4 dakikada sarkık kollara veda

Güncelleme Tarihi:

4 dakikada sarkık kollara veda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 12:37

Pek çok kadın sadece popo, bacak ve karın kaslarına odaklandığı için problemli bir bölge olan sarkık kollarını ihmal ediyor. Şu kadarını söyleyeyim en zayıf kadınlar bile kollarını çalıştırmadıkları sürece yarasa kanadı gibi sarkık kollara sahip olabilir.

Haberin Devamı



Sarkık kollara neden olan en büyük etmenler vücudumuzdaki yağ oranı ve yaşımızın ilerlemesidir. Yaşlandıkça derimiz esnekliğini kaybeder ve bu durumu önlemek için antrenman yapmaktan başka çaremiz kalmaz. Kollarınızı şekillendirmek için kas yapmalısınız. Ancak yine de yalnızca kol kası yapmanın sarkık kollardan kurtulmak için yeterli olmadığını bilmelisiniz.

Haberin Devamı

4 dakikada sarkık kollara veda

FotoÄŸraflar: Erkan Balkan

Yaptığınız kasların üzerinde kalın bir yağ tabakası olduğu sürece dış görünüşünde pek bir fark olmayacaktır. Yağ tabakasından kurtulduktan sonra kollarınızdaki o muhteşem kasları gün yüzüne çıkartabilirsiniz. Ancak şekilde kilo vermeniz de kollarınızın güzel görünmesi için yeterli değildir.

4 dakikada sarkık kollara veda

Haberin Devamı

Sadece kollarınızdaki yağları hedef alarak onları kasa çevirmenizsiniz . Çünkü yağ hücrelerinin içerisindeki yağlar, trigliserit olarak depolanır. Kas hücreleri ise yakıt olarak trigliseritleri direkt olarak kullanamazlar.

Â

4 dakikada sarkık kollara veda

Kas hücrelerinin yağdan enerji elde edebilmeleri için trigliseritleri dolaşım sistemine girebilecek olan gliserol ve serbest yağ asitlerine dönüştürmeleri gerekir. Bu yüzden enerji olarak kullanılacak yağlar sadece çalıştırdığınız bölgeden değil, vücudun herhangi bir yerindeki yağlardan kullanılabilir. Bu nedenle kollarınızda gözle görülür bir fark olana kadar bir süre sağlıklı beslenmeniz ve kardiyo egzersizi yapmanız gerekecektir. Kollarınız incelse bile, yağ tabakasının altında kas dokusu olmadığı sürece sarkık görünebilirler.

Haberin Devamı

Â

4 dakikada sarkık kollara veda

Bu yüzden kollarınızı sarkık görüntüsünden kurtarmak ve şekillendirmek için kilo verme egzersizleri ile birlikte kas yapma egzersizlerini dengeli bir şekilde yapmalısınız. İşin sırrı bu dengeyi sağlıklı bir şekilde kurabilmekte yatıyor.

4 DAKÄ°KA'DA DÃœMDÃœZ BÄ°R KARINA SAHÄ°P OLUN

Dümdüz bir karna sahip olmak için her gün 4 dakikanızı ayırmanız yeterli. Evde yapabileceğiniz egzersizleri, Squat Girl uygulamalı bir şekilde anlatıyor. Haydi, hep beraber egzersize başlayalım...


Haberin Devamı

Â

4 dakikada sarkık kollara veda

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!