Haberin kraliçeleri

Güncelleme Tarihi:

Haberin kraliçeleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2001 00:00

Haberin Devamı

Eski Türkiye güzellerinden olan Defne Samyeli podyum yerine haberciliği seçtiğinde herkes bu işin uzun sürmeyeceğini düşünmüştü. Ancak Samyeli zoru başardı. O artık ekranların en başarılı isimleri arasında ön saflarda yer alıyor. Bu durum diğer güzellik kraliçelerini de etkilemiş olacak ki, hepsi birbiri ardına haberciliğe soyunuyor oldular.

Güzellik yarışmaları zamanla yeni bir misyon üstlendi. Eskiden podyumda adını duyurmak isteyen genç kızlar, yarışmada dereceye girebilmek için var güçleriyle çabalarlar, sonunda kağıtbebekler dünyasında yerlerini alırlardı. Artık devir değişti. Güzellik kraliçeleri kendilerine televizyonu hedef alıyorlar. Güzeller, yarışmada isimlerini duyurunca televizyon dünyasının sihirli kapıları da kendilerine ardına kadar açılmış oluyor. Taçlı güzeller genellikle oyunculuğa ya da sunuculuğa yönelse de, bazı güzellerimiz de zor olanı, yani haberciliği seçip bu yolda ilerliyorlar. Son yıllarda, hemen hemen her kanalın haber bültenlerine göz attığımızda karşımıza bir güzellik kraliçesi çıkıyor. Haberci kraliçeler, hem güzel, hem hırslı, hem de başarılı oldukları için televizyonlar arasındaki amansız yarışta en ön saflarda koşuyorlar. Bizlere de bu başarılı güzelleri zevkle izlemek düşüyor.

Jülide Ateş

Şıklığı dikkat çekiyor

Jülide Ateş, Kainat Güzellik yarışmasında ülkemizi başarıyla temsil ederek adını duyurmuştu.Podyumlar yerine ekranları tercih eden Ateş, gençlik programlarından, sabah programlarına kadar birçok program sundu. Bir dönem CNN İnternational'a Türkiye gündemiyle ilgili haberler çeken Jülide Ateş, uzun yıllardır TGRT Ana Haber Bülteni'yle ekranlara geliyor. Ateş, sunumu kadar şıklığı ve zerafetiyle de büyük beğeni topluyor.

Duygu Dikmenoğlu

Lolita, haberci oldu

Elite Model Look'un ilk güzeli Duygu Dikmenoğlu lolita manken olarak ünlenmişti. Podyumlardaki başarısı kadar ağırbaşlı tavırları ve düzgün yaşantısıyla beğenilen Dikmenoğlu, bir süredir Kanal D'de muhabirlik yapıyordu. Artık Kanal D'de hafta içi her gece yayınlanan 'Bu Gece' isimli haber programını sunan Dikmenoğlu, kendine Defne Samyeli'yi örnek aldığını belirtiyor. Anlaşılan güzem manken başarısından söz ettiriceğe benziyor.

Defne Samyeli

Kanal D’nin simgesi

Kanal D'nin başarılı spikeri Defne Samyeli kanalıyla özdeşleşmiş bir isim. 1991 yılında kraliçe seçildikten sonra kendini tamamen televizyonculuğa veren Samyeli için haber hayatının bir parçası. Haberci kraliçelerin de öncülerinden olan Defne Samyeli yoğun temposuna rağmen evliliğini ve anneliği de ihmal etmiyor. Habere kendi yorumunu getiren Samyeli, Kanal D haberlerinin editörlüğünü de üstleniyor.

Özge Özsağman

Güleryüzlü spiker

TGRT ekranlarında ara haber bültenleriyle ekrana gelen Özge Özsağman da spikerliği seçen güzellerimizden. Hareketli konuşma tarzı ve sempatik hareketleriyle kendini gösteren Özsağman, özellikle Marmara Deprem'inde TGRT radyosundan aralıksız verilen haberlerin sesi olarak hafızalara kazınmıştı. Özsağman, güzelliğiyle olduğu kadar güleryüzüyle de haber seyircisini ekrana bağlamayı başarıyor.

Şebnem Arda Yakuphan

Eşiyle meslekdaş

Eski güzellik kraliçelerinden Şebnem Arda Yakuphan, uzun bir dönem meteoroloji haberleriyle ekranlarımıza gelmişti. Daha sonra ünlü haber spikeri Kaan Yakuphan'la evlenerek kendine eşinin mesleğini seçen Şebnem Arda, Kanal D ara haber bültenleriyle karşımıza geliyor. Habercilikte karar kılan Yakuphan, anlaşılan eşinden spikerlik konusunda çok şey öğrenmiş olacak ki başarısıyla göz dolduruyor.

Gülman Somer

Sporun güzel yüzü

Eski güzellik kraliçelerinden Gülman Somer, aynı zamanda eski bir sporcu olduğunu biliyor muydunuz? Bu avantajını çok iyi kullanan Somer, uzun süre ekranlara sporla ilgili programlar hazırlayarak gelmişti. Gülman Somer bir süredir Kanal 6'nın spor haberlerini sunuyor. Spora olan yakın ilgisiyle bilinen güzel spiker böylece hobisiyle, işini birleştirebildiği için bu alanda da başarılı oluyor.

İpek Gümüşoğlu

Habercilikle döndü

Türkiye eski güzellerinden İpek Gümüşoğlu, dereceye girdikten sonra bir süre mankenlik yapmış daha sonra da sessiz serasız evlenip kendi köşesine çekilmişti. Omurtak soyadını alan İpek Gümüşoğlu, bir süredir, TV8 ekranlarında ara haber bültenlerini sunuyor. Sessizliğine haberciliğe dönerek nokta koyan Gümüşoğlu Omurtak, podyumlardaki başarısını haber bültenlerinde de sürdürmeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!