bir kere de ben yapacağım.

Haberin Devamı

Hayatınızda kaç kere âşık oldunuz?

- Sadece iki kere âşık oldum. Gözüm üç için yollarda.

Evlenmeden çocuk sahibi olmayı düşünür müsünüz?

- Bilmem, hiç düşünmedim. Ama zannetmem.

 KİME NE YAPMIŞSAM HAK ETMİŞTİR

Siz sözünü sakınmayan bir isimsiniz, bazen bundan dolayı pişmanlık yaşadığınız oluyor mu?

- Hayır, aksine aklım hâlâ söyleyemediklerimde. Kime ne yapmışsam, hak etmiştir. Çünkü insanlara hep iyilik yaptım. İyiliklerime karşı da hep kuyumu kazmaya çalışanlar oldu. Ama beceremediler. Yapılan bunca entrikayla kötülüklere cevapsız kalmak olmazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!