Denzel Washington: Obama'yı oynamayı düşünmüyorum!

Güncelleme Tarihi:

Denzel Washington: Obamayı oynamayı düşünmüyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 11:39

Bu cuma günü Türkiye'de de gösterime girecek son filmi 'Adalet' ile 62'nci San Sebastian Film Festivali'nin açılışını yapan Denzel Washington, onur konuğu olarak geldiği kentte baştacı edildi. Denzel Washington, Obama'yı canlandıracağı söylentilerine "Asılsız haber. Obama'yı oynamayı düşünmüyorum çünkü zaten çok erken. Başkan'ın daha yapacağı işler var" sözleriyle son noktayı koydu.

Haberin Devamı

Latin sinemasını ve dünyanın geri kalanını İspanya'da buluşturan 62. San Sebastian Film Festivali’nin açılışını ‘Adalet/ The Equalizer’ ile yapan 59 yaşındaki ünlü ABD’li aktör Denzel Washington, filmiyle olmasa bile hal ve tavırlarıyla baştacı edildi. Bu cuma ülkemizde vizyona girecek filmin yönetmeni Antoine Fugua ile birlikte İspanya’nın Bask bölgesindeki şahane kıyı kenti San Sebastian’a gelen Washington, açılış gecesi festivalin Onur Ödülü’nü de aldı.

HER EFSANE KİŞİLİĞİ BENİM OYNAMAM DOĞRU OLMAZ,
BAŞKASI OYUNCU MI YOK!

Dünya medyasıyla buluştuğu basın toplantısında mütevazı, esprili ve zaman zaman gayet ciddi yorumlarıyla usta bir oyuncu olmasının yanı sıra ‘bilge’ halleriyle de öne çıkan Washington, kendisini efsane siyahi aktör Sidney Poetier’e benzeten bir gazeteciyi “Ondan sadece bir tane var, benzersiz bir kişilik ve ne şanslıyım ki arkadaşız” sözleriyle yanıtladı. Politikadan yeni projelerine uzanan sorulara açıklıkla yanıt veren Oscarlı oyuncu, gerçek yaşamdan karakterleri canlandırmasıyla tanınıyor. Gelgelelim Martin Luther King’i oynamak konusunda hiç gönüllü olmadığı aşikar, haksız da değil: “Malcom X ve Biko’yu canlandırdım, yeter. Her efsane kişiliği benim oynamam doğru olmaz! Başka oyuncu mu yok, çok oyuncu var.”

Haberin Devamı

YETENEK YETMİYOR ŞANS DA GEREK!

Denzel Washington: Obamayı oynamayı düşünmüyorum

Washington, ABD Başkanı Barack Obama’yı canlandıracağı dedikodularına ise “Kesinlikle hayır! İnternette çıkmış asılsız bir haber. Obama’yı oynamayı düşünmüyorum çünkü zaten çok erken. Başkanın daha yapacağı işler var, vazifesini henüz tamamlamadı” sözleriyle son noktayı koydu. İki kez Oscar almasını “Yetenek yetmiyor, şans da gerek ve ben şanslı bir insanım. Ailem, tiyatro, sinema yani her şeyim var” sözleriyle yorumlayan aktör, “Artık çocuklar da büyüdü, yani tiyatroya daha fazla vakit ayırabiliyorum” dedi. Yine Fugua’nın yönettiği ‘İlk Gün/Tranning Day’ (2002) filmindeki performansıyla en iyi aktör dalında Oscar kazananan oyuncu, ‘Glory’ filmiyle de en iyi yardımcı aktör ödülünü kazanmıştı.

Haberin Devamı

WESTERN KLASİĞİ ‘MUHTEŞEM YEDİLİ’DE OYNAYACAK

“Adalet'in ikincisi çekilir mi bilemedim ama seyirci bu ilk filmi beğenirse neden olmasın” diyen Denzel Washington, sinemada sürekli dünyayı kurtaran kahraman rollerinden bıkmadığını, çünkü bunların defolu karakterler olduğunu ve kendisine oyunculuk alanı tanıdığını belirtti.

Kesin olan ise ünlü western ‘Muhteşem Yedili’nin yeniden çevriminde rol alacağı... Gelecek hafta at binme derslerine başlayağını söyleyen Washington, bu yeniden çevrimin ‘Muhteşem Yedili’ye de esin kaynağı olan orijinaline, yani Akira Kurosawa’nın ‘Yedi Samuray’ filmine benzeyeceğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!