Bu kez sahne torunlarda!

Güncelleme Tarihi:

Bu kez sahne torunlarda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 09:11

Âşık Veysel’in saz arkadaşı Aziz Üstün’ün torunu olan Manga grubunun solisti Ferman Akgül, halk ozanının unutulmaz eseri “Uzun İnce Bir Yoldayım”ı Âşık Veysel’in torunu Ezgi Arıkan’la yorumladı. Manga imzalı çalışma, Âşık Veysel’in doğum günü olan 25 Ekim’de çıktı.

Haberin Devamı

Müzik kariyerlerinin 20’nci yılını kutlamaya hazırlanan rock müzik grubu Manga, ünlü halk ozanı Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” adlı eserini yeniden yorumladı.

Türkü için grubun solisti, Âşık Veysel’in saz ve yol arkadaşı Aziz Üstün’ün torunu olan Ferman Akgül ile Âşık Veysel’in üçüncü kuşak torunu Ezgi Arıkan ile bir araya geldi. İkili türküyü birlikte seslendirdi.

Ferman Akgül ile Ezgi Arıkan’ın vokalleriyle yeniden hayat bulan “Uzun İnce Bir Yoldayım”, Âşık Veysel’in doğum günü olan 25 Ekim’de dinleyiciyle buluştu.

Âşık Veysel’e saygı duruşu niteliği taşıyan çalışma için özel bir de klip hazırlandı. Yedi yaşında görme yeteneğini kaybeden Âşık Veysel’in son hatırladığı renk kırmızı olduğu için İlke İşisağ’ın yönettiği klip de siyah beyaz ve kırmızı renklerde çekildi.

Haberin Devamı

“Uzun İnce Bir Yoldayım”ın klibi de tüm mecralarda yayına girdi. Manga üyeleri, vefatının 50’nci yıldönümünde UNESCO’nun anma ve kutlama yıl dönümleri arasına aldığı Âşık Veysel’le ilgili böyle bir proje yapmaktan ötürü çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Bu kez sahne torunlarda

HARBİYE KONSERİNE KONUK OLDU

Âşık Veysel’in üçüncü kuşak torunu olan Ezgi Arıkan daha önce Manga grubunun geçen haziran ayında Harbiye Açıkhava’da verdiği konsere konuk olmuştu. Arıkan, o konserde de Ferman Akgül ile “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirmişti. Ezgi Arıkan, sosyal medya hesabında yaşadığı duyguyu “İki torun sahnede!” olarak dile getirmişti.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!