Çinliler olayı çözdü!

Güncelleme Tarihi:

Çinliler olayı çözdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:33

İşe gitmeyip Dünya Kupası maçlarını izlemek isteyen Çinliler ilginç bir yönteme başvurdu. Bir internet sitesinin isime özel hazırladığı sahte sağlık raporları, kapış kapış gidiyor.

Haberin Devamı

Çin'de Dünya Kupası maçlarının çoğunluğu sabah 6'ya denk gelince, futbol fanatikleri favori takımlarını izleyebilmek için ilginç bir yönteme başvurdu. İşe gitmeyip bütün gün televizyon karşısında keyif yapmak isteyen Çinliler, alışveriş sitesi Taobao'dan 50 dolar ücret karşılığında sahte hasta raporu almaya başladı. Ancak Taobao'dan alınan raporların işverenlerin gözünde 'inandırıcılık' oranı yüzde 100 değil. Örneğin rapor alan bir iş adamı siteye yazdığı şikayet mektubunda, "Rapor sahte çıktı. Şirketim bunu fark edince beni kovdular" diye yazdı. Ülkede sahte rapor alanlar, 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Çinliler olayı çözdü

Haberin Devamı

En ucuz rapor 20 sent
Taobao'da satılan standart hasta raporlarının fiyatı 20 sent. Eğer imzalı ve hastane kaşeli detaylı bir rapor isteniyorsa, fiyat 50 dolara kadar çıkabiliyor. Telegraph'ın ulaştığı bu belgede, tam da İtalya-İngiltere maçına denk gelen hafta sonu müşterisinin "solunum yolu enfeksiyonu"na yakalandığını belirtip 1 günlük istirahat yazan doktorun imzası ve hastanenin kaşesi bulunuyor. Maç günü hastanın dinlenmesini tavsiye eden doktor, ertesi gün işe gitmesinde bir sorun olmadığını belirtmiş...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!