Bir zamanlar bilim kurgu gibi gelen 6 teknoloji

Güncelleme Tarihi:

Bir zamanlar bilim kurgu gibi gelen 6 teknoloji
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 10:29

Son yıllarda her ne kadar teknolojik gelişmeler doğal seyrinde ilerliyor gibi görünse de bu gelişmeler uzun yıllar önce bilim kurgu gibi geliyor ve insanlar bunların gelecekte olup olmayacağını merak ediyorlardı.

Haberin Devamı

Günümüzde her gün yeni bir değişiklik olmasına rağmen bir zamanlar bilim kurgu gibi gelen teknolojileri derleyelim ve nereden nereye gelmişiz görelim istedik.

Görüntülü Arama

Belki de şimdinin topluluklarına bu teknoloji çok tanıdık geliyor olsa da çok değil sadece 100 yıl öncesinde bile böyle bir teknoloji hayal edilmesi imkansız bir gelişmeydi. Şimdilerde ise çoğu insan sevdikleriyle görüntülü arama sayesinde hasret giderebiliyor veya iş toplantıları bu tip görüntülü aramalarla gerçekleştirilebiliyor.

Bir zamanlar bilim kurgu gibi gelen 6 teknoloji

Sesli Komut Alan Teknolojik Araçlar

Android veya IOS tabanlı her akıllı telefonda artık sesli komut alabilen yardımcılar var. Örneğin IOS işletim sisteminde bulunan Siri sizinle konuşuyor, yapmak istediğiniz arama motoru işlemlerini sizin için ekranınıza getiriyor veya yol tarifi almak isterseniz sonuçları listeliyor. 50 yıl önce böyle bir şeyin olabileceğini düşünebilir miydiniz?

Haberin Devamı

Sanal Gerçeklik Gözlükleri – Giyilebilir Teknoloji

Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen ve gün geçtikçe hayatımızın içine girmeye başlayan sanal gerçeklik gözlükleri uzun yıllar önce tam bir hayaldi. İnsanlar bötle bir teknoloji olabileceğini kavrayamıyordu bile. Ancak bugün sanal gerçeklik gözlükleriyle oyunlar oynayıp, farklı ülkelere seyahat edebilirsiniz.

Hayvan Klonlama

Klonlanan ilk hayvan Dolly’i kim bilmez ki! Ancak Dolly’nin klonlanmasından sadece 3 sene önce, yani 1993 yılında Jurassic Park filminde buna benzer bir sahne vardı. Ancak yine de kimse 3 sene sonra bunun gerçek olabileceğini bilemezdi.

Akıllı Ekranlar

Akıllı telefonlarımızı her gün aralıksız kullanıyor ve ekranlarına dokunarak sitediğimiz her işlemi yapabiliyoruz. Üstelik sadece telefonlarda değil, artık çalışma ortamlarında da akıllı ekranlar revaçta.

Bir zamanlar bilim kurgu gibi gelen 6 teknoloji

Haberin Devamı

Robot Teknolojisi

Robot teknolojisi üzerine yıllardır süregelen bir çalışma mevcut. Ancak şimdinin yetişkinleri geçmişte Jetgiller çizgi filmini izlerken böyle bir şeyin mümkün olabileceğini düşünmüş olabilirler mi? Olsalar bile bunun bir hayalden öteye geçemeyeceğine inandıklarına emin olabiliriz. Ancak günümüzde robotlar henüz evlerimize giremeseler de gezegenimizin dışında bile kullanılmaya başlandılar.

BAKMADAN GEÇME!