Ayşenil Şamlıoğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Ayşenil Şamlıoğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 11:24

Kanal D’de yayınlanacak olan Tatlı İntikam dizisinde Meliha rolünü canlandırmaya hazırlanan Ayşenil Şamlıoğlu hakkında tüm detaylar haberimizde. Ayşenil Şamlıoğlu kimdir? Ayşenil Şamlıoğlu kaç yaşındadır? Ayşenil Şamlıoğlu nerelidir? gibi soruların yanıtları haberimizde.

Haberin Devamı

Usta oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu, 20 Mart 1956 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. eski Sayıştay Başkanı Servet Şamlıoğlu'nun kızıdır. 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Fakültesi'ni kazanarak eğitim görmeye başlayan Şamlıoğlu, eğitimini yarıda bıraktı ve Almanya’ya gitti. Frankfurt’ta dil eğitimi aldı. Bu sırada tiyatro ile ilgilenmeye başladı. Amatör tiyatro grupları ile çalıştı.

Ayşenil Şamlıoğlu, Almanya’dan Türkiye’ye döndükten sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde eğitim görmeye başladı. Ancak, ikinci kez eğitimini yarıda bıraktı ve Anadolu Ajansı'nda bir yıl süreyle çalıştı. Bu sırada özel bir reklam ajansında da çizimle ilgilendi.

Ayşenil Şamlıoğlu kimdir

Haberin Devamı

Şamlıoğlu, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1982 yılında Adana Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

Ayşenil Şamlıoğlu, 1988 - 1989 yıllarında Hacettepe Üniversitesi'nde tiyatro dersleri verdi. Bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Sekreterliği görevi yaptı. Kaçıklık Diploması isimli bir eser kaleme aldı. Ferhunde Hanımlar ve Bizim Evin Halleri dizilerindeki rolleri ile ünlendi ve tanındı. Birçok tiyatro oyunu, dizi ve filmde rol aldı, tiyatro oyunu yönetti. Ayşenil Şamlıoğlu, şu an Kanal D’de yayınlanacak olan Tatlı İntikam dizisinde Meliha rolünü canlandırmaya hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!