Çocuklar su altı dünyası ile buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar  su altı dünyası ile buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 14:19

İstanbul’da hem de şehrin tam ortasında dev köpekbalıkları, 4.5 metre boyunda bir vatoz, rengarenk tropik okyanus balıkları, hatta piranalar görmek mümkün mü?

Haberin Devamı

Bu canlılar sadece okyanuslarda görülebiliyor demeyin… Dünya’nın en büyük 5. akvaryumu SEA LIFE Akvaryum, futbol sahası uzunluğundaki su altı tünelinde bir yürüyüşle sizi okyanusların derinliklerine davet ediyor.   

Dünya’nın en büyük 5. akvaryumu İstanbul’da bulunan akvaryum’da 15 binden fazla deniz canlısı bulunuyor. Bu canlılar arasında 4.5 metre boyunda devasa vatozlar, Amazonlar’ın en tehlikeli balıkları piranalar, rengarenk tropik okyanus balıkları ve çok daha fazlası yer alıyor. akvaryum’da kum kaplanı, zebra ve çekiçbaş köpekbalığı gibi tam 15 farklı türden 50’den fazla köpekbalığı bulunuyor. Akvaryum’da Avrupa’nın en kalabalık köpekbalığı ailesi fertleriyle burun buruna gelip fotoğraf çektirebilir hatta onları dalgıçların ellerinden yemek yerken görebilirsiniz. Besleme seansları Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri düzenleniyor.

Haberin Devamı

Çocuklar  su altı dünyası ile buluşuyor


Buzul çağlarından günümüze gelen bir efsane

Buzul çağlarını atlatıp günümüze kadar ulaşmayı başarmış At Nalı Yengeci görenleri hayrete düşürüyor. At Nalı Yengeci’nin türü tam 570 milyon yıl yaşında. Akvaryum’da içerisinde tehlikesiz türlerin bulunduğu dokunma havuzları bulunuyor. Çocuklar gezilerinde at nalı yengeci, farklı yengeç türleri veya bir deniz yıldızına dokunarak farklı bir deneyim yaşıyor. Çocuklar kendileri için yapılmış özel akvaryumların içlerine başlarını sokarak adeta balıkların arasındaymış gibi fotoğraf da çektirebiliyor.

Çocuklar  su altı dünyası ile buluşuyor


Avrupa’nın ilk ve tek dijital akvaryumu ‘Resim Akvaryum’

Akvaryum’da Avrupa’nın ilk ve tek dijital akvaryumu ‘Resim Akvaryum’ bulunuyor. ‘Resim Akvaryum’da çocuklar balık şablonlarını diledikleri gibi boyuyor, hatta üzerlerine isim ve dilek de yazabiliyor daha sonra boyadıkları balıklar canlanarak dev dijital akvaryumda yüzmeye başlıyor.

Çocuklar  su altı dünyası ile buluşuyor


Köpekbalıklarıyla aranızda sadece 5 cm var

Okyanuslara açılmadan köpekbalıkları, vatozlar ve farklı deniz canlıları arasında yürüyüşe çıkmak isteyenler için akvaryum’da 83 metre uzunluğunda su altı okyanus tüneli bulunuyor. 270 derecelik panoramik cam görüntüye sahip tünelde köpekbalıkları ile tünelde yürüyenler arasında 5 cm kalınlığında bir akrilik (cam görünümlü sıkıştırılmış plastik) bulunuyor. Okyanusun derinliklerinde unutulmaz bir manzarada fotoğraf çektirmek isteyenler isterlerse o anları da ölümsüzleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Çocuklar  su altı dünyası ile buluşuyor



Aile paketi ile indirimli gezin

Çocuklarına yeni yıl hediyesi olarak okyanuslarla dolu bir hayal gücü vermek isteyen aileler için SEA LIFE Akvaryum ‘Aile Paketi’ biletleri online olarak ekonomik fiyatla satın alınabiliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!