Anthony Strong: Tweetlere cevap vermeyen insanlar kabalık ediyor

Güncelleme Tarihi:

Anthony Strong: Tweetlere cevap vermeyen insanlar kabalık ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 01:17

BB King ve Rod Stewart gibi efsane isimlerin övgüsüne mazhar olan enerjik cazcı Anthony Strong, 16 Aralık Salı akşamı İstanbul'a geliyor. Hayranlarıyla birebir iletişim kuran, kulise davet eden ve sosyal medyada arkadaş olan Strong, konser öncesi Hürriyet'e konuştu.

Haberin Devamı

İngiltere caz listelerinde bir numaraya kadar yükselen genç caz sanatçısı Anthony Strong, İş Sanat‘ta ses getirecek bir konser vermeye hazırlanıyor.

BB King ve Rod Sweart gibi efsanevi sanatçıların övgüyle bahsettiği piyanist, ilk albümü Stepping Out’u 2013 yılında çıkardı. Klasik caz şarkıları, coverlar ve kendi bestelerinden oluşan albümüyle listelerde zirveye yerleşti. Romantik ve enerji dolu vokaliyle kısa zamanda Jamie Cullum ve Michael Bublé gibi retro-çağdaş caz duayenleri arasında yerini alan müzisyen, karizması ve hareketli performansıyla enerjinizi yükseltecek.

Anthony Strong: Tweetlere cevap vermeyen insanlar kabalık ediyor

Efsane isimlerden müthiş yorumlar almışsınız. Siz kendinize baktığınızda ne görüyorsunuz?
İşini yapmayı seven sıradan bir insanım... Ayaklarım yere basar. Her şeyden önce kendimi, bir müzisyen olarak kendimi düşünürüm. Harika müzik yapmak istiyorum. Her zaman ilerlemeye çalışıyorum. Bir müzisyenin zihniyeti bu yönde çalışır zaten. 2015'te çıkacak bir albüm üzerinde çalışıyorum. Bu beni heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı

Dışarıdan çok enerjik görünüyorsunuz. Sosyal medya hesaplarınızda paylaştığınız fotoğraflarda, şarkılarınızda, melodilerinizde, hatta albüm kapağınızda!… Hep böyle misinizdir?
Bence bir performans sanatçısı bir yanıyla oyuncudur da. Aslında gündelik hayatımda da canlı bir insanım. Tabii ki bazen söylenip huysuzlandığım da oluyor. Uzun bir uçak yolculuğundan sonra ya da güne çok erken başlamam gerektiğinde... Ama sonra kendi kendime diyorum ki, hayalindeki işi yapıyorsun, kendine gel! Ne kadar şanslı olduğumu, yaptığım işi ne kadar sevdiğimi çok nadir unuturum. Müzik beni canlandırıyor ve zaten hayatımın büyük bir kısmını kaplıyor.

TWITTER'IN OLAYI BU DEĞİL Mİ ZATEN?

Anthony Strong: Tweetlere cevap vermeyen insanlar kabalık ediyor

Hayranlarınızla birebir iletişim kurmayı da seviyorsunuz. Onlara cevap yazıyorsunuz, kulise davet ediyorsunuz vs… Bu iletişimin size yansıması her zaman olumlu yönde mi oluyor?
Bence tweetlere cevap vermeyen insanlar kabalık ediyor! Twitter'ın olayı bu zaten... Monolog değil, diyalog lazım! İnternet, web siteleri bunun için değil mi? Sahneye çıkmaya başladığımdan beri sosyal medyada insanlarla iletişim kuruyorum, herkesi cevaplıyorum, elimden geleni yapıyorum. Gösteriden sonra izleyicilerle bir araya geliyorum. Bu bir tür kendi usülümce 'teşekkür etmek' belki de. Bu yaptığım karakterimi de iyi yansıtıyor. Biri benim performansımı başarılı bulduysa, tabii ki onun fikirlerini duymak isterim.

Haberin Devamı

Eski şarkıları kendinize has bir dinamizmle yorumlamanız isminizin sıyrılmasına yol açtı. Bu parçalara hayranlığınızdan söz etmişsiniz. En sevdiğiniz old school parçalar neler? İstanbul konserinde hangi klasikleri duyacağız?
Wow, zor soru! Çok fazla sevdiğim şarkı var... En çok sevdiklerimden biri 'Cheek To Cheek'. İlk klibimi bu şarkıya çektiğim için kalbimde özel bir yeri var. Neredeyse her konserimde canlı söylerim. Favorim olarak herhangi bir şarkıyı söyleyemeyeceğim; o kadar çok var ki! İş Sanat'taki konserimde yeni albümümden Steppin' Out With My Baby, When I Fall In Love, Witchcraft, Too Darn Hot gibi parçaları söyleyeceğim. Tabii modern klasiklerden de...

Haberin Devamı

İSTANBUL'UN GECE HAYATI ŞAHANE

Anthony Strong: Tweetlere cevap vermeyen insanlar kabalık ediyor

Caz piyanistisiniz ama pop, soul ve hatta hiphop müziğe de yakın durduğunuzu söylemişsiniz bir röportajında. Kimleri dinliyorsunuz?
Evdeyken her şeyi dinlerim! Hatta daha dün iTunes'a eski CD'ler yükledim. Biri, Dvorák'ın klasik piyano parçalarıydı, biri 90'lardan bir hiphop albümüydü, bir diğeri geleneksel bir caz kaydıydı... Bu benim tipik müzik dinleme alışkanlığım işte! Her şeyi dinleyip her şeyden ilham almayı seviyorum. Dünya birbirinden farklı ve etkileyici müzik türleriyle doluyken kim aynı şeyi tekrar tekrar dinlemek ister ki?

İstanbul ve Türkiye ile ilgili bir deneyiminiz oldu mu ya da oralardan nasıl görünüyoruz? Gezmek için vaktiniz olacak mı? Burayla ilgili merak ettiğiniz şeyler var mı?
İstanbul'u seviyorum. Geçen sefer geldiğimizde şahane vakit geçirmiştik. İlk andan itibaren kalabalık müthişti. Oradaki ilk konserimde bu kadar harika tepkiler almayı beklemiyordum. Konserden sonra ekibim ve bazı arkadaşlarımızla birlikte çılgın bir gece geçirmiştik. Gece hayatı şahaneydi! Tekrar gelmeyi dört gözle bekliyorum.

Haberin Devamı

16 Aralık Salı
İş Sanat
20-65 TL, Biletix

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!