Gülden Karaböcek’in kızı o görüntülere açıklık getirdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 17:07

Gülden Karaböcek’in Konya’daki bir çorbacıda sahne alması sosyal medyada çok konuşuldu. Sanatçının kızı Nur Düzgit, görüntülerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Görüntüler 4 yıl öncesine ait. Nostaljik bir çorbacıda imza günü oldu. Bir tane playback şarkı söyledi, sahne almadı.” Düzgit, Demet Akalın’ın “Tüm eniştecilerin sonu böyle olsun” yorumuna tepki göstererek " Büyük bir saygısızlık" dedi.

Haberin Devamı

USTA sanatçı Gülden Karaböcek’in sosyal medyada paylaşılan bir görüntüsü kısa sürede gündem oldu. Bir dönemin müzik efsanesinin bir çorbacıda sahne aldığı iddia edildi. Videoyu izleyen Karaböcek’in hayranları, “Sanata sanatçıya asla değer yok”, “Çok zoruma gitti. Düzgün bir sahne yok mu Gülden Karaböcek için”, “Ekmeğin ayıbı yok, helalinden kazanıyor” gibi yorumlarda bulundu.

SAHNE ALMADI BİR ŞARKI SÖYLEDİ
Karaböcek’in kızı Nur Düzgit, sosyal medyadaki görüntülerle alakalı Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Görüntüler 4 yıl öncesine ait. Konya’da nostaljik bir çorbacı var. Orada bir imza günü olmuştu. Bir tane playback şarkı rica etmişlerdi. Sonra o görüntüler ‘sahne alıyor’ gibi yorumlandı. Gülden Hanım gayet iyi. Sahnelere gidip geliyor.”

Gülden Karaböcek’in kızı o görüntülere açıklık getirdi


İMZA GÜNÜ
DÜZENLEDİ
“Sürünüyorum”, “Kırılsın Ellerim” ve “Dilek Taşı” gibi unutulmaz şarkılarla tanınan 69 yaşındaki Gülden Karabacak, Konya’da katıldığı etkinlikte albümlerini de imzaladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Sanatçının, Konya’daki imza gününün ardından Yalovo’ya geçerek başka bir mekanda da sahne aldığı öğrenildi. 

Gülden Karaböcek’in kızı o görüntülere açıklık getirdi

‘Enişteci’ yorumu bizi üzdü
Karaböcek’in kızı Nur Düzgit, Demet Akalın’ın “Tüm eniştecilerin sonu böyle olsun” yorumuna tepki gösterdi: “Annemin çorbacıda sahne aldığı haberlerini hiç dert etmedik, ama Demet Akalın’ın ‘enişteci’ yorumu bizi çok üzdü. Onu annem de ben de çok severdik. Sözleri 50 yıllık bir sanatçıya yapılmış büyük bir saygısızlık, terbiyesizlik.” Gülden Karaböcek, 1974’te ablasının boşandığı eşiyle evlenmişti.

Gülden Karaböcek’in kızı o görüntülere açıklık getirdi

İLK PLAK 14 YAŞINDA

1963 yılında dünyaya gelen Gülden Karaböcek, arabesk ve fantezi müziğin ilk isimlerinden olup müzik kariyeri boyunca pek çok tarzı denemiş ancak asıl ününü fantezi şeklinde tanımlanan kendine özgü arabesk şarkılarından kazanmıştır.

Haberin Devamı

Orijinal adı Saniye Gülden Göktürk olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, Ankara Radyosu'nda Yaşar Aydaş'tan şan, nota ve solfej eğitimi aldı.

Gülden Karaböcek’in kızı o görüntülere açıklık getirdi

Ankara'dan ailesi ile birlikte İstanbul'a gelerek ilk plağını 14-15 yaşlarında Pathé adlı firma hesabına doldurdu:

"Yazılanlar Gelir Başa & Garip Kaldım" 45'liği. Bu plakta Karaböcek'e ünlü sanatçı Orhan Gencebay bağlamasıyla eşlik etti. İlk iki plağını Gülden Göktürk adıyla çıkartan sanatçı, yaşadığı aile içi gerilim sebebiyle dönemin ünlü starı ablası Neşe Karaböcek'in takma soyadını 1972 yılında mahkeme kanalı ile alarak resmileştirdi.

Haberin Devamı

Gülden Karaböcek’in kızı o görüntülere açıklık getirdi


70'li yıllarda Anadolu Pop Folk olarak adlandırılan türküler seslendiren Gülden Karaböcek, o dönem ayrıca "Yaralı Kalp", "Anca Beraber Kanca Beraber", "Taka Taka", "Dur Bırakma Beni" gibi aranjmanları başarıyla seslendirdi. "Non Ce N'est Pas Fini" nin Türkçe sözlüsü Dur Bırakma Beni[2] adlı şarkıda Gülden Karaböcek'e vokalde Nilüfer ve Füsun Önal eşlik eder. Gülden Karaböcek, o dönem Onno Tunç, Norayr Demirci, Esin Engin, Süheyl Denizci Orkestrası gibi başarılı müzisyenlerle birlikte çalıştı.

Gülden Karaböcek’in kızı o görüntülere açıklık getirdi

Gülden Karaböcek, 70'li yılların ilk yarısında Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Aşık Nesimi Çimen, Aşık Mevlüt İhsani gibi ozanların eserlerini başarıyla seslendirir. Arif Sağ, Selahattin Bölük, Yücel Paşmakçı, Bedir Çağlayan gibi Türk Halk Müziği'nin duayenleriye çalışan Gülden Karaböcek bu dönemde Aşık Veysel'den "Derdimi Dökersem Derin Dereye", Aşık Mahzuni Şerif'ten "Mehmet Emmi", "Dumanlı Dumanlı", "Nem Kaldı", "Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın", "İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım ve "Yalancısın", Sabahattin Ali'den "Aldırma Gönül", Ali Ercan'dan "Adaletin Bu mu Dünya", Neşet Ertaş'tan "Gönül Dağı" ve "Sarmaşık Güllere Dolandım", Aşık Mevlüt İhsani'den "Oy Beni Beni" ve "Oy Bende Yare Bende", Selahattin Bölük'ten "Gel Bari Bari", Pir Sultan Abdal'dan "Dostum Dostum", Aşık Ali İzzet Özkan'dan "Şu Sazıma Bir Düzen Ver" gibi eserleri seslendirdi.

Haberin Devamı

Gülden Karaböcek’in kızı o görüntülere açıklık getirdi

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!